You bring me something right out of nothing

Luck will come and go.
But as long as you are with me,
I am happy to be someone in this world.


Back on track

Ja, nu väljer jag fasen att kalla mig frisk. Jag har visserligen inte tagit någon temp i dag men jag har inte känt att jag varit i behov av det. Jag känner mig helt feberfri och det har jag gjort mer eller mindre sedan igår eftermiddag. Var hemma från jobbet i dag ändå för att samla krafterna och inte ta ut mig i onödan, och det var välbehövligt.
    Nu i kväll har jag plockat undan lite här, plockat ur diskmaskinen och tänt ljus för att göra lilla mamma glad, och alldeles nyss plockade jag ur varupåsarna hennes. Vilken hjälpsam dotter säg! Men nu sitter jag i alla fall här och väntar på att min storasyster ska komma hem. Jag tror det var närmre en månad sedan vi sågs nu så det ska bli riktigt kul. Blir tacos och mys framför Idol i kväll, sedan ska jag prova en tröja som Emlan köpte till mig igår som jag eventuellt tänkte ha i morgon kväll :) Vet inte om jag berättade om linnet som jag fick hem från Nelly? Men jag tror inte det. Jag blev i alla fall sjukt besviken på det. Det såg rosa ut på hemsidan men det hade en mer brun/beige färg i verkligheten. Plus att det var två typ svarta fläckar under ena armen på det som jag är helt säker på att det inte är jag som åstadkommit. Jag sa till Magda då att jag skulle behålla det, men nu känner jag att jag fasen inte vill betala för de där fläckarna. Vare sig de går bort i tvätten eller inte, jag skulle inte köpt ett linne i butik om det varit fläckar på det och så är det med det.
    Jaja, nu har mamma slagit på nyheterna här och jag blev därmed tvungen att slå av musiken, vilket i sin tur ledde till att det blev helt sjukt tråkigt att skriva. Så jag återkommer kanske senare i kväll, annars blir det väl förmodligen något inlägg i morgon innan vi kliver på. Adjöken!

Godnatt

Nu kastar jag in handduken. Det har varit en lång dag med många dips, så nu får det helt enkelt vara nog. Planerar att ta en stor alvedon innan jag kryper till kojs så jag har nog en svettig natt att vänta. Skönt! Hejsvejs.

Inte feberfri

Min mamma hade rätt, det var alvedonen som spelade mig ett spratt. Så nu sitter jag här, med än högre feber än tidigare och ett dunkande huvud. Så det blev ingen bio för mig och Ammis. Vi höll hoppet uppe in i det sista, men det var då min feber började stiga igen vid femtiden som jag insåg att det inte skulle bli av. Och lite samma var det väl med lillisen. Så ja, 210:- i sjön :( Kommer jag någonsin få se MJs film?
    Nu sitter jag i alla fall och väntar på att Så som i himmelen ska börja. Michael Nyqvist är ju  min man, han kanske kan pigga upp mig. Lite synd visserligen att han dör i slutet av filmen, om jag inte missminner mig, men sånt kan man ju bortse ifrån. Och nu för vi hoppas att det inte är någon som läser min blogg som inte sett den, och planerade att göra det, för i såna fall har jag ju förstört hela poängen.
    För övrigt har jag dessutom fått snuva och börjat nysa nu. Hur ska det här gå? Det blir inget jobb för mig i morgon heller i alla fall. Det svider väl lite i plånboken möjligtvis men just nu känner jag faktiskt att min hälsa är viktigast. Så är det. Och med det tackar jag för mig, och går och hämtar ytterligare ett glas vatten.


Nähänä, nu blir det tydligen bonde söker fru i stället. Har man parkerat sig i soffan får man tydligen skylla sig själva, och rätta sig efter resten av familjen. Jag får helt enkelt titta på Micke en annan dag.


Om du tror på kärlek

Störst är kärleken.

Den ska ta dig genom livet,
ge dig mod att orka leva.
Den ska alltid hitta hela vägen fram.
För om du tror på kärlek, finns den någonstans.


Feberfri?

Ja, det här var ju lite lustigt. Jag vaknade klockan sex och hade mycket högre feber än igår, och mamma säger att jag inte kan jobba med så hög feber. Så jag tar en alvedon och går och lägger mig. Då jag vaknar igen klockan tio är jag feberfri! Tänkte att det ju var bra, för då kan jag utan problem gå på bion med Ammis i kväll (dock har hon typ 39,5 så jag vet inte riktigt hur det här ska gå). Men jag ringde i alla fall och berättade för mamma, det här är ju sensation tyckte jag! Det tyckte inte hon. "Det är ju p g a alvedonen" fick jag till svar. Jag tyckte det lät konstigt eftersom det var hela fyra timmar sedan jag tog den, men det stämde tydligen helt och hållet enligt hennes beräkningar. Så ja, jag skulle vänta två timmar och sedan ta tempen då, så får vi se.
    Jag är i alla fall jättenervös över att det inte ska bli någon bio. Det är ändå 210kr, och jag vill se filmen! Och sedan om Ammis är sjuk kan jag ju inte direkt begära att hon ska betala den. Så jag vet inte vad jag ska göra. Funderar på att fråga om Maggie vill gå, ifall det är så att Amanda mår för dåligt. Även om det känns fel det med. Jaja, vi får se.
    Tror i alla fall att jag ska passa på att ta en dusch nu medans jag ändå är feberfri. Kan inte ens minnas när jag tvättade håret sist! Haha, alltså på riktigt, jag kommer inte ihåg vilken dag det var. Fräscht! Men så är det ibland vettu. Så ja, nu blir det dusch och hårtvättning. Återkommer nog då jag vet mer om hur det blir med bion. Adjöss!Jag tar förresten tillbaka det där om Magda för det sket sig också.

Svinis

Ja, det var väl självklart att Amanda skulle gå och smitta mig med svinis. Så nu sitter jag här i all min eländighet och hostar, huttrar och kallsvettas om vartannat.
    Haha nej då, skämt å sido, riktigt så illa är det faktiskt inte. Jag har fått feber, men den är inte sådär superduperhög. Typ en grad högre än vad jag brukar ha bara. Det är en världslig sak skulle man kunna säga. Valde i alla fal att stanna hemma från jobbet i dag, i och med att jag skulle vara i frysen hela dagen så kändes det inte så bra om jag har feber. Och jag tror nog ändå att det är viktigare att jag kan jobba i morgon då det är varudag. Plus att vi ska på bion då, den tänker jag inte missa. Den tänker jag åka på om jag så har 40 graders feber, och Amanda drar jag med mig på lika villkor.
    Men nu ska jag gå och ringa till min oroliga mamma, sedan göra lite frukost och sätta mig här och titta på 2½ men. Ha en bra dag!

Självklart inte

Klart att jag inte gick och la mig. Ni känner väl mig? Aldrig före elva har jag sagt. Jag började fixa lite med headern i stället, eller jag bytte bara text. Var så urbota trött på den jag hade så nu fick det bli en MJ :) Tyckte det passade ganska bra nu när jag och Amanda går i MJ-tider. Men nu ska jag i alla fall titta på, ja ni får gissa, tills jag blir sådär trött igen. Så jag återkommer i morgon då jag kommer hem från my wooork. Ba-bye!

Godnatt?

Jag är så gaalet trött nu, skulle kunna tro att jag varit vaken i hundra år. Men det har jag ju inte, höhö. Funderar i alla fall på att gå och lägga mig nu snart, faktiskt. Vet att det är tidigt men min lediga morgondag försvann ju i och med att min chef åter igen i dag frågade mig "Ville du jobba i morgon?" precis som om vi pratat om det tidigare. Och jag kunde ju inte säga nej eftersom jag tog ledigt nu på söndag. Så det blir jobb i morgon mellan sju och tre, och därför känns det som att jag skulle behöva gå och lägga mig nu så jag inte går runt som ett mähä hela dagen i morgon med, precis som jag gjort hela dagen i dag.
    Så ja, vi får väl se om det blir sängen. Men jag skulle tippa på det. Godnatt i alla fall, jag lär ju knappast uppdatera mer i kväll.

What's my problem?

Haha, hur fan lyckas jag med precis allting? Jag bara måste berätta om gårdagen, även om jag egentligen skäms ögonen ur mig.
    Det började väldigt fint med min och Ammis middag på Träffen där jag åt pizza och hon en sallad. Sedan åkte vi till Hemköp för att köpa glass (?!?! jag hatar glass) som vi skulle avnjuta hemma hos dem. Så vi åker dit och Amanda säger "Kör in på gästparkeringen här till höger." Och det gjorde jag. Hamnade lite snett, och tänkte att jag backar och kör fram och grejar på. Bobomp säger det då... Då har jag kört över en stock! Och jag sitter dessutom fast. Vi springer in och hämtar Malin som kommer ut och ska försöka hjälpa oss, men det enda det resulterar i är att vi spinner fast bilen ännu mer i gruset.
    Då ringer jag till pappa i panik sedan lägger jag på mitt i en av hans meningar, haha. Men hur som helst så ringde min morbror då och sa att han var på väg. Så han skulle komma till undsättning minsann! Och vad han grejade sen. Han drog och han hissade och han pallade och han grävde. Men ingenting hjälpte. BilJÄVELN (!!!) hängde nämligen på stocken. Så han fick hissa lite till och palla lite till, och då till slut kom Ulf från ingenstans. Och tur var väl det! För då tog de hans fyrhjulsdrivna vrålbil och drog upp bilen som vore den gjord av bomull ;)
    Kan inte beskriva lyckan jag upplevde då jag kände bilen rulla iväg framför mig. Haha, där hade vi stått i regnet i närmare två timmar och hållit på. Men då jag tackade Ulf för hjälpen sa han att han förväntade sig en tjuga för det där besväret. Vi får väl se... ;) I såna fall ska jag ha en pyjamas i hans lägenhet precis som Amanda, sådeså.
    Jamen och så i dag då, nu när vi ändå är inne på hur-klantig-sofen-kan-vara-spåret, så gick jag och köpte förköp till både mig, björnunga, Emlan och Danny på Gladan tills på lördag. Och jag stoppade då de där banden i säkert förvar i innerfickan. Jag är nämligen en jävel på att tappa och glömma saker på diverse ställen och jag tänkte att lägger jag dem i innerfickan vet jag var jag har dem. Ja, precis.
    Nu när jag kom hem till Björns och skulle lämna deras band där, hade jag några band i innerfickan då? Näe minsann, det hade jag inte. Och av någon anledning blev jag liksom inte ens förvånad. Jag bara konstaterade att jag åter igen tappat något på något okänt ställe. Men det var ändå 500kr så efter ett tag började jag få lite panik, haha. Ringde till mamma som fick springa till solariet och titta, och där var de minsann! Sjukt skönt. Så nu har jag dem i alla fall.

Shit vad mycket jag skriver. Jag orkar inte ens skriva mer själv. ska koka nudlar och sedan titta på 2½ men som vanligt. Så adjöss med er!

Lillasyster

Nu åker jag och hämtar min lillis för att ta med henne på en tidig och lång middag på Träffen. Kunde nog inte blivit bättre, såhär dagen efter. PUSS!

Dagen efter

Det här är en sådan dag då jag egentligen inte brukar ägna energi åt att skriva här. Jag har verkligen inte orken alls. Orkade inte ens starta datorn först, förrän jag kom på något ifrån igår. Jag bad Amanda skriva här för att hälsa er att jag var ute på galej och jag hade fortfarande inte sett hur hon klarade sig. Så jag gick in på min blogg för att se och åh... Min tjej! I lööööve you. Och det gjorde mig definitivt gladare, såhär dagen efter ;)
    Annars angående gårkvällen. Jag hade trevligt, det måste jag säga. Men ärligt talat så blev det inte så stor skillnad från att gå ut i Kramfors. Lite nya ansikten visserligen men i slutändan hamnade man ju med Kramforsbor ändå. Så nja, en liten tummen ner från min sida. Jag antar att om man vill ha en förändring i utelivet så är det inte bara några mil bort man måste ta sig.
    Nu ska jag lägga mig och sova en stund tror jag. Är så galet trött! Då jag kom hem igår hade jag tänkt titta på bullerbyn (haha, jag vet). Men jag hann inte mer än trycka på startknappen på datorn innan jag slocknat med täcket omkring mig här i soffan. Vaknade halv åtta igen. Så kan det gå!
    På återseende!


ps. ammis, vi har våra biljetter nu! ds.

ps.

Jag la till mig själv som en länk där nere.
För att dina argsinta läsare ska kunna lämna lite anonyma kommentarer till mig också.
<3
ds.

With lite mindre love.
Ammis.

born like sisters to this world.

Hej alla sofen-fans.
Ammis här.

Jag tänkte bara visa dig en av världens bästa låtar.
Den här låten är min och sofens.
Faktiskt.
Egentligen inte mycket till bloggande det här.
Mest ville jag bara säga att du är världens bästa storasyster,
och att jag älskar dig supermycket!
Jag hoppas att det här gör dig lite gladare,
sådär dagen efter.

With love.
Ammis.

How do I turn this thing around?

I feel these four walls closing in.
Face up against the glass I'm looking out.
"Is this my life?" I'm wondering. It happened so fast.
How do I turn this thing around?
Is this the bed I chose to make?
It's greener pastures I'm thinking about.
Wide open spaces far away.

All I want is the wind in my hair,
to face the fear but not feel scared.

Sex tankar om idol

Hahahaha, jag älskar Alex Schulmans inlägg som heter "Tre tankar om idol". De har dykt upp efter programmet de senaste två "avsnitten" och de är helt klockrena. Precis mina tankar rakt av, haha. Briljant.

Här har ni inlägget från förra fredagen:
http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/10/tre-tankar-om-idol
Och här har ni det från i kväll:
http://blogg.aftonbladet.se/pappabloggen/2009/10/tre-tankar-om-idol-1

Gå in och läs! Haha, jag lovar att det är roligt. Eller det är i alla fall roligt för de flesta, för de som har humor kan man säga. (Sidorna öppnas i nytt fönster)


Och nej jag menar inte "sextankar" med min rubrik. Sluta tänka i särskrivningar för fan! ;)

Händelserik kväll! Eller ja, typ...

I kväll bokade jag mina och Ammis biobiljetter. Efter många om och men fick jag nu tummen ur, så att säga. Det var ett sånt krångel eftersom jag om jag reserverade biljetterna var tvungen att hämta ut dem dagen därpå, och varken jag eller Amanda är ju där, hallå?! Men då skulle hon fråga sin pappa, vilket hon aldrig gjorde. Så jag ringde pappa nu i kväll och frågade om de kan hämta ut den i morgon, och det kunde de. Så då var det fixat, skönt! Vi sover dock inte över, haha, vilket jag tycker är skönt. Envis tjej är hon min lillis. Men Ammis, en dag ska vi bo på hotell, du och jag :)
    Sedan, mitt i mitt aslånga samtal med Amanda (trots att hon var med kompisar?!) skrev Maggie och frågade om jag skulle med till Sollefteå i morgon med henne och Sofi och gå ut. Och efter en stunds (läs 30 sek.) tvekande så var jag självklart på. Och sedan i samma veva frågade hon om jag ville ha något från Nellys. Kul! Så nu har jag beställt ett linne och ett par leggings, spännande :)
    Annars i morgon ska vi ju ha barnkalas på Konsum! Det blir bland annat skattjakt, godisregn och tårt-, glass- och varmkorvsbjudning! Dock är glassarna och varmkorven endast för barnen. Men tårtan får alla äta! Det blir de där daimtårtorna från Almondy, wihooou. Fast min chef sa att vi anställda inte får äta. Tur att han inte är där då! Jag håller i skattjakten och en gissalek. Det är en burk med chokladpengar i där man ska gissa hur många pengar det finns i burken. Spännande! Haha. Och jag vet egentligen inte vad man vinner i något av de här sakerna, men det visar sig väl. Förmodligen vinner man burken med pengar i gissaleken :)
    Sedan ska vi vara hos Sofi vid sju i morgon kväll där det blir lite förfest och så innan hennes snälla Mattias då skjutsar in oss. Tror han skulle hämta oss också :) Men det är lite spännande för det är faktiskt första gången jag går ut i Sollefteå. Har ju varit mycket surr om det stället på senaste tiden så jag har jäkligt höga förväntningar! ;) Haha, nä men skämt å sido. Kramfors måste det väl slå med hästlängder i alla fall?
    Jaja, nu ska här slås på lite 2½ men medans jag väntar på att storebror ringer och vill bli hämtad. Känner att jag kommer sammanfatta den här helgen som en bra helg på söndag. Hoppas alla andra haft en fin fredag! Adiós.

Idolkväll

Jösses, vart han min bloggmotivation tagit vägen? Åter igen har jag suttit här hela dagen utan att känna för att skriva en enda gång. Eller ja, den där låttexten då, men där behövde jag ju inte anstränga mig märkvärt. Nu ska jag i alla fall knåpa ihop några rader i alla fall.
    Dagen började vid ett någon gång då jag klev upp och tog en lååång dusch, verkligen skönt. Sedan hamnade jag här med frukosten för att titta på 2½ men. Och det är väl här jag spenderat min dag i stort sett.
    Danny och jag åt vid sex tror jag, sedan skjutsade jag honom ut till Kläpp vid sju för han skulle se på hockey med sina kompisar i kväll. Då passade jag på att åka till Kramfors och köpa en dipp på Hemköp (jaja, jag vet att Konsum hade öppet då men jag var rädd att en viss människa som jag blivit riktigt jäkla irriterad på i dag (och nej det var inte Magda :D) skulle stänga, därför undvek jag helst, haha!) I alla fall så fick jag skynda mig som attan hem eftersom det som vanligt var en jäkla irriterande kö på Hemköp. Men jag hann till Idol i alla fall, skönt!
    Men nu ska Eddie sjunga så gotta go! Bye.


That's what I was trying to do

I can take the rain on the roof of this empty house, that don’t bother me.
I can take a few tears now and then and just let them out.
I’m not afraid to cry every once in a while,
even though going on with you gone still upsets me.
There are days every now and again I pretend I’m ok.
But that’s not what gets me.

What hurts the most was being so close.
And having so much to say, and watching you walk away.
And never knowing what could have been .
And not seeing that loving you,
is what I was trying to do.


Nighty night!

Godnatt mina små älsklingspluttar! Jag ber om ursäkt för min oförlåtliga frånvaro under men jag har bara inte funnit någon ork. I morgon lovar jag dock att skriva, för då är jag nämligen ledig. Sedan åker mina föräldrar till Sundsvall också så jag är ensam hemma! Skönt... Eller? Ja, det får vi väl låta tiden utvisa. Det får bära eller brista.
    Men ja, på återseende people! PUSS.

Suck it up

Aldrig förut har jag väl önskat att man kunde blockera enstaka människor ifrån sin blogg. För uppenbarligen finns det personer som inte har här att göra som ändå inte kan låta bli att vara här och snoka. Och som dessutom bildar sig egna uppfattningar om precis allting. Jag är medveten om att jag skriver en offentlig blogg och att jag därmed får räkna med att alla möjliga människor läser den. Men då det börjar gå ut över mitt liv, då jag skrivit något som egentligen inte har någon som helst betydelse för personen i fråga, vad fan ska jag göra då? Jag måste väl få skriva vad jag vill här. Och jag tänker verkligen fortsätta med det.
    Men nu har det hela dessutom börjat ta en helt ny form. Jag kan inte skriva någonting längre, utan att det går att dra sin egna lilla twist på det tydligen. Vad jag än skriver, så handlar det om dittan och dattan. Jag skulle säkert kunna skriva att jag sovit dåligt en natt, för att jag legat vaken och tänkt en massa, och då förstör det för folk. För jag har så klart legat vaken och tänkt på hur jag ska kunna förstöra för andra, utan att jag ens nämnt något om vad jag tänkt på.
    Nej allvarligt, om det är så att man går in här för att inte ens läsa det jag skriver, utan för att anta en massa, så kan man lika gärna sluta läsa. Jag bryr mig inte ett skit om hur många läsare jag har, jag har inte ens särskilt många, bara jag slipper en massa skit. Jag orkar inte en gång till i den här löjliga karusellen. Det är så patetiskt att det inte ens går att få grepp om. Sluta läs min blogg om du känner dig träffad. Du har inte här att göra.

Vi rymmer bara du och jag

Nu har jag äntligen något att berätta. Jag och min lillispillis ska på bio nästa vecka. Närmare bestämt på onsdagen. Vi ska se Michael Jackson - This is it. Det är något vi har haft bestämt ända sedan vi fick reda på att filmen skulle gå. Vi ska slå på stort och åka till Sundsvall minsann! Det höll dock på att skita sig då vi inte hade någon bil och ingen av oss kände för att åka buss, men det löste sig fint då det visade sig att vi fick låna Malins bil. Och därmed stannar vi även över natten, eftersom vi inte hade kunnat om vi tagit buss i och med att jag börjar jobba tio på torsdag. Så det blir till att ställa väckare för mig och Ammis vill jag lova! Men det ska nog gå bra :)
    I kväll har jag inte gjort något särskilt alls. Jag har suttit här och tittat på 2½ men och så har jag ätit supergod chili con carne. Nu sitter jag och tittar på Postkodmiljonären och sedan är det väl Bonde söker fru tror jag :) Är inte så himla insatt i det programmet och känner väl inte riktigt för att bli det heller. Men i kväll har jag ingen vidare lust till att läsa någon av mina böcker så då får bönderna duga.
    Jag börjar jobba tio i morgon vilket känns rätt tungt i och med att jag nog måste åka med Magda in redan till kvart i nio. Men så är det med det, fick ju åka in en timme tidigare i dag också så. Det är ändå faktisktbe  rätt skönt att sitta där i lugn och ro någon timme och äta frukost och lite så.
    Nu ska jag hämta något att dricka, sedan fortsätta titta på postkoden, byebye!

Onsdag

Oj, har visst ingenting att berätta just nu, annat än att jag alldeles nyss åt en halva av en cantaloupemelon (stavning?, gott var det i alla fall! Men jag återkommer väl förmodligen lite senare om jag har mer på hjärtat då. På återseende vänner!

Skynda att älska

Vilken otroligt vacker, kärleksfull, sorglig och vemodig bok. Så jäkla hjärtskärande att få läsa om Calles förtvivlan i ögonblickat då hans far gick bort. Calle Schulman, en sida av honom som man på ett sätt inte riktigt kan tänka sig in i. Och samma gäller Alex. Jag kommer helt klart se på dem både med helt nya ögon efter den här boken. Efter att ha fått läsa om deras kamp mot tiden.
    I boken fick man följa dem på deras resa i princip ifrån det att Alex föddes då Allan Schulman var 57 år gammal, fram till Allans död. Hur han åldrades men hur de ändå höll fast vid bland annat "Coca Cola-cup" och diverse andra traditioner inom familjen. Hur alla tre bröderna höll ihop och hjälptes åt att hålla honom ung. Det var fint. Helt otroligt fint. Och det fick en att tänka efter en smula, man borde egentligen ta vara på det man har. Inte alla gör det. Inte heller jag, alla gånger.

Jag letar efter nånting som vi kanske glömde bort,
och som du kunde hjälpa mig att finna.
En sommar går förbi, den är alltid lika kort,
den är drömmen om det man kunnat vinna.
Du kommer kanske nångång, förr'n skymningen blir blå
innan ängarna är torra och tomma.
Kanske hittar vi varann, kanske hittar vi då på
något sätt att få allting att blomma.

Skynda dig älskade, skynda att älska,
dagarna mörknar minut för minut.
Tänd våra ljus, det är nära till natten,
snart är den blommande sommaren slut.


Besviken

Åter igen står jag här och känner mig som en hel idiot, precis samma känsla som den jag haft så många gånger förr. Ändå har jag inte lärt mig. Jag trodde verkligen på riktigt, precis som jag förmodligen trott alla de tidigare gångerna, att detta var annorlunda. Att vi faktiskt var vänner nu. Men jag vet inte riktigt vad det har handlat om för dig, för det kan aldrig ha varit vänskap. Att en människa väljer att verkligen helt kapa av ett band som man påstått vara ett av de starkaste, bara för att försöka fortsätta bygga på något redan på förtid helt dömt, det är något jag inte kan förstå. Och det är jag som blir lurad, för att jag alltid tror gott om människor. Det är nog min största svaghet. Att jag, mina bruna ögon till trots, är så satans blåögd att jag åter och åter igen blir lurad och faktiskt kränkt.
    På det stora hela har det bara varit jag som förlorat hela tiden. Förlorat min självkänsla och mitt självförtroende. Men det måste vara slut på det nu. Jag tänker sätta stopp för åtminstone en väg i ledet. Jag klipper av den infekterade grenen av mitt träd. Och jag förmodar att jag vinner på det, precis lika mycket som ni. Eftersom ni kan förstöras av något så litet som mina tankar.

Ja, en liten bitter början kan tyckas. Men vi kan även välja att se det som en slags nystart för mig. Jag har sagt det där så många gånger förut, till mig själv, men nu då det står i bloggen kanske det blir mer på riktigt. Nu kanske jag kan eftersträva det på ett helt annat sätt. Logiskt! Eller inte, jag vet inte. Behövde få det på pränt i alla fall, i stället för att bara sitta och tänka på det.
    Men men! Nu till lite nutid i mitt liv. Har varit dåligt med uppdatering från min sida de senaste dagarna. Men jag har bara inte riktigt haft ork. Var ju som jag skrev tidigare fest i både fredags och lördags, sedan sov grabbarna här som jag också skrev att de eventuellt skulle göra. Och då jag vaknade på söndag morgon hittade jag dem i soffan där de alltså sovit. Trots att jag sagt till dem att de fick sova på Daniels rum. I alla fall så åkte de hem där på eftermiddagen någon gång.
    Igår jobbade jag mellan sju och tolv, sedan åkte jag hem och sov i fyra timmar, haha, helt galet! Men sedan då Magda skulle åka till Övik hakade jag på. Hon skulle vara hårmodell åt Malin då de skulle öva i att möta kunder osv på deras skola. Så jag fick följa med och titta på i dag :) Det var väldigt roligt faktiskt! Efter det gick vi och åt pizza varefter jag och Maggie drog en skitsnabb shoppingrunda på stan. Vi flängde runt som höns som inte var yra och jag köpte plagg efter plagg utan att prova, vågat!
    Men nu ropar pappa att det är mat! Så jag återkommer kanske :) Hejsvejs.

Will you care enough to bear me?

But they told me a man should be faithful,
and walk when not able,
and fight till the end.
But I'm only human.

Everyone's taking control of me.
Seems that the world's got a role for me.
I'm so confused.
Will you show to me you'll be there for me,
and care enough to bear me?


Fullbokad helg

Ja nu har jag minsann en fullspäckad helg, men bara av roligheter som tur är. Eller på söndag har jag väl ingenting planerat egentligen. Eventuellt skulle Dennis och Örjan sova här på lördag, men det var bara ytterst "eventuellt" så det är inte alls säkert. Blir det så att de inte sover här så kommer jag nog läsa hela, hela, hela söndagen :)
    Jag har ju börjat på Låt den rätte komma in nu, och herrege vad den är hemsk! I alla fall hittills. Jag har ju inte ens sett filmen så jag hade ju ingen aning. En liten, liten kille som går runt och drömmer om att få mörda människor. Kan inte riktigt sätta mig in i det, men kan heller inte sluta läsa. Skitbra!
    Jag börjar i alla fall jobba tolv i dag, så om typ tjugo minuter ska pappa skjutsa in mig till Kramfors. Han är nämligen ledig :) Sedan slutar jag kvart över sju egentligen, men jag tänker gå lite tidigare så jag kan hinna med en buss som går till Övik fem över eller nåt. Väl där ska det bli party minsann! Eller jag tror faktiskt att jag ska ta det lite piano i kväll, eftersom det ju är galej i morgon med. Känner att jag vill vara åtminstone lite fräsch till det. Så inte Joel får skämmas ;)
    Vi ska i alla fall vara hos Ante (min kusin ska väl tilläggas) vid 16-tiden på lördag, och jag kom på igår kväll att jag nog fasen inte ens riktigt vet var han bor? :D Eller jo, jag vet var han bor, och jag vet på ett ungefär hur hans hus ser ut. Så jag ska nog hitta! Annars får jag skämmas. Sedan ska vi på någon middag som Ante valde att likna med "galan som brukar vara på TV du vet, där de delar ut guldbollen och diamantbollen och så, fast i lite mindre skala". Haha, härligt. Därmed fick jag panik inför klädseln eftersom jag inte hade tänkt vara särskilt snoffsig alls. Men jag hittade som sagt någon kjol att ha på mig så det ska nog bli bra :)
    Men ja, nu ska jag gå och göra mig i ordning lite lätt, ta av morgonrocken och ta på mig lite kläder kanske? Haha. Ha en härlig helg alla darlings! Kan inte säga hur mycket uppdatering det kommer bli i helgen heller, eftersom jag inte vet när vi kommer hem i morgon och sådär, hur stressad jag kommer vara.
    Adjöken!

Du vet hur jag kan bli

Jag kan sitta i flera timmar, jag kan gå igenom allt.
Det tog slut för länge sen, men du är överallt.
Jag ska sakna dig i morgon.
Ja, du vet hur jag kan bli...

Going bananas!

Alltså jag blir verkligen helt galen. Helt och hållet spritt språngande galen blir jag! Vad är det för jäkla fel på mina kommentarer? Eller mitt kommentarsfält eller vad man ska säga. Vad är problemet? Det spelar ingen roll vad jag gör, ingenting hjälper! Det är precis som att bloggen bara har bestämt sig för att se ut så här? Det är ju sjukt irriterande. Inte för att jag brukar få särskilt många kommentarer, men de få jag får vore det ju roligt om även andra kunde se?! Och att de hamnade på rätt sida. Alltså ja, jag blir sjukt frustrerad. Tänker därför stänga ner nu, eller åtminstone gå härifrån. Ska hämta mamma i Kramfors med bajsbilen snart. AAAAAAAAAAAAH.

Svår tid, svunnen tid...

Oj oj, fick för en stund sedan för mig att jag skulle läsa mina allra första inlägg. Gick alltså tillbaka till september förra året, och herregud! Vilka minnen, vilka jäkla flashbacks. Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde just vid den tidpunkten. Ett av inläggen speglade mina känslor så klockrent, och jag kände hur vartenda ord grep tag om mitt hjärta och min maggrop och tog mig tillbaka dit.
    Jag inser hur långt jag kommit, men också hur jag på vissa sätt står kvar och trampar. Jag lyssnar på Bonnie Raitt - Have a heart, som var min räddning unden den där tiden. Jag kände liksom igen mig i texten, på något konstigt vis.
    Något jag i alla fall insett av den där perioden, och nu även av senare ganska liknande upplevelser, är att jag inte får låta mig själv gräva ned mig på det där viset igen. Jag vet att jag är en människa som har otroligt lätt för att haka upp mig på saker, och gräva och gräva tills jag hamnat i världens djupaste grop och varken kan eller vill ta mig upp. Men det fungerar inte så, jag måste se till de ljusa sakerna. Som de personer som jag vet älskar mig, oavsett vad. Ofta där då det var som värst var det det som jag tvivlade på, att de personer som verkade älska mig verkligen gjorde det. Hemsk känsla.
    Nu menar jag inte att jag någonsin mådde så dåligt att jag försökte skada mig själv, eller ens ville försöka. Men jag mådde dåligt, riktigt dåligt.


Designen har förändrats, jag har förändrats, men känslan finns där.


Hey! Shut up. Don't lie to me.
You think I'm blind but I've got eyes to see
Hey! Mister, how do you do?
Oh, pardon me I thought I knew you.

Would you stand back baby 'cause I want to get a better look.
The big man who couldn't handle the little bit of love you took.

Hey, hey, have a heart, hey, have a heart.
If you don't love me, why don't you let me go?
Have a heart, please, oh don't you have a heart?
Little by little you fade while I fall apart.

Oh darling, I love you so.
I told you yes, and then you told me no.
Baby, how can you say, you should be free and I should pay and pay?


 


Äntligen hemma

Ja efter många om och men lyckades jag till slut kravla mig hem. Fick kila in på låssmeden för att göra tre (!!!) kopior på våran hemnyckel. Tydligen har vi väldigt stor brist på den. Men ja, det kan vara lika bra det kanske. Sedan så skulle jag ge mig i kast med att försöka få igång Audin. Och krångligare bil får man väl fasen leta efter. Och vad fasen är en "sjåk"? Ja, den kom igång i alla fall och rätt vad det var så var jag ute på vägen och puttrade på. Men jag vill verkligen inte köra den bilen mer! Haha. Jag tror inte på Emlans teori om att man kan bli vän med den, jag är rädd att den där bilen och jag helt enkelt är för olika varandra.
    Annars så har jag kollat i dag att det var okej för mig att gå tjugo minuter tidigare i morgon. Så då hinner jag med bussen som går 19:05 till Övik för att partaja med mina favorit-08:or. Blev ett jäkla liv om det där igår (från min sida) då jag insåg att jag inte hade någon bil. Var ju först tänkt att Magda skulle åka buss tidigare på dagen eftersom hon är ledig, och jag skulle ta bilen då jag slutat kvart över sju. Men nu när Daniel tagit S80n till Luleå så blev det inte så. För jag vägrar köra Audin till Övik och mamma och pappa ska ha 940n till Sundsvall. Jajaja som om någon ens bryr sig om allt detta trams. Men jag ska i alla fall till Övik i morgon, haha, det kanske är av intresse.
    Nu blir det nog en liten lur tror jag, om det inte är något trevligt som visas på SF-kanalen ;) Ha en fortsatt fin dag alla fina och glada! Hejsvejs.

Skolbussen

God morgon! Jag ska åka med skolbussen in till Kramfors i dag. Och, haha, jag sitter här helt fullt påklädd och bara väntar på att få gå ut. Jag blev lite av en tidspessimist då jag kände mig så osäker. Jag, Sofie Stattin, som varit världens fetaste tidoptimist då det gällt den där jäkla bussen. Den går ju inte förrän tjugo i liksom, men jag har ändå suttit klar sedan fem minuter tillbaka ;)
    Jaja, i dag jobbar jag mellan nio och två, sedan tar jag bajsaudin hem. Japp, jag vet att jag sa att jag aldrig mer vill köra den. Men det är skillnad på vad jag vill och vad mamma tycker sirdu. Dessutom tar Daniel S80n till Luleå i helgen så jag blir helt utan. Har bara två bajsbilar till alternativ. Men ja, jag kommer ju inte vara hemma så mycket i helgen så det kanske inte spelar så stor roll.
    Nu ska jag i alla fall ta och gå ut snart tror jag. Ha en bra dag!

Åter igen ny design

Det blev ett sånt jäkla gnäll över att jag hade svart bakgrund tidigare. Folk blev snurriga och grejor tydligen, så jag tänkte att jag får väl köra på vitt då. Det finns fler anledningar till att jag valt att välja bort senaste designen också. Folk valde att göra egna tolkningar på vad jag menade i headern t.ex., och dessutom kände jag mig plötsligt inte så "unik" längre. Så ja, vitt får det vara nu :)
    I dag har det hänt en hel del. Klockan tio ringde jag till Cubus i Sundsvall och det visade sig att de hade min bok där! Så mamma ska hämta den på lördag då hon och pappa åker dit. Och jag är verkligen världens lyckligaste. Så på söndag kväll ska jag börja läsa den. Skynda att älska :)
    Annars så har dagen så klart gått helt sjukt segt, trodde aldrig den skulle ta slut. Men då den gjorde det gick jag och Magda och "gjorde stan" ;) Och tro det eller ej, men jag köpte två par skor! Eller ja, ett par var typ stövlar. Men är skitnöjd i alla fall. Stövlarna har jag velat ha i typ tre veckor. Och just det, jag köpte en ögonbrynsskugga på Anybody också, och så hittade jag en parfym som jag tänker köpa om inte Maggie göra det ;) Haha.

Och så måste jag berätta om den galna barnungen till 60åring som jag och Magda råkade ut för på vägen hem från Kramfors. Alltså jag tänker att han måste vara runt 60 för han hade helt vitt hår. Men ja, vad vet jag? Han kanske var en förvuxen tonåring egentligen.
    Hur som helst så börjar det i Klockestrand, där han kör skitsakta. Och Magda blir rätt less då hon ser att han ska av till Gålån precis som vi. Där kan man ju nästan inte köra om någonstans, bara på två ställen. Och precis som väntat så körde han tio km för sakta hela vägen. Magda blev ju irriterad och utan att hon tänkte på det hamnade hon rätt tätt bakom, och då tvärnitar den där gubben, för att visa att han minsann inte accepterar sådant. Ja visst, Magda ger mer avstånd men tänker att hon ska köra om på nästa raksträcka. Men vad tror ni han gör då? Jo han gasar på utav bara helvete! Jag skojar inte, han verkligen asgasade för att vi inte skulle kunna komma om. Och sedan börjar han åter igen köra sådär supersakta. Och då vi svänger in i Lugnvik är Magda helt vansinnig och trampar gasen i botten för att komma om, och han gasar på igen! Helt jäkla otroligt, och då han märker att det kommer mötande bilar så att vi ändå inte kan köra om, då saktar han ner. (Men nu är det nästan så att nästa grej förtjänar ett eget stycke)
    Vi kör ju till slut om då, och då vi passerar honom, vill ni veta vad den jädra gubben gör då?! Han pekar fuck you! Han sitter där, bakom ratten sin, och pekar fuck you till oss genom rutan. Hahaha, jag trodde jag skulle dö. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Och han svängde av ner till Lugnvik dessutom, så kan ju inte vara så svårt att ta reda på vem det var. Men herregud. Magda var så upprörd att hon nästan blev tårögd, haha. Riktigt jäkla frustrerande var det. Sjuka knäppskalle! Men slår vad om att det där i alla fall gjorde hans dag värd att leva, han kände sig nog überawesome då han kom hem och ställde sig och lagade gröt till middag.

Jaja, haha, var bara tvungen att skriva om det där. Har aldrig varit med om något liknande i trafiken förut. Men pappa sa att vi ännu har lite erfarenhet av idioter på vägen. Så jag kan ju säga så mycket som så, att jag ser inte fram emot fler människor som honom.
    Nu tänkte jag läsa lite faktiskt. Var ett tag sedan jag gjorde det. Så adjöken!

What a beautiful day

Kanondag! Hämtade upp Ammis på skolan och sedan åkte vi till Sundsvall. Hos tandregleraren fick jag reda på att jag kommer få ta bort tandställningen nästa gång, alltså den 24e november (haha, ironiskt). Men hur som helst så kommer jag få typ nån plastgom? Med någon sträng på som ska sitta utanpå tänderna, som jag inte kan förstå vitsen med. Den ska jag alltså ha dygnet runt i ett halvår? Känns som att jag då lika gärna kunde ha haft tandställningen kvar i ett halvår till, haha. Men den är ju löstagbar så jag kan ta ut den då jag ska äta osv. Sjukt skönt ska det bli att bli av med den hur som helst!
    Sedan gick vi på stan, och jag hittade en outfit (gud vad jag hatar det ordet) tills på lördag nästan direkt, sedan gick vi och åt på en pizzeria som jag inte kan komma ihåg namnet på nu. Jag åt oxfilé och Ammis åt en pizza :) Sedan blev det stan igen och vi gick in på Bokia (så klart), och köpte böcker. Eller jag köpte bara en. Alex Schulmans Skynda att älska. Och självklart, självklart!!!! tappade jag den. Eller jag vet inte vad jag gjorde, men borta är den i alla fall. Jag misstänker att den hamnat inne på Cubus. Och jag är så ledsen över det, riktigt deprimerad faktiskt. Har velat ha den där boken så länge, och när jag väl får tag i den så strular jag bort den. Men jag ska ringa Cubus i morgon och höra om den finns där, för mamma och pappa ska till Sundsvall på lördag. Det där gjorde förresten att jag och Amanda fick ett dåligt slut på dagen, haha, eftersom jag blev skitförbannad där i bilen då jag insåg att den var borta. Men då säger jag nu Ammis att jag har haft en riktigt skitrolig dag, du är den sötaste som finns! PUSS!
    Nu har jag i alla fall varit hemma i någon timme och jag är så trött så jag tror att jag ska gå och lägga mig. I morgon jobbar jag från åtta till tre, och Magda jobbar nästan precis samma pass, förutom att hon börjar en halvtimme senare så vi samåker :)
    Tandborstning och ansiktstvättning nu, sedan sova säng! Godnatt.

God morgon!

Uppe med tuppen jag minsann! Eller inte. Men ja, jag vaknade med ett ryck tjugo i tio och trodde att jag försovit mig. Alltså att klockan var över ett och att jag därmed inte skulle hinna till tandläkaren. Men ja, så var ju då inte fallet ;)
    Just nu sitter jag och funderar på om jag ska tvätta mitt hår eller om jag ska skita i det. Det lutar mot att skita i det, eftersom det egentligen knappt behövs. Tänkte mest på om jag skulle vara fräsch inför lillis men hon har minsann sett mig ifrån mina allra värsta sidor tidigare så jag tror hon överlever! Haha.
    Så i stället så tror jag att jag ska gå och göra mig lite te och ett par mackor (läs: två mackor), och sedan parkera mig framför ett avsnitt av 2½ men innan det blir dags för att göra sig i ordning. Vid kvart över tolv åker jag in till Kramfors. Ska hälsa på Maggie som jobbar superlångt pass, och så skulle jag posta någonting åt henne. Därefter åker jag och hämtar upp Ammis och så åker vi till Sundsvall. Den knäppgöken hade sagt till sin lärare att hon skulle GÅ klockan ett, vilket jag ska se till inte händer. För hon måste gå tidigare om jag inte ska känna mig som en stressad gasell på väg till Sundsvall. 14:15 ska jag vara inne hos han, Erik eller vad han heter.
    Jaja, frukost var det. Ha en bra dag! Ser ju ut att bli kanonväder i alla fall :) PUSS!

I'm sick and tired of you setting me up

Setting me up just to knock-a, knock-a, knock-a me down.

Skön dag! Eller det var så klart ett rent helvete att kliva upp i morse, och särskilt eftersom jag försov mig och vaknade tjugo minuter innan jag skulle åka. Men det var en dröm att köra automat sådär tidigt på morgonen i alla fall och sedan jobbade jag ju bara till ett. Dock kan jag säga så mycket som att jag aldrig mer vill köra Daniels bajsaudi, det var en riktig pina.
    Men hem kom jag ju hur som helst, och då slog jag på den nya kanalen på canal+, alltså "SF Kanalen" (Ja, jag gillar särskrivningen), och där visade de Änglagård! Jag hade aldrig ens sett den :O Hur konstigt är inte det? Men ja, nu har jag gjort det och den var faktiskt rätt bra :) Efter det var det Bert - den siste oskulden och efter det Emil i Lönneberga. Haha, så det är framför tvn jag spenderat min kväll! Och jag har inte ens sovit en stund. Sensation!
    Just nu är jag helt otroligt sugen på godis. Hemköpsgodis. Och egentligen känner jag att jag borde passa på att äta det nu eftersom jag inte kommer kunna äta godis på ett tag sedan jag varit hos tandläkaren i morgon. Eller jag kommer inte kunna äta nästan någonting alls annat än typ yoghurt ;)
    Och just det, på tal om det! Jag är världens lyckligaste nu för jag slipper åka själv till Sundsvall i morgon. Min lillis ska följa med och hålla mig sällskap :) Och så ska hon få vara smakråd då jag ska försöka hitta något till den förbaskade middagen på lördag. Men ja, ska bli roligt att åter igen få spendera lite tid med lillasyster :) Jobbigt att inte träffa henne var och varannan dag längre, som vi gjorde i somras.
    Jaja, nu är jag supertörstig så ska gå och hämta mig något att dricka. Sedan ska jag titta på halv åtta hos mig med pappa :) Så adjöken!


I don't wanna play the broken-hearted girl

And though there are times when I hate you,
'cause I can't erase the times that you hurt me,
and put tears on my face.
And even now while I hate you it pains me to say:

I know I'll be there at the end of the day.


Helgen är över

Och den här helgen har det hänt grejor vill jag lova! Eller ja, egentligen inte, men den har varit rätt annorlunda mot för hur våra helger brukar se ut. I fredags var den i och för sig ganska som vanligt, förutom att jag gick och la mig vid elva eftersom jag skulle upp och jobba på lördagen. Och den dagen var helt okej, även om det kändes jäkligt drygt att tillbringa en hel lördag på Konsum.
    Men då jag kom hem låg det i alla fall en liten, liten godbit på våran soffa och jollrade för fullt. Ronja hade kommit på besök. Hon är fyra månader och hennes föräldrar, som är vänner till familjen, skulle på fest. Så mamma hade tagit på sig, av någon helt oklar anledning, att vara barnvakt över natten. Och då jag kom hem blev hon först hur lycklig som helst, skrattade och hade sig (om de nu kan skratta då de är fyra månader?), men sedan tog vi på henne mössan för att vi skulle ta med henne ut på en promenad och hämta Eska (några andra vänners hund) samtidigt, och då blev det livat minsann! Hon tyckte inte alls om mössan, och skrek genom hela byn, i princip. Då vi kom bort till korsningen (för alla vet ju var korsningen ligger) någon gång somnade hon, och sov hela vägen hem. Men då vi kom hem var ju mamma tvungen att väcka henne så klart, och efter det var det inte många stunder hon var glad. Men till slut somnade hon vid nio och sedan sov hon tydligen hela natten fram tills klockan var halv åtta :)
    Vid halv elva i morse kom de in och väckte mig i alla fall, hon och pappa. Och jag glömde säga grattis till gammgubben eftersom han hade en sån liten pärla med sig. Han fyller ju 52 år i dag han. Och vi har haft kalas! Världens sötaste kille var här, och då menar jag att han verkligen är världens sötaste. Mille heter han och är ett och ett halvt tror jag :) Eller om han är närmare två kanske. Men ja, han skulle jag kunna äta upp i alla fall. 
    Just nu sitter jag och tittar på Sunes sommar, nostalgi det med måste jag säga. Var rätt längesedan jag såg den nu. Men ska väl inte säga på pricken hur längesedan det var för då blir det ju ett jävla liv ;) Hur som helst så tog jag en liten paus då jag insåg att jag inte bloggat på evigheter. Snart kommer förresten Daniel hem också och då ska jag ut och köra en automatväxlad bil, så att jag kan köra den in till Kramfors i morgon. Körde en sån i somras i Sundsvall, men kände ändå att jag behöver testa en gång innan jag helt själv tar en sån in till Kramfors vid halv sju på morgonen.
    Jaja, det går säkert superbra ska ni se. Nu ska jag fortsätta titta på Rudolf och familjen. Ha en fortsatt trevlig söndag tycker jag! Hejsvejs.

Obs! Jag är medveten om att jag skrivit många parenteser.


Why does love always feel like a battlefield?


Suddenly I see, this is what I wanna be

Ja, så plötsligt blev jag så otroligt uttråkad så jag tänkte att jag skulle ta och plita ner ett par rader. Eller lär ju skriva bra mycket mer än bara ett par. Det är helt sjukt hur mycket jag börjat notera frasen "ett par". Om någon ber mig att ge denne "ett par paket" av något på jobbet, så ger jag alltid två. För två är ju ett par? Annars får de väl säga en siffra, haha. Nu är jag medveten om att de flesta också menar just två då de säger ett par. Men jag vet att i alla fall jag tidigare bara använt mig av frasen då jag menat några stycken. Hm, vilket relevant ämne! Verkligen.
    I kväll har min tjej åkt i väg på äventyr och jag känner att jag kommer tänka på henne hela kvällen. Min lillan. Inte så liten längre verkar det som :)
    Just nu sitter jag och tittar på Go'kväll med mamma. Anna Book är där och har "middag". Det är sådär att de får fantisera om vad de ska ha för mat, hur dukningen ska se ut och även vilka gäster hon vill ha. Jag har lite svårt att avgöra vad jag tycker om henne faktiskt. Hon verkar vara en väldigt go' och omtänksam människa, men jag har även sett henne i program där hon verkligen framstått som en riktigt egoistisk liten lipsill. Och är det något jag har svårt för så är det sånna människor. Men i kväll är hon i alla fall den där mysiga människan så det är faktiskt rätt roligt att se på :)
    Jag väntar annars på att Idol ska börja. Jag vet inte riktigt, egentligen tycker jag väl inte att det är så mycket att hänga i julgranen i år. Det finns ingen som jag känner att jag kommer vilaja heja på i år. Förut gick jag ju lös om Eddie, men han var ju verkligen värdelös förra veckan. Men ja, de får väl växa fram. Camilla har jag dock inte mycket till övers för, hon får gärna ryka i kväll.
    I övrigt är jag på rätt dåligt humör i dag. Var helt säker på att jag skulle vara ledig i morgon, eftersom jag då jag kollade igenom mitt schema i början av september märkte att jag inte skulle jobba en enda lördag. Men så tittar jag på schemat på jobbet i dag och då visar det sig att jag jobbar från åtta till kvart över sex i morgon. Det var liksom inget dåligt pass heller, en lördag sådär. Så det känns lite som att helgen är förstörd. Men ja, jag får väl gå och lägga mig efter Idol och titta i aftonbladet i morgon vem som gick vidare ;) Men jag får se det så att jag är ledig på söndag, det är positivt! :) Och på tisdag ska jag till Sundsvall och köpa jeans! Wihooou. Och jag ska även till tandregleraren. Hoppas på att få ett svar på när fanskapet (uschäckta) ryker. Så det blir en bra dag, det känner jag i hjärtat :)
    Nu sjunger Sarah Dawn Finer på tv så jag ska koncentrera mig lite på det, sedan ska jag sätta mig och läsa en stund innan Idol tror jag. Adjöken!


Does she know you, like I know you?
And can she ever really start du understand?
Does she need you, like I need you?
'Cause I would give you everything I had, if you were my man.


Better late than never

Lite sent inlägg blev det nu. Och inte skrev jag något av värde igår heller så detta riskerar att bli rätt långt. Men vi får se. Har inte riktigt planerat vad jag ska skriva utan tänkte låta det flöööda ;)
    Igår fyllde jag år. Nitton år blev jag, nitton år gammal det vill säga. Nu är det bara ett år kvar tills jag får gå på systemet säger de, som om det skulle vara något att hurra för. Jag har klarat mig rätt bra utan den åldern hittills så. Men ja, lite vuxenpoäng är det ju. Så ett år kvar tills dess, hurra!
     Dagen bestod av arbete till en början i alla fall, därefter åkte jag och hämtade upp momma och Eva och sedan åkte vi till Sollefteå. Första stoppet var sjukhuset och Harry, och fy fasen. Gud vad det gjorde ont i hjärtat på mig. Även om han höll humöret uppe och sådär, jag tycker så synd om honom. Det är fasen inte rättvist att han ska råka ut för det där en gång till. Fysiskt var han i alla fall i princip tipp topp, om man bortser från talet. Talet var det enda han hade problem med. Man märkte att han visste precis vad han skulle säga men att han bara inte kunde få fram det. Så så var det med det. Han ville hem i alla fall, det märkte man. Så jag hoppas han får det.
    Efter det gick vi och tog en fika och sedan gjorde vi stan. Shit vad Sollefteå väcker starka känslor hos mig, måste bara nämna det. Alla somrar jag haft med Björns där, då vi rände runt och hade så jäääämarns roligt. Det var the time of my life, utan tvekan. Särskilt sommaren 2002, finns inte en sekund jag ångrar utav den. Hihi! Men jaja, åter till gårdagen. Jag fick med mig några ögonskuggor och ett armband (som visade sig vara alldeles för stort) hem, medans jag tror Eva handlade upp halva stan. Och efter det åkte vi hem. Eller ett stopp på Konsum först för att momma skulle köpa hårfärg.
    Då jag kom hem hade mamma köpt en bakelse som jag fick med ett ljus i, "Det blir lite svårt att få dit nitton ljus, så då var det bättre med ett" sa hon ;) Men det var fint i alla fall, och den var god om än lite väl söt. Efter det åkte jag till Magda där det var tänkt att vi skulle boka en Thailandsresa. Men tji fick vi. Enligt alfa-kassan är det tydligen inte möjligt att vi är borta från arbetet i två veckor om vi vill bli säkrade typ. Så ja, vi får vänta till våren isf. Crap. Deppig som bara fan över det, verkligen. Orkar inte.
    Dagen har i alla fall varit lite bättre. Eller arbetet sög ju så klart. Allt gick fel och jag hatade att sitta i kassan. Blev som en stor gröt i hjärnan på mig. En befrielse att få träffa Malin en stund och prata av sig lite. Längesedan jag pratade med henne, nu när jag tänker efter. Måste vara flera veckor. Jag ska i alla fall till henne och Ammis då de har flyttat och äta middag. Är verkligen spänd på att få se hur de får till det sedan! Tror att de kan få till ett riktigt mysigt hem jag :)
    Sedan kom Magda och hämtade mig då jag slutade klockan tre och då åkte vi direkt till Övik. Vi gick runt där lite på stan medans vi väntade på att frisörmalin skulle sluta för dagen, jag köpte ett par skinnhandskar på cubus (mina jäkla bomullsvantar går icke att köra bil i) och Maggie köpte en snygg tischa och ett par myssockar :) Då Malin äntligen kom frågade hon om vi inte ville göra ett sånt där hårtest, där vi kan köpa ett schampo som är anpassat efter ens eget hår, och det ville minsann jag! Så nu har jag köpt schampo och balsam för 315:-, haha. Jag hoppas det blir värt det! Därefter åkte vi i alla fall till bion och så såg vi på Flickan som lekte med elden. Och shit vad bra filmen var! Älskar de där filmerna. Såg att mamma tydligen har böckerna hemma utan att ha sagt något till mig, så måste komma ihåg att hälsa Håkan det, att jag inte behöver låna hans. Sedan drog vi på Sibylla och åt för att därefter blåsa hem. Så tack för kvällen tjejer! Ni är världens bästa tvillingar :) <3
    Jaja, nu är jag i alla fall hemma och tänkte gå och lägga mig faktiskt. Börjar jobba halv nio i morgon och jag orkar inte gå runt som ett vrak hela dagen. Kan vara skönt att få vara åtminstone lite utvilad. Så godnatt alla!


ps. ammis du har definitivt en chans att slå igenom som beatboxer i framtiden! och så jag är sååå glad för din skull, angående vad vet du mycket väl. glad! <3 ds.


Skit

Nej vad bajsigt allt blev. Nu ska jag åka hem, och tänker gå raka vägen och lägga mig. Så återkommer inte i kväll utan i morgon kväll. Blä. Godnatt.

Spänning!

Nu ska jag till Maggie för att smida lite planer och dona och greja. Återkommer då jag kommer hem. Då ska jag berätta om min födelsedag och sådär. Hejdå!


Sjunde oktober tvåtusennio

Sådärja, då har jag inväntat klockslaget. Haha, omedvetet visserligen då jag suttit och tittat på 2½ men fram tills för ungefär en halvtimme sedan och efter det fastnade jag på någon blogg. Var inte förrän Stefan (Som för övrigt fick äran att vara den första gratulanten, grattis till honom!) skrev vid tjugo över tolv som jag insåg att det faktiskt är min födelsedag. Något som är lite synd är att jag egentligen inte blivit 19 år till fullo ännu. Detta sker inte förrän 21:03 i kväll. Så det är med andra ord närmare ett dygn kvar faktiskt, haha. Lite sjukt det med nästan.
    Men nu planerar jag hur som helst att krypa till kojs. Och jag tänker låtsas att jag fortfarande är 18 år. Jag är arton år fram tills tre minuter över nio i kväll, sådeså. Men det är fortfarande min födelsedag! Det är fortfarande dagen då jag blev född, dagen då min mamma fick värkar och blaha, blaha, så man får fortfarande säga grattis hela dagen! Bra va? Men ja, godnatt världen!

Förresten så ska björnunga bjuda mig på bio i födelsedagspresent, fast på torsdag. Hihi! Jag är nog världens lyckligaste. De gör mig så glada. PUSS!

18

Just det, det här är ju min sista dag som artonåring också, påminde Amanda mig just om. Kommer sakna den här åldern. Verkligen. 19 låter så jäkla tråkigt, och så fort jag fyllt 20 är jag vuxen. Hur roligt låter det då? Jag tror jag tänker fortsätta säga att jag är 18 forever. Även då jag går på systemet ;) Nu, godnatt.

Pinsamt

Rubriken har egentligen ingenting med innehållet i mitt kommande inlägg att göra. Kände bara att det är vissa saker i den här världen som ter sig lite pinsamma, och inte alla ser sig utöva dessa förrän det är på tok för sent.
    I dag ringde i alla fall väckarklockan 05:15, och jag ville inget hellre än att lägga mig ner och dö. Eller ja, helst hade jag så klart velat somna om bara, hade ju varit enklast. Men hur som helst så snoozade jag fram tills klockan slog 05:47, då kom jag på att jag och mamma skulle åka klockan sex. Men jag var kvick vill jag lova! Jag gjorde mig klar så att vi satt i bilen 06:02, inte illa va?
    Men då jag väl kom till jobbet insåg jag vilken onödig dag det var. För jag stod varken med på schemat eller hade något vettigt att göra. Eller ja, jag skulle fylla på från en hylla på lagret där vi lägger allt som "blir över". Men jag får aldrig in något därifrån! Haha. Det är helt sjukt, mamma får alltid ut allt som hon tar med sig. Men jag får gå tillbaka med typ 90% varenda gång. Men till slut, då vi var hos momma och åt lunch, blev mamma tvungen att medge att det faktiskt inte fanns något mer jag kunde göra där, så jag fick åka hem. Hihi! Lycklig tjej då jag.
    I morgon jobbar jag en rätt kort dag. Börjar nio och slutar två, och efter det ska jag som jag nämnt tidigare åka och hämta upp momma och hennes väninna för att sedan åka till Sollefteå och uträtta diverse ärenden. Jag ska t.ex. försöka få tag i ett vitt baslinne, eftersom jag förstörde mitt med blåbär och björnbär i lördags, haha! Typiskt mig.
    Men nu funderar jag på att gå och göra mig några smörgåsar och sedan slå på 2½ men. Efter det går jag förmodligen och lägger mig.
    Förresten, så måste jag nämna hur bra min lilla, lilla tjej är. Ammispammis(som tydligen gått och blivit celebritet på senare dar). Två gånger nu har hon ryckt in för mig som en räddare i nöden på Konsum då jag bara velat dö. Hon drar på sig ett par skor och eventuellt en jacka och bara RUSAR till min räddning! ;) Haha, eller okej, riktigt så ser det inte ut kanske. Men i dag kom i alla fall hon och hennes vän "lj" (?) och höll mig sällskap i typ 20-30 minuter. Made my day :) Faktiskt så gör Amanda min dag väldigt ofta, nästan hela tiden. För hon förstår mig, och hon tycker om mig trots mina misstag. Det är inte bara som jag säger då jag kallar henne min lillasyster, för jag kan aldrig tänka mig mitt liv utan den lilla solstrålen. Så vad jag vill säga nu, Amanda, är att jag tycker du är världens bästa människa, utan konkurrens. Och jag älskar dig, och tänker alltid finnas här för dig. Through good times and bad <3


Godnatt.


Jo, jag hade en period

Haha, min underbara lilla lillasyster påminde mig just om en period jag hade i mina yngre dagar, då jag var så galen i mangaserierna Sailormoon och Pokémon. Detta var ingenting som hon var medveten om, men det råkade bara bli så. Inget jag är stolt över direkt. Men jag har ju pratat förut om hur påverkad jag blir av musik, och hur jag kan slungas år tillbaka i tiden bara av att höra en låt. Och i dag hamnade jag i den där "perioden".


Och så slutligen då. Pokémon. Amanda skrev att hon blev helt kär i han på 0,42. Och det blev jag med, hahaha. Jag skrev det inte till henne då, utan hon får upptäcka det här. Innan vi ens kände varandra Ammis, så var vi kära i samma kille ;) Men så kan det gå!


Battlefield

Skön dag. Jobbade, som jag skrev i går att jag skulle göra, till halv två. Sedan traskade jag iväg mot Sonjas och Lena som skulle ta sig an min risbuske till kalufs! Blev jäkligt nöjd med resultatet. Bra mycket mörkare blev jag, och bra mycket mer lik Emlan också, haha. Folk kommer tro att Daniel är psykiskt sjuk som är tillsammans med sin systers dubbelgångare ;) Men ja, så kan det gå! Är i alla fall nöjd som sagt. Fick med mig billiga silkesdroppar och en kräm från Lanza också, kunde inte blivit bättre!
    I morgon skulle jag varit ledig, men självklart frågade han om jag kunde komma och jobba i morgon med. Eller ja, han frågade "Ville du jobba i morgon eller?", som om det varit något vi pratat om tidigare, eller ännu värre, som om jag bett om att få göra det! Men ja, kan ju inte tacka nej till pengarna... Men hade verkligen behövt den där sovmorgonen! Så sju till fyra i morgon, längtar redan.
    På onsdag (min födelsedag, ehe) jobbar jag till två, är osäker på när jag börjar men förmodligen kommer det bli att jag får börja sju så jag kan åka in med mamma. Damn. Hatar att börja sju. Hatar. Men ja, i alla fall, efter det ska jag och momma och en kompis till henne åka till Sollefteå. Haha, gillar att jag ska hänga med gamm-tanterna ;) Men jag tror det kan bli mysigt. Momma ska bjuda på fika och så :) Sedan ska vi hälsa på hennes bror som fick en stroke för ett par veckor sedan, hans andra. Så ja, det kan nog bli rätt tungt :/ Har bara sett honom som en hurtbulle tidigare jag. Men det går nog bra. Får försöka vara stark för mommas skull :)
    Jag sitter på Daniels rum nu, som egentligen är mitt gamla, med datorn. Tog inte med mig sladden upp för jag skulle bara se på ett par avsnitt av 2½ men. Men nu ser jag att batteriet håller på att ta slut så jag får nog ta och bege mig nerövers strax. Om jag orkar. Rätt vad det är så somnar jag väl här, haha. Vore just snyggt det!
    Nej, nu får det vara nog. Ner och borsta tänderna, sedan hopp i säng. PUSS, godnatt!

Jordin Sparks - Battlefield går för övrigt varm på min dator nu. I love it!


Och just det, har märkt att mitt kommentarsfält ser helt jäkla galet ut för tillfället med. Tyvärr vet jag heller inte hur jag ska få ordning på det. Men det löser sig säkert, så småningom. Eller så får jag helt enkelt vara utan kommentarer! Kan vara skönt det med. Adjöken.

Idoljuryn

Haha, vad jag älskar den nya juryn! Eller nya och nya, den var ny förra året men ändå. Främst är det väl Anders Bagge som jag är helt upp över öronen i, haha. Han är bara så jäkla härlig! Och den här videon kan jag titta på hur många gånger som helst. HUR många gånger som helst. Har tittat på den minst 15 gånger de senaste tio minuterna. Kan tänka mig att Danny skulle älska den, haha. Solo pejpi fö helllvete!!Nya designen

Ja, nu äntligen kunde jag få till en ny design. Nicke har fixat nåt som heter Safari åt mig, vet att Ludde hade samma sak och det störde mig då lika mycket som det stör mig nu. Jag kan nämligen inte blogga med det (fastän jag gör det nu ändå) för att det hela tiden blir röda prickar under vartenda ord jag skriver som inte skulle kunna var engelska, haha. Men men, så kan det vara!
    Angående den här nya designen då. Bilden är kanske inte den finaste som finns, men jag minns precis när jag tog den. Jag minns vilka tankar som gick runt i mitt huvud och jag minns precis hur jag kände mig, i hjärtat och i huvudet. Det var ingen härlig känsla, och jag döpte även bilden till "And it's all your fault". Där minns jag precis vem jag menade, och precis vad jag menade med det. Och vad jag fortfarande menar.
    Vad jag försöker säga är att den här headern för första gången faktiskt har en mening. För mig alltså. Inte för någon annan, utan bara för mig. Men det är väl det som räknas, då det är min blogg? Ja, man kan ju tycka det.Never meant to start a war.
You know, I never wanna hurt you.
Don't even know what we're fighting for.
Why does love always feel like a battlefield?


Bad update (långt inlägg)

Ja i helgen har jag varit dålig på att uppdatera måste jag säga. Men jag har som haft lite annat för mig. I fredags jobbade jag ju till kvart över sju och då när jag kom hem blev det tacos framför Idol, och någon timme senare kom Daniel och Emelie hem så då umgicks jag med dem lite.
    Lördagen började jag med Emlan framför 2½ men. Vid tre någon gång åkte vi in till Kramfors för att inhandla varor till våran lite speciella middag. Eller det var väl egentligen bara förrätten som blev speciell. Vi gjorde som lite "tapas" med en massa småplock osv. Spännande var det i alla fall, och vi fick till det riktigt bra. Efter det blev det kyckling med sweet chili, grädde och paprika. Ganska enkel tror jag, men det var Emlan som stod för den rätten ;) Och som efterrätt blev det frusna skogsbär täckta av vispad vaniljvisp och daimkulor. Så ja, det var som sagt bara förrätten som var speciell.
    Däremot var det inte så kul att behöva kliva upp halv åtta i morse för att en halvtimme senare bege mig in mot Kramfors för åtta timmars arbete. Dagen sniglade sig fram. Men fick faktiskt ändå ut lite av den, för jag började prata med Håkan (vakten/väktaren?) om att jag ändå var lite sugen på att läsa Millennium-trilogin, och då tyckte han att jag skulle göra det. Och då jag sa att jag inte visste någon som hade böckerna så visade det sig att han har dem, så jag ska få låna dem av honom! :) Hur snällt är inte det då? Kanske att jag får dem på onsdag då, för i morgon och på tisdag skulle han vara ledig. Men det vore ju en perfekt födelsedagspresent det då! För ni har väl inte glömt att jag fyller år om tre dagar? Men så fort jag kom hem från jobbet och hade slängt i mig lite mat så slocknade jag i alla fall i min säng och vaknade nu för typ en halvtimme sedan, skönt! Ehe...
    Men jag måste ju nämna, vad pinsamt det är för mig att jag för några dagar sedan satt och hyllade denna "min månad" och sa att den faktiskt var så vacker med frosten och allt. Ja, det skulle jag ju minsann hållit tyst om. I dag har det varit den pissgråaste dagen på otroligt länge, och så klart har regnet öst ner hela dagen. Visserligen har jag suttit inne på Konsum hela dagen så jag har väl egentligen inte riktigt påverkats av det men ändå, man blir fasen påverkad. Deprimerad. Och man vill inte kliva upp på morgonen!
    I morgon börjar jag jobba klockan sju, och ska jobba till halv två, längre kan jag inte jobba över eftersom jag ska klippa mig och färga håret!!! Och som jag längtar. Gud så underbart det ska bli att äntligen få lite förändring. Och så är jag orolig för mina lockar, vad som ska hända med dem nu när håret växer ut, haha. Kan nog se ganska så roligt ut om någon månad! Men ja, ska i alla fall höra med Lena vad hon säger.
    Men ja, nu blev det jäkligt långt här så jag ska nog ta och runda av lite. Tänkte faktiskt slå på lite 2½ men och ta mig en skål med chips och ett glas trocadero. Tycker att jag är värd det ;) Så good night!

Musik

Det finns så mycket musik som berör, på så olika sätt, och så olika från människa till människa. I kväll har jag lyssnat en hel del på musik som berör mig. Till exempel har jag lyssnat på musik som för mig tillbaka i tiden. Främst musik som för mig tillbaka till för ungefär ett och ett halvt år sedan. Jag lyssnar då på Regina Spektor med Samson och Fidelity, Mika - Happy Ending och Shayne Ward - No U hang up. Även Leona Lewis - Bleeding love. Nostalgisk musik, som både gör mig ledsen och glad, i en otroligt konstig blandning.
    Sedan finns det en låt, som alltid gör mig glad. Jag kan lyssna på den vid vilket tillfälle som helst, och den fungerar som Vänner för mig. Jackson 5 - I want you back. Att höra en helt oförstörd liten Michael Jackson framföra den här låten med en så ren och felfri röst, det tycker jag är helt otroligt. När vi i tvåan på gymnasiet skulle ha med oss en låt till musiken var det för mig inte särskilt svårt att bestämma vilken jag skulle ta. Det blev denna, och jag spelade upp den för hela klassen. Igår kväll och nu i kväll har jag suttit och lyssnat på den om och om igen. Även om själva texten egentligen inte har någon särskild mening, inget värdefullt budskap eller liknande, så berör den mig på ett fint sätt ändå. För vad är väl egentligen bättre än något som har en glädjande inverkan på en person?
    Och nu alldeles för en liten stund sedan visade Emlan mig en video på Youtube. Videon till Leona Lewis låt Footprints in the sand. Otroligt fint, och otroligt gripande. Men även helt otroligt sorglig. Den kan ni titta på här: http://www.youtube.com/watch?v=d08X2lN669kOch här har ni min älskling.
Titta vad söt han var! Face of an angel nästan :D

Forget what happened then,
let me live again.


Oktober

I dag vaknade jag tjugo över sex av att Magda ringde. Vi hade bestämt att vi skulle åka halv sju så jag fick minsann lite brådis! Men jag hade egentligen inget särskilt att göra så jag tvättade mig lite och klädde på mig sedan var jag klar. Skjutsade iväg henne till Sundsvall och sedan åkte jag en sväng in till Kramfors för att hälsa på mamma.
    Haha, och då kommer jag osökt in på ämnet: Borde jag, Sofie Stattin, verkligen ha körkort? Visserligen tycker jag att mina skills i Sundsvall (som jag inte tänker berätta om här) bevisar att jag borde det, men så kommer den här insidenten i Kramfors och plattar till allting. Jag backade nämligen in i en bil! Haha, hjälp. Jag tror dock, eller är faktiskt nästan helt säker, på att det inte blev något. Men jag hade liksom blivit helt inparkerad, och skulle backa lite för att lättare komma förbi bilen framför, och då backade jag lite för långt, haha. Men eftersom det var en sån liten sträcka så backade jag ju jättesakta, så det blev bara en liten duns. Som tur var hade jag Magda i telefonen som stöttade mig! Haha. Jag vågade inte gå ut och typ, ja vad skulle jag ha gjort? Skrivit en lapp? Jag tror ändå som sagt inte att det blev något. Men ja, om det är någon som läser det här, och känner att dennes bil blivit inbackad i tidigare i dag. Here I am!
    Nu har Magda i alla fall åkt till Jönköping och kvar är jag. Min chef ringde för någon timme sedan och frågade om jag kunde börja en timme tidigare, så klart. Skulle egentligen jobbat mellan nio och kvart över sju, men nu får jag då börja åtta i stället. Och till råga på allt ska jag tydligen gå på Hemköp då, klockan åtta, för att göra något slags priskontroll. Det vill säga att jag ska ta en massa varor och kolla priset på dem? Jag tyckte det lät hur sneaky som helst, men tydligen är det något som görs rätt ofta, från båda hållen. Ajja, jag kommer i alla fall känna mig som en jäkla spion där jag traskar omkring. Inte hittar jag i den där affären heller. Kan bli kul!
    Nu är det i alla fall min månad! Oktober. Jag tycker det låter jättefint, det är nog det finaste namnet på månad enligt mig. Oktober och Februari gillar jag. Men ja, insåg i alla fall i dag att jag tycker Oktober är en superfin månad. Många som gnäller på att det blir kallt osv. Men har man bara riktiga kläder så är det ju helt underbart dagar som dessa. Då solen skiner och lägdorna gnistrar. Tycker bättre om det här än vintern i alla fall, det måste jag säga. Och jajaja, förlåt Ammis. Gör jag något annat än säger förlåt till dig i den här bloggen? ;) I dag är det dessutom bara sex dagar kvar tills jag fyller år! Spännande... Eh?
    Ja ja, nu ska jag sätta mig och läsa lite tänkte jag. I kväll ska jag och mamma äta pärbullar... Kan pappa komma hem någon gång då :( Haha. Hejdå!

RSS 2.0