Älskade lillasyster

Jag har sagt det minst tusen gånger förut, och jag kommer att säga det minst tusen gånger till, men ingen har en finare lillasyster än jag. Hon är den mest godhjärtade människan jag känner, helt utan konkurrens, och i kväll har hon skrivit en otroligt öppen och ärlig text i sin blogg som gjorde så ont i hjärtat på mig.
    Min fina, älskade lilla tös. Du har varit så stark. Du vet väl att du är min största förebild? Det finns ingen som du.

Jag finns alltid här för dig.

Amanda Andersson, <3.







I love you.


First day

Jaha, så var första dagen efter semestern avklarad då. Mjukstartade med en sju till tolv-dag, riktigt skönt! Och faktiskt så har det känts rätt roligt att vara tillbaka :) Kanske för att jag hade något att göra hela dagen, slapp släpa föttrern, så att säga ;) Satt lite i kassan och det är verkligen helt otroligt vad man kommer ihåg alla siffror! Jag menar, jag kommer ju ihåg PLU-nummer som jag inte använt på typ ett år. Människans hjärna, vilket mysterium :)

Nu sitter jag och tittar på Supernanny, min nya förebild näst efter han som kan prata med hundar :D Känner att det är bra med sånahär program. Man får liksom tips inför framtiden :) Särskilt eftersom jag vill ha både hundar och barn!

Nej men hörrni nu börjar programmet igen så jag ska kila, på återseende!

Ångest

Ååh, vad hemskt det här är. Jag har två jäkla dagar kvar på min semester, och ingenting har jag gjort den här sommaren. Vi som skulle åka till Göteborg, det blev aldrig av. Så himla typiskt mig och min tur! Haha. Och ja, för att liksom strö salt i såren så går mamma på semester i dag, så klart. INGA KONSTIGHETER!

Grejen är att jag bara vill få flytta nu. Jag vill att den där jäkla mannen som "bor" i våran lägenhet nu ska ringa och säga "Varsågoda, nu står lägenheten tom". Men det kommer ju knappast att hända. Och jag vill att Anders ska ringa upp honom, för jag vill inte ringa igen själv. Har så otroligt svårt för att ringa till folk, förstår inte.

Men det blir nog bra ska ni se, vi kommer säkert hitta någonstans att bo tills lägenheten är ledig... Kan man ju hoppas i alla fall. Annars får vi väl helt enkelt ta upp husvagnen och sätta oss i nån park, ehee.

Ja, näe, nu ska jag inte vara sån. I stället går jag och gör lite frukost, adiós!

Tids nog

Ja, så småningom hörrninini, kommer jag börja lägga in lite bilder här också. Jag vill dock vänta lite tills vi flyttat till Umeå, fått ordning på allt och sådär. Var bara det jag tänkte tuta in och säga. OCH att jag är så jääääkla glad, min pojkvän är min prins. Jag har aldrig fått veta hur det känns att vara någons prinsessa, men nu vet jag. PUSS! Hejdå.

Torsdag

Vilket downfall jag haft i bloggen de senaste dagarna, antar att jag ännu inte fått in den där känslan jag hade då jag låg "på topp" (haha) med den här bloggen. Men jag gissar att det kommer när vi börjar flytta osv, då det finns lite mer att berätta.

På tal om flytten, jag fick världens stenpanik igår. Eller den har egentligen inte lagt sig... Fick ett brev där det stod att jag skulle börja skolan den 30e augusti (bara det så jäkla läskigt), och då gick det upp för mig att vi inte kan flytta in i lägenheten förrän den 1a oktober! Eller kan och kan, det stod att det var inflyttningsdagen. Så jag fick ringa karln som bor där nu, som tydligen knappt bor där nu, och han skulle höra av sig. Jag vet att han inte kommer höra av sig, känner det liksom på mig. Så ja, vi får se hur det blir. Annars blir det en månad på gatan i Umeå, kan bli trevligt det med!

Hm, annars har inget annat särskilt hänt under dessa dagar. Jag har bara dragit runt känns det som, var chaufför åt mammas moster och hennes man igår och jag och Anders åt inte middag förrän halv tolv på natten men annars så har allt varit som vanligt!

Jaja, ska hämta något att dricka jag. Adjöss!


Töntigt, ja veeet!

Men jag har varit med i någon såndär tävling på Nelly.com. Jag tror inte över huvud taget att jag ens kommer att få en enda liten röst på min fjuttiga sko, men det stod nåt om att man fick ett presentkort bara genom att tävla :D Haha. Jag kan ha missuppfattat men jag orkade inte läsa noggrant. Så här har ni den! Lite fin blev den ju allt.

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Verkar förresten inte ens som att det kommer upp någon bild här, men detta var ett måste för att delta i tävlingen så atteeeeeee, nu får det vara som det är! Förkyld har jag blivit också, trevligt värre. Hejs!

Kung värdelös

Eller bara helt enkelt värdelös. Helt otroligt att jag åter igen lyckas sova bort en hel dag. Inte konstigt att min semester bara försvinner. Och den där solen som lovades mig igår, den ser jag knappt skymten av för en massa stora, stora moln som täcker den.

Nej, en otroligt irriterad Sof som tackar för sig. Återkommer kanske senare, hejdå!

Tur i oturen

Heej bloggeeeen! Shit, märkte nu att jag inte skrev på hela dagen igår, men jag hade som lite annat för mig. Sedan på kvällen hände det läskigaste som någonsin hänt mig tror jag. Jag blev "stoppad" eller vad man ska säga av en civilpolis för fortkörning eftersom jag hade kört om honom i Bollstabruk. SÅ JÄKLA RÄDD JAG VAR! Men ja, jag är stolt över att jag inte började gråta i alla fall, vill inte vara en sån som gråter sig till att behålla körkortet. Så körkortet hade jag med mig hem utan gråt :) Pappas bil fick dock stå kvar, får väl se om han kanske åker och hämtar den i dag.

På tal om i dag då, jag och Anders skulle ju egentligen ut till stugan och måla i dag, men då vi inte har någon bil trodde jag att kanske mamma och pappa skulle komma och hämta oss? Men jag har inte hört ett enda knyst där utifrån så jag vet inte alls vad som händer. Jag borde gå ut i solen och sätta mig men det känns sååå omständigt. Jag vill åka utomlands då man inte behöva anstränga sig med stolar och sånt, de finns redan där.

Men nu ska jag gå och göra mig lite frukost, hoppas alla har det fint i solen :) Adjöss!

Strålande väder

Vilken vacker dag detta har varit! Vaknade av att världens finaste goding kom in med frukost på sängen till mig. Han hade minsann varit ute i tre timmar och slitit då han! Duktig kille. Så då klev jag upp och ringde pappa lite för att surra med han om lägenheten. Nu verkar det som att det börjar lösa sig i alla fall, skönt :)

Sedan tog jag och Anders med oss Anton ut på en tur, "vi" skulle åka och bada (förstår inte vem jag försökte lura egentligen, jag är världen största badkruka). Jag lyckades i alla fall doppa fötterna, men mer än så blev det fasen inte. Efter det är jag faktiskt lite besviken på vädret. Det blåste och blev lite molnigt så till slut bestämde vi oss för att bege oss hemåt. Men Anton och Anders hade ju i alla fall lyckats bada lite!

När vi kom hem satte jag mig i solen, som då hade kikat fram igen, och läste medans Anders gick in och gjorde något annat oviktigt. Nu börjar jag faktiskt känna mig lite brun! Och sedan dess har det inte hänt så mycket mer! Vi har varit ner på ICA en sväng och handlat bara.

Nu tror jag det börjar vankas tacos nere sedan får vi se vad som händer i kväll. Blir nog en film med grabbarna skulle jag gissa, eller så får de väl för sig att klättra upp på en grushög för att kasta sten igen, haha. Tok!

Hejdå.

Ramsele

Ljuva, ljuva Ramsele. Äntligen är vi tillbaka här :) Prinsen min håller på och jobbar med sin pappis medans jag och Fia har roat oss med loppisar osv. Jag fick två härliga chick-lit böcker för 10kr/st med mig hem - vilket kap, va! Nu for Fia iväg och skulle göra någonting nere i byn sedan ska jag färga håret på henne. Senare i kväll skulle hon prova på att göra egna langos! Kan ju bli spännande det :)

Just det, ska väl berätta att jag och Anders har fått tag i en lägenhet nu med! Tror jag i alla fall, haha. Vi får se hur det blir, blev lite trixigt med hyran och att jag var ensam som skulle stå på avtalet så antingen får Anders stå med (vilket medföljer att hans användare på bostaden.se också nollställs) eller så får någon helt enkelt gå i borgen :) MEN DET BLIR SÄKERT BRA! Den frasen är flitigt använd av mig nu för tiden, jag vet att det ordnar sig. Bara jag har Andy vid min sida.

Jag försöker tänka bort att min semester snart är slut, snacka om att den har sprungit iväg. Fyra veckor kändes så himla länge förut men det är ju inte länge alls, särskilt inte då ingen annan har semester heller. Så bortsett från en gatufest känns det som att jag inte gjort ett skvatt, och det är ju inte så kul. Sedan nu i och med flytten känns det som att vi inte har råd med någonting heller, man vill ju köpa saker dit och så.. Blä.

Kan ju nämna också att anledningen till att vi ska flytta till Umeå är för att jag har kommit in på lärarprogrammet! Väldigt kul känns det :) Om än lite nervöst, jag vet inte riktigt hur jag kommer palla med linjen. Har hört att den är rätt tuff och att man behöver en hel del mer erfarenhet kring språket (engelska) än jag har. Men det blir säkert bra, haha.

Nu ska jag ta och runda av, böjar bli långt ser jag. Ska nog slå på ett litet vänneravsnitt :) Eller så sätter jag mig och läser. På återseende kära vänner. Kram!

Tålamod eller vansinne?

Herregud, har fan i mig suttit i fyra jävla timmar med den här designen nu! Inget ville gå min väg, och det faktum att jag inte gått och lagt mig då klockan börjar närma sig fem på morgonen får mig att undra om jag är tålmodig eller spritt språngande galen. Jag antar att det lutar mot det sistnämnda... Och inte blev designen ett dugg somrig heller, men det är smällar man får ta det. Jag gillar brunt och sånt så nu får den vara såhär!

Men men, denna sena (tidiga?) läggdagstimma kommer inte hindra mig från att kliva upp i morgon och pressa röven av mig om vädret nu skulle tillåta det! Och med det sagt, medans solen går upp över Bjärtrå, tar jag min pojkvän i handen och kryper ner i sängen. Godnatt (godmorgon) på er alla gosesnuttar!

God morgon!

Uppe med tuppen som vanligt, hehe... Det här går inte, känner inte alls igen mig från förra året då jag brukade kliva upp runt typ halv tio för att kunna gå ut i solen! Men ja, huvudsaken jag hinner med några få soltimmar i alla fall :)

Senare i dag åker jag in till Kramfors för att fixa naglarna och lite sånt. Gud vad konstigt det kommer kännas att åka till Kramfors utan att gå upp till lägenheten. I och för sig har jag ju nyckeleeen kvar men det skulle nog bara vara värre, att gå upp dit själv nu då den är helt tom. Näe du, icke sa nicke! Få hitte på nå annet ja...

Nu ska jag hur som helst blanda lite saft och sätta mig ute i solen med Kärlekens historia, tänkte bara kika in och tala om att jag var vaken. Hoppas alla får en kanondag! Adjöken.

Ps. Jag borde verkliiiiigen göra en ny design, vem fasen kom på att jag skulle ha grått mitt i sommar'n?! It's madness I tell you, MADNESS! Ds.


Home at last

Jahapp, så har Gatufesten gått av stapeln ännu ett år då. Har haft tre otroligt trevliga kvällar faktiskt, måste jag säga. Helgen toppades av gårkvällens besök på HOFFMAESTROS "konsert" eller vad man ska kalla det. Helt sjukt underbart bra, och vi fick nog ta mig fan den bästa platsen man kunde få. Från att bli näst intill ihjälklämda till att kunna röra sig helt fritt utan att bli trampad på tårna eller knuffad i ryggen, perfekt!

Dagen har däremot varit snäppet mer dramatisk. Vi hade två bilar att ta hem, Daniel med mosters BMW + släp, jag med Daniels audi. Vi skulle åka på Bauhaus och handla till stugan, och precis då jag svänger in på parkeringen börjar en röd lampa lysa. Kylarslangen hade låssnat, eller nåt, jag kan inte riktigt sånt där. Men det var inte så bra i alla fall! Och ja, om jag säger som så, det tog oss ca tre timmar att ta oss hem från Birsta till Bjärtrå. Då hade vi bl.a. fått stanna efter E4an, fått stanna mitt i en korsning, fått stanna utefter nån annan väg och åkt på en mack i Timrå för att sedan stanna på Statoil. Efter det var jag så trött så vi stannade en gång till så Anders kunde byta plats med mig, lillsötisen då!

Men men, allt som allt har det varit en underbar helg och min storebror och hans flickvän är nog världens bästa människor trots allt! Eventuellt tar vi med dem till Göteborg och går på Liseberg och hittar på annat skoj om det fixar sig med datum och sådant.

Här kommer lite bilder från helgen!


















Hahaha jag är med på varenda bild, och ser lika lycklig ut på varenda en! Men jag hade inga från gårdagen i alla fall, kommer väl upp någon dag framöver kanske :) Nu ska jag få med mig Anders till Nyland för att köpa lite gotta. Adjöken!

Party!

Gud vad jag har saknat att sitta och prata med Emelie såhär som vi har gjort i kväll. Världens finaste storasyster är hon i alla fall. Nu ska vi alldeles strax gå ner på stan för att titta på Timo Räisänen. Ville bara kika in och säga att jag mår fantastiskt bra :) Adjöss!

Pust och stonk

Nu har jag provat gladiatorsandalerna, som jag köpte för 99 kr på H&M för typ tusen år sedan, för första gången. Och jösses! Det var det jobbigaste jag gjort på länge. Först och främst gällde det ju att ens få in fötterna i fanskapet, sedan skulle man krångla med två sånadär minimaliska spännen! Inga fiffiga karborrband eller dragkedjor här inte, utan gamla hederliga spännen ska det vara! Helt och hållet omöjligt, banden var typ för breda för att ens gå in i själva spännet. Höll på att bli galen där ett tag! Och precis, PRECIS när jag lyckats få in sista bandet i sista hylsan frågar Anders "behöver du hjälp eller?". Hehe mm, nä inte nu längre... ;)

Men nu är de på i alla fall! Och nu tar jag inte av mig dem förrän det är alldeles nödvändigt. Om ungefär 40 minuter ska jag och Andy åka och hämta upp Emlan i Lunde, och därefter bär det av ända till Sundsvall för Gatufest! Wohoo, känner mig galet taggad... Eller? Jadå, det gör jag. Jag får så lov om inte annat. Vi ska bo i Daniels pyttelilla etta alla fyra, kan bli spännande.

Jaja, hur som helst, jag ska väl gå och börja packa jag kanske. Som alltid ute i sista sekund! Hoppas alla får en bra helg, inte så säker på att det kommer bli något uppdaterande. Men den som lever får se :) Hej!

Done

Nu var det klart. Lägenheten är tom så när som på några sovsäckar som jag inte riktigt vet vad Anders ska göra av. Men det ordnar sig säkert det med. 

Lite sorgligt var det att se lägenheten så tom, men det är nu det börjar på riktigt. Snart har jag och Anders vår egen lägenhet som kommer vara bådas hem, som vi kan göra vad vi vill med. Längtar verkligen efter att få påbörja vår gemensamma resa ut i livet! :)

Nu, fixa dipp och börja ladda hem en film som jag ska fråga Andy om han vill se med mig. Vilket jag tror han vill, mitt myshjärta! Ha en fortsatt trevlig kväll. Adjöken fröken!

Sol i sinne, brun inne

Nä men si godda'! Trevligt väder vi har i dag, folk. Jag vaknade dock alldeles för sent som vanligt, önskar att jag hade klivit upp halv elva då Emlan ringde och sa åt mig, sov i stället ända till tolv som vanligt. Men då gick jag i alla fall ut med en bok (Ammis, jag har äntligen börjat på Kärlekens historia nu) och satt i solen i ett par timmar. Inte mycket att komma med visserligen men lite färg har jag i alla fall lyckats få!

Jag måste förresten berätta om en sak som hände igår! Jag hade fönstret öppet på mitt rum som vetter mot vägen. Plötsligt hör jag och Anders ett riktigt läskigt ljud som påminner om katter som slåss. Vi kom fram till att det måste vara en katt och en fågel, precis så lät det. Kikar ut genom fönstret och ser hur det börjar rassla till i buskarna och så säger jag "Det är ju fasen en katt!". Men näe minsann, då kommer det två grävlingar utspringandes från busken, en som blir jagad av den andra. Haha, såg sjukt roligt ut! Och så sprang de över våran gård och ut på lägdan där de sedan skuttade runt ett tag.
    Jag har aldrig ens sett en grävling på riktigt, och nu fick jag äran att se två som var i luven på varandra. Blir det mycket bättre än så egentligen? ;)

Jaja, ska väl ta och svida om till lite lämpligare städkläder jag. Snart kommer nog Egon och hämtar mig och Andy eftersom vi inte har någon bil :) Så vi hörs! Adjökeeeenn...

Ut med det gamla

Sådärja, äntligen en ny design. Efter mycket gråt och tandagnisslan fick jag den till slut färdig. Är egentligen otroligt missnöjd men det får vara. Tycker ju att grå är den absolut tråkigaste färgen som finns, och ändå gör jag en blogg som är 95% grå, fail? ;)

Har varit och städat ut Andys lägenhet i dag, alltså helt och hållet. Eller jag städade egentligen inte så mycket, kände mig mest bara i vägen. Faktum är att jag faktiskt tyckte det var lite jobbigt psykiskt. Några av mina absolut lyckligaste dagar har spenderats i den där lägenheten och det känns tungt att se den tömmas. Förstår så klart att det måste vara jobbigare för Anders men, ja... What can I say? Vi ska dit i morgon igen för att göra det sista, frågan är dock om jag gör någon nytta genom att vara där över huvud taget.

Annars då? Jo annars äre fint. Ska hämta mina ugnsbakade chips och slå mig ner framför Vänner snart tror jag :) Anders sa att han ville se Vänner med mig men han verkar vara upptagen med annat så vi får väl se hur det blir med det. Först ska han få en stor och fet jäkla puss i alla fall, för att han är så söt där han sitter. Hoppas alla haft en bra dag!



Som sagt

Någon där uppe vill inte riktigt lika gärna att jag ska börja blogga igen som jag gör. Började på en ny design igår, eller jag gjorde bara en ny header. Blev riktigt nöjd faktiskt! Men då jag skulle lägga in den på designen så visade det sig att den var fööör stor! Alltså, ja det såg sjukt ut. Alldeles för bred var den, och jag orkar inte hålla på och ändra vidden på själva inläggen osv. Så jag får helt enkelt göra en ny! Suck.

Nu börjar det röra lite på sig för mig och Andy angående lägenheter i Umeå. Var helt panikslagen i förrgår för att det inte verkade finnas en enda ledig lägenhet i hela staden, men nu börjar dom trilla in en efter en. Vi anmälde oss på en igår men det gick inte vägen. I dag har vi hittat två nya som vi är intresserade av men jag måste rådslå med min käre bror först, om han ville vara så vänlig och höra av sig ;)

Adjöss!

Inte bra

Näee, detta är inte så bra! Det tycks te sig som så att en viss fröken Stattin (och även en viss herr Jönsson) har stött på en riktigt otäck släng av dygnomvändning :( Jajaja, vet att det är ett hittepåord. Men serrriöst, verkar det som att jag är trött eller? Nej, precis, jag är inte det heller. För jag sov till tolv (!!!) i dag och har inte gjort ett jota! Eller jag var ju på bio, justja. Fast det är ju knappast att "göra" något, där sitter man ju bara och hänger ändå.

Men nu tänker jag i alla fall kasta in handduken! Anders kommer bli så förvånad så. Blev ingen film i kväll förresten, satt och tittade på Vänner i stället. Bättrere säg! Godnatt :)

Eclipse och frustration

Måste bara börja med att berätta att jag och Anders var på bio i kväll. Vi såg Eclipse. Älskade, älskade Twilight saga <3 Filmen var så jäkla bra! Självklart var boken bättre. Bäckerna är alltid bättre. Men ja, tummen upp för Eclipse-filmen! Och jag har förstått att det finns en hel massa tjejer som trånar efter Jake och säger att Bella borde vara med honom osv. Är otroligt tydligt att dessa flickor är icke-läsare av böckerna. Hade ni läst böckerna skulle ni förstå :) Edward är bäääzt!

Jaja, till kvällens frustration. Verkar som att det har blivit nåt fuffens med mina pengar, att de försvunnit dvs. Eller alltså, det där lät ju störtlöjligt. Men jag kan inte beskriva det på annat sätt än att jag innan vi åkte till Övik hade en viss summa pengar på kontot, och när jag senare skulle betala en summa på Statoil gick det inte! Så jag fick åka och försöka ta ut pengar vilket heller inte gick och bla bla bla. Summa summarum: Jag fick till slut tag i pengar, men då hade filmen jag ville hem och se redan börjat för längesen. Och då kändes det så onödigt att börja se den.

Men sånt är livet! Satt och pratade lite med Anders här nyss och vi har i alla fall bestämt oss för att ta en tripp till Göteborg nånting här framövers. Jag har aldrig varit där och han vill visa upp staden för mig ;) Så kosta vad fan det kosta vill. Man lever bara en gång!

Nu ska jag se om det kanske går någon annan film som faller mig i smaken snart. Hej!


Bra början!

Undrar om det verkligen är meningen att jag ska börja med detta igen? Satt nyss och skrev ett inlägg, och då jag skulle publicera dog internet. Det bådar ju inte särskilt gott ;) Fast å andra sidan, sen när har jag varit någon som lyssnar på tecken då?

Jag är i alla fall så himla trött på mig själv och min oförmåga att läsa av vädret, haha. Jag tänkte igår att jag skulle sitta ute i solen och pressa i dag, för det stod på yr.no att det skulle vara superväder. Men så vaknade jag vid tio och insåg att det var molnigt så jag somnade om. Vaknade igen vid tolv (!!!) varpå jag klev upp, och då var det fortfarande mulet! Så nu sitter jag här, fastän solen verkligen skiner ute, och vågar inte gå ut. För jag vet att så fort jag kommit ut och satt mig så går solen i moln, jag bara vet det!

En sak till jag skrev om i mitt första inlägg var att jag inte förstår varför jag alltid skriver så långt och invecklat. Ingen orkar ju läsa sånt! Jag önskar att jag kunde skriva som Ammis, hennes blogg är bäst. Men hon har en gåva den flickan, en gåva som är få förunnad. Har sett många försöka få till det där lilla extra (bl.a. undertecknad) men jag tror nog det är något man föds med :)

Men men, nu hör jag att det har blivit liv i min pojkvän så jag ska gå och göra lite frukost till honom (och till mig själv eftersom jag inte ens lyckats göra något sånt än). Så på återseende!


Saknaaaaaarrr

Åh, jag vill så himla gärna komma igång med bloggandet igen. Saknar det hur mycket som helst. Jag vet inte riktigt vad orsaken till att jag slutat så tvärt är. Antar att jag blev kär och galen. Men ja, jag ska i alla fall försöka börja skriva lite igen. Mest för min egen skull :) Kanske blir det bara en massa kärleksdravel, kanske blir det som det var innan. Kanske blir det bra.

Nu ska jag hur som helst sova, och så var det med det. Godnatt!

Ps. Gick just tillbaka och läste mitt senaste inlägg. Självklart är det Anders fel att jag slutade blogga, han hatar ju bloggare (sadface) ;) Ds.

RSS 2.0