Fyra fina månader

I dag har jag och min Anders varit tillsammans i precis fyra månader. Vilken skräll va? Näe, egentligen inte. Jag har aldrig haft det såhär underbart fyra månader i sträck, aldrig i hela mitt liv! Eller det ska vara någon gång i mina småtting-år, men därifrån minns man ju aldrig fyra månader i sträck ändå.

Jag är i alla fall gladare nu än jag varit på över fem år. Hur bra låter inte det? Och jag börjar sakta men säkert inse att det faktiskt är såhär på riktigt, att jag förtjänar det här och att den här mattan inte kommer att ryckas undan fötterna för mig. Jag och min älskade pojkvän kommer att flytta snart, skapa ett liv tillsammans, och det ska bli så underbart.

Därför kommer jag i kväll att överraska denna pojkvän med mat och lite sånt. Det brukar alltid vara han som står för matlagningen här i hushållet. Så vi får hålla tummarna för att han inte mot förmodan går in och läser det här nu. Han säger ju att han hatar bloggar (och bloggare, sadface) så risken är nog inte överdrivet stor. Men nu vet ni i alla fall vad jag gör i dag, och i kväll blir det träning med Maggis! Adjöken.

'Allå 'allå 'emliga armén!

Har gått runt hela dagen och tänkt på den där frasen, kan inte komma på vart jag fått den ifrån? Eller jag tror det var någon gammal riktigt kass serie som hette så, men varför går jag och tänker på den nu? Tittade aldrig ens på den för att den var så brun och dyster, haha. Men det låter kul i alla fall! 'ALLÅ 'ALLÅ!

Fortsätter att skriva här lite sporadiskt trots att jag tappat alla mina läsare i princip. Det stör mig faktiskt inte :) Skönt att folk slutar läsa och lägga sig i, typ. Så nu kan jag skriva mest för mig själv igen, så som det var tänkt från början då jag startade den här bloggen. (Haha "startade den här bloggen", låter som Blondinbella)

Det har hänt en hel del sen jag skrev sist för snart två veckor sedan. Jag och Anders har hunnit med att vara i Ramsele och myst och jag har skrivit högskoleprov (!!!!). Högskoleprovet gick faktiskt över förväntan, trodde aldrig att jag skulle få över 1.0 men tji fick jag! Så igår satt jag och Andy och sökte högskola till mig, jag som hade tänkt söka folkhögskola. Men icke!

Jag har dessutom hunnit ändra inriktning i livet, skulle man kunna säga. Har varit insnöad på journalist och tv-världen så himla länge nu att jag helt hade glömt bort vad jag funderat på tidigare. Förra året ville jag verkligen bli språkkonsult, jag visste inte riktigt vad det innebar men jag tyckte det lät rätt häftigt sådär, fast igår när jag läste om det kände jag ändå inte riktigt det där suget som jag hade känt tidigare.

Så vad sökte jag nu då? Jo, jag sökte till lärare lite här och var. Sökte där Andy har sökt och så, men främst i Umeå såklart. Engelsklärare sökte jag till, och sedan svensklärare. Det är ju sådär att du får välja till ett ämne senare, så om jag kommer in på någon av dem kommer jag ändå välja till svenska/engelska beroende på var jag kommer in. Så alltså kommer jag (fortfarande om jag kommer in) att vara språklärare! Otippat. Men känner ändå att det är ett jobb för mig. Haha jag kommer ihåg på typ lågstadiet "Varje dag föds en ny lärare, använd kondom!". Tider det!

Nä men nu ska jag sluta svamla och faktiskt ta mig en dusch. Jag och Magda har varit och tränat i dag och sedan har jag solat, så jag är multiäcklig nu. Adjöken bloggen!

Bjärtrå = sömnbrist

Allvarligt, sitter vaken fortfarande, som vanligt i Bjärtrå. Jag ska upp om cirka fyra och en halv timme, för att skjutsa mamma och pappa till Sundsvall. Men har jag gått och lagt mig? Nej. Känner jag mig ens lite trött? NEJ. Det är så himla konstigt. Och ett ännu tydligare bevis på att jag bör vara i Kramfors med min nallebjörn och sussa sött nätterna långa. Nog för att vi går och lägger oss bra sent där, men här i Bjärtrå? Rena vansinnet.

Jaja, hur som haver, i morgon ska jag som sagt (typ tusen gånger nu) skjutsa mamma och pappa till tåget i Sundsvall för att sedan vända hem igen. Tänker åka direkt till Kramfors och lägga mig och sova. Men sedan, vill ni veta vad som händer sedan? Jo jag ska eventuellt (HÖGST eventuellt) åka tillbaka till Sundsvall med Maggis och Sofi. Har inte hört med någon av dem ifall det fortfarande står fast men... Det känns lite sådär halvdrygt. Avsa mig körningen tillbaka till Sundsvall i alla fall, Magda får sätta sig bakom ratten.

Borde egentligen absoluuut inte åka dit heller, borde spara pengar. Men jag behöööver ju vår-/sommarkläder. Skorna är redan införskaffade, eller de flesta av de jag behöver. Är inget skomongo direkt, har aldrig förstått tjusningen med det. Köper bara ett par om jag behöver dem, och hoppas innerligt att de är sköna :D Fast blåsor på fötterna hör nästan lite sommaren till numera, tyvärr.

Jaja, sömnsvammel! Nu ska jag borsta tänderna, krypa till kojs och vänta på att min rara lilla pojkvän ringer. Han lovade att ringa innan han gick och la sig hur sent det än blir och gör han inte det kommer han att få sina fiskar varma, det vill jag lova. Så adjöss med er, era stackare som har läst igenom allt det här, och goder natt!

Upp med hakorna

Sådärja, natten har gett mig lite perspektiv. I stället för att deppa för min egen skull tänker jag vara superglad för Mallans skull! Jag är trots allt lite avis på henne som får komma härifrån och skaffa ett nytt liv. Att hon dessutom får hålla på med det som hon tycker är allra roligast gör ju inte direkt saken sämre :) Så nej, lycka var det! Hon förtjänar det :)

Sitter här nu och känner mig fortfarande yrvaken trots att jag vaknade för ca en timme sedan. Planerar att snart pallra mig ner emot stan för att köpa något ätbart plus ett par diskhandskar eftersom jag måste diska. Går inte att ha det såhär längre nu, och den mögliga päran får jag visst ta hand om själv! (Eller den tog Andy nu, puss!)

Som ni kanske förstått så är jag ledig i dag, och så även i morgon. Dock kommer jag få kliva upp supertidigt ändå för jag ska skjutsa mamma och pappa till Sundsvall, varifrån de påbörjar sin resa till Island. Inte så pjåkigt! Men detta leder till att jag får dra hem till Bjärtrå i kväll, till synes ensam också. Inte så kul som man kan tro vill jag lova! Men jag har i alla fall bilen så jag kan åka när jag vill.

Jaja, det var lite från mig, nu ska jag gå och borsta tänderna, adiós!

RSS 2.0