Gott nytt år

Yes, blir en trevlig nyårsafton för mig. Jag kommer sitta hemma med pappa och febermamma. Hostandes som en idiot. Less som bara fan är jag nu, och tänker därmed inte skriva något mer heller. Hoppas att alla andra får en ytterst trevlig kväll i alla fall. Hejdå.



Sofie.

You give me fever

Är det inte ironiskt? Här går jag, hela skolåret, och bara ber om feber. En liten gnutta feber så att jag kan få vara hemma från skolan åtminstone två dagar utan att ha dåligt samvete. Och när får jag feber? Jo, en dag innan nyårsafton. Självklart. För det är verkligen mitt liv i ett nötskal. Jag vet att man ska akta sig för vad man önskar sig men vad fasen, jag trodde inte att det var på riktigt, haha. Jaja, feber har jag hur som helst och det är inte så kul, i alla fall inte att ha det just nu. Jag funderar på om det ens blir något nyårsfirande för mig. För det förtjänar jag väl knappast heller. Kommer få sitta hemma med mamma och pappa, som inte heller kommer kunna fira med några i år eftersom mamma också ligger sjuk i feber. Tycker verkligen jättesynd om pappa men ja... What to do?
    I dag har jag i alla fall bara suttit i soffan och läst eller tittat på tv. Så det har inte varit någon särskilt händelserik dag. Vi ska tydligen äta pizza, och det är jag ju verkligen aldrig sugen på, men de här pizzorna ska tydligen vara supergoda så vi får väl hoppas på det då.
    Jag har nästan ingenting vettigt att skriva just nu (jag räknar nämligen min feber som någonting ytterst vettigt). Men jag bad nyss Emma skriva så jag skulle ha något att göra och då ville hon först inte. Så jag tänkte att jag skriver väl själv då. Men då hade hon ändrat sig, så hon skulle skriva ändå. Om absolut ingenting. Så det intetsägande inlägget kan ni väl hitta här då, inom en snar framtid.
    Nu tänker jag sluta skriva, för jag är helt slut i huvudet efter alla dessa bokstäver. Men ja, jag återkommer kanske senare i kväll. Och berättar för er hur min feber utvecklar (eller invecklar?) sig under kvällen. Hejsvejs!



Sofie.
   

Outside of you

Den här arbetsdagen gick helt otroligt segt, satt inte i kassan mer än kanske två minuter, sedan har jag plockat och plockat. Men innan jag började plocka tog jag och Emelie oss en morgonfika vid nio typ, som bestod av barnmat ;) Haha. Men det var faktiskt ganska gott, och fort gick det att tillaga. Så inga sura miner där! Sedan fick jag och Emelie sortera och organisera på chipshyllan i dag igen. Det är liksom alltid vi som får göra det. Varenda gång vi kommer tillbaka är allting huller om buller och det gör mig irriterad! Eller det kanske inte gör mig särskilt irriterad, men lite smått pjutt blir jag i alla fall.
    Men dagen tog som tur var slut, och då vi kom hem somnade både jag och Emlan (OCH Daniel) i soffan i tv-rummet, så jag gick och la mig i sängen i stället. Där sov jag tills det var mat när klockan var ganska precis 18:00, sedan gick jag och la mig igen, och sov till 21:00. Bra Sofie! Så nu har jag en sprängande huvudvärk och min dag har helt försvunnit? Huhu. Men ja, det är inte synd om mig. Jag får helt och hållet skylla mig själv, det vet jag. Men det lär i alla fall bli en superdupersen kväll i kväll igen.
    Nu blev jag hur som helst helt otroligt sugen på nudlar, som jag inte ätit på jag vet inte hur länge. Men jag ska gå och koka lite, så vi hörs! Hejsvejs.

I don't want you to look past me,
I want you to know who I am.
I hate it when you ignore me.
You just don't understand.

See the funny thing is,
you're just as useless as me.
I can make you better,
if you would just let me in.


Sofie.

I'm going down, down, down, down

Så otroligt låg jag blev nu. Att vissa människor kan förändras så extremt mycket på så kort tid, det är något som verkligen förbryllar mig. Jag förstår det bara inte. Det går som på ett vingslag liksom. Ytterst fascinerande må jag säga. Och även lite sorgligt...
    Hur som helst så tänkte jag för en stund sedan gå och lägga mig, men så ångrade jag mig. Jag ska upp 05:30 i morgon, och skulle verkligen behöva den där sömnen. Men sedan kände jag att, so what? I'm still a rockstar. Haha, nej, men skämt å sido. Jag tyckte bara inte att det spelade någon roll. Jag kommer ändå vara helt sinnessjukt trött innan jag kommit upp i morgon, och sedan helt pigg under dagen. Sedan får jag väl sova då jag kommer hem eller någonting, som jag brukar det vill säga. Tycker ju ändå inte det finns något skönare än att sova på eftermiddagen, då man inte får ;)
    Däremot tänkte jag ändå gå ifrån datorn. Tänkte att jag skulle sätta mig och läsa lite. Ja, hör och häpna! Jag ska äntligen ta till boken igen. Är det någon som kan gissa hur längesedan det var jag läste? Inte jag. Eller jag tippar på kanske tre veckor, och då läste jag max tre sidor. Jag har till och med en helt orörd bok uppe i bokhyllan som är kvar sedan jag beställde hem fyra stycken från internet för superlänge sedan. Så det ska bli kul! Tänkte även unna mig lite chips. Haha, så himla tragiskt att jag ens försöker låtsas att jag "unnar mig". Som om jag inte ätit onyttigheter varenda dag i snart två veckor ;)
    Hur som helst, jag lyssnar på Bruce nu, var ett bra tag sedan vill jag påstå. Men han är en härlig man, det måste jag säga. Nu hoppas jag att alla får en fortsatt trevlig kväll, själv ska jag ta mig en liten dusch innan jag kryper till kojs. Godnatt!


I'm sick and tired of you settin' me up, settin' me up,
just to knock-a, knock-a, knock-a me down.



Sofie.

Söndagsångest på lovet?

Ska det verkligen vara så? VA?! Nä just det. Man ska fasen inte behöva känna någon ångest över huvud taget när man har lov. Det är väl det som är själva grejen? Åtminstone är det så jag har förstått det. Men nu ska jag jobba i morgon mellan 07:00 och 15:00. Och jag vet att det inte är någon lång dag, och jag vet att jag får betalt och allt sånt, men vafasen. Jag har redan jobbat. Jag vill inte jobba mer nu :( Efter i morgon tänker jag i alla fall inte jobba mer det här lovet. Jag börjar för fasen snart skolan igen och då vill jag vara utvilad!
    Jag och Daniel har inte jobbat någon matte över huvud taget det här lovet heller och jag orkar verkligen inte göra det nu. Jag tar nog hellre ett underkänt i kursen. Eller nej, det gör jag väl inte heller men... Ja, näe! Jag vill inte.
    I dag har vi varit hos mina kusiner på Hammarsön. Fick en massa fika och sedan tittade vi på Lösvikt med Robert Gustafsson. Haha, killen det! Och då blev jag och Emlan så sugna på Björn Gustafsson att vi åkte och hyrde hans dvd. Så nu ska vi alldeles strax se på den. Ska bara smälta maten. Emlan bjöd på en grekisk pytt som var riktigt god!
    Jaja, jag tar och rundar av här nu. Har faktiskt ingenting att skriva ändå.



Sofie.

I Kramfors står tiden stilla

Det är helt otroligt. Två år har gått, ändå kan vi inte komma ur den här skiten? Lägga det bakom oss och liksom blicka framåt. Nej, för det här är Kramfors i ett nötskal. Så länge man bor i Kramfors kan man, eller får man, inte gå vidare ifrån någonting över huvud taget. Jag tycker i alla fall att det är tråkigt. Att ingen egentligen pratar med någon här, utan att alla drar förhastade slutsatser och agerar utifrån dem. Jag trodde att för en gångs skull, allt detta äntligen var förbi. Men jag fick nyligen ganska klart för mig att jo, vi trampar fortfarande i samma spår. Som sagt, det känns sjukt tråkigt.



Sofie.

Hallelujah

Nej men god afton världen!
    Nu har det varit riktigt baaad update utav mig ett tag. Men jag tänker inte be om ursäkt heller faktiskt, tycker en ursäkt vore rätt överflödig. Jag har sovit i typ 5-6 timmar i dag, så nu är jag i alla fall piggare än vad jag var då jag vaknade i morse.
    Blev halvsent igårkväll, men otroligt roligt hade jag! Det måste jag säga. Träffade massvis med folk som jag inte träffat på hundra år, och drack någon konstig drink med kaffesmak, som jag faktiskt tyckte var riktigt god. Kan den ha hetat white russian? Jaja, hur som helst så var det en rolig kväll med Björnunga som resulterade i sjukt onda fötter. Har fortfarande så ont i dem att jag nästan inte ens kan gå, men man vänjer väl sig kanske.
    I kväll ska jag faktiskt titta på den sista Harry Potter-filmen som kommit ut. The order of the Phoenix det vill säga ;) Jag längtar. För jag känner att det här kommer bli en typisk nördfilmskväll, och det är jag minsann värd.
    Nej, nu ska jag sluta skriva. Tänkte bara att jag skulle berätta att jag lever! Ciao.




Sofie.

Slö juldag

I dag orkar jag verkligen inte skriva nånting långt, är för less för det. Jag sov alldeles för länge och sedan har ja typ suttit och tittat på vänner. Nu ska jag alldeles strax äta lite gröt.
    Gårdagen blev i alla fall mysig. Mysig och turbulent skulle man kunna säga! Daniel lyckades minsann få ner vår skoter i bäcken och sedan fick de ägna tre-fyra timmar till att få upp den och få hem den. Efter det var det tömning och sådant som gällde, så det luktade bensin i hela huset. När de slutligen åkte hem runt halv två satte jag igång Harry Potter och såg på Fången från Azkaban tills klockan var typ fyra. Då bestämde jag mig för att det var dags att sova. Så kanske inte var så himla konstigt att jag sov länge i dag ändå.
    I går fick jag bland annat en digitalkamera! Väldigt glad blev jag över den även fast jag inte hade önskat mig någon. Och så fick jag mystofflor och även två klänningar av Emlan och så. Så jag var himla nöjd med mina klappar :)
    Nu ropar gröten, så vi hörs väl något! Hejsvejs.



Sofie.

GOD JUL

Ja, äntligen är den här - Doppareda'n. Och som vi har längtat! Ehe, eller va? Ja, shit vilken julstämning jag har. Följde inte ens med ut till Nordingrå i dag för jag orkade inte. Och nu har Daniel och Emelie hållit på och gett mig dåligt samvete för det också. Att jag inte följde med till pappas 87-åriga moster som frågar om mig hela tiden. Men hon frågar faktiskt om Daniel med! Och han följde minsann inte heller med, så det så.
    Jag klev i alla fall upp strax före elva för att jag skulle börja städa i mitt rum, och fy fasen vad tråkigt det är. Grejen är också att nu har jag plockat och plockat och plockat, men jag ser ingen skillnad! Jag har hur mycket kläder, väskor, böcker och papper som helst i sängen. Det vill säga på den sidan av sängen som ingen sover på numera. Och på min sida ligger det kuddar huller om buller och täcket är alldeles knövligt och så vidare... Känns sjukt jobbigt, haha. Dessutom ligger matteboken och typ hånar mig i väskan också, tror jag ska gå och bära bort den nu faktiskt.
    Sedan när jag burit bort väskan ska jag slå in sista julklappen till mamma. Efter det blir det dusch sedan åker vi nog upp till Stattins någon gång runt två kanske :) Hoppas alla får en fin julafton. Och Emma pluttan, you're on my mind! Det kommer bli bra för dig med :)



Sofie.

Hemligheternas kammare och julbord

I kväll har jag tittat på Harry Potter, Hemligheternas kammare. Skitbra film! Igår såg jag ju De vises sten som också är skitbra. Jag bara älskar Harry Potter, och i första filmen var de verkligen hur söta som helst! Men ja, jag satt i alla fall och tryckte i mig en hel påse med popcorn helt själv, hur duktigt var inte det då?
    Nu har vi alldeles nyss ätit lite julbord dessutom. Haha, jag snapsade igen. Börjar få in det där nu jag! Men tycker fortfarande att det är helt sjukt äckligt, fyyyy. Och trött blev jag. Vet faktiskt inte ens varför jag gjorde det i kväll för jag ville ju inte bli full eller så? Antar att jag bara kände mig häftig och vuxen ;)
    I morgon är det ju förresten julafton, för er som missat det. Hemskt spännande! Har sett att jag kommer få rätt många klappar ändå, av familjen då alltså. Mormor får jag väl pengar av som vanligt osv. Haha på tal om pengar! Hittade ju pengar i garderoben nu i dag, från förra julen. Pengar som jag fick av momma, så helt pank är jag fasen inte ;) Dessutom har jag hunnit slå in alla klappar som jag ska ge bort i kväll, så nu kan jag bara slappna av...
    ... Not! Synd för mig att mitt rum ser ut som ett bombnedslag fortfarande. Och att jag har lovat min mamma att jag ska följa med ut till Nordingrå i morgon på förmiddagen (läs: morgon för Sofie Stattin) och hälsa på pappas moster. Efter det är det bara hem och göra sig i ordning för att åka upp till Gunnar och Tina och sedan hem och nästan direkt då kommer hela gänget som ska fira hos oss? Det här är första året som vi har julafton för hela gänget hemma hos oss i Bjärtrå. Förra året var det bara vår familj och momma + Josse. Vilket sög. Som tur var åkte jag hem till familjen Andersson sedan och det räddade min julafton, haha. Men ja, i alla fall tror jag det kan bli roligare i år då vi är många, även om det blir sjukt stressigt.
    Men men, det får vara nog för min del. Är fruktansvärt trött. på 48 timmar har jag sammanlagt sovit ungefär 6-7 timmar, så jag känner mig rätt slut. Därför tror jag att det blir sängen för Sofen nu, eller i alla fall snart... Ha en trevlig natt och god jul på er!




Sofie.

Wiiiie, my lovely Jack Johnson

Hihihi, kom ju på att jag faktiskt har ett USB-minne. Så jag la över låtarna där och TADAAA! Nu kan jag lyssna så mycket jag bara vill. Helt underbart  är det. Som jag har saknat dessa låtar! Går  verkligen inte att förklara.
    HEJDÅ :D



Sofie.

If I had eyes

Hej på er, kära läsare!
    Den här dagen har varit låååång. Jag fick dessutom jobba över en timme. Men egentligen gjorde det inte så mycket, jag skulle ändå väntat på Emlan och så. Det som är synd är att jag nu inte hann sola, som jag hade tänkt. Men det är väl smällar man får ta det! Har varit många surisar i mina kassor i dag ska jag be att få tala om också. Sjukt jobbigt blir det. Men ja, då blir jag i alla fall arg i stället för deprimerad och jag tar fasen hellre det ;)
    Just nu ligger Emlan och sover i min säng. Det hade jag tänkt göra, men då hon frågade om hon fick är det ju klart att jag inte kan säga nej. Hon ska sedan åka in till Kramfors för att titta på hockey och sådär. Hon och Daniel ska sova där, så jag blir ensam i kväll igen. Men den här gången tänker jag titta på Harry Potter som jag tog hem igår, mysigt ;)
    Mamma ska klä granen i kväll! Jag tänker dock inte hjälpa till. Och som vanligt har hon sagt "Du ska se Sofie, vad granen är fin i år." Haha det har hon sagt vartenda år, och den blir bara fulare och fulare, och glesare och glesare :D Och förra året när jag klädde den blev jag så missnöjd så i år får mamma göra det!
    Nu är jag så less på att vara utan Jack Johnson-låtar på den här datorn. Har flera stycken på min gamla dator, som nu står i köket. Så jag ska se om jag kanske kan haxa mig in på Emlans msn och skicka några! ... Oj, jag hade verkligen glömt hur seg min gamla dator är :D Men ja, jag ger mig inte! ... Men åååh, den har inget internet! Alltså shit, vad less jag blir nu.
    Tänker verkligen inte fortsätta skriva, uuuh! HEJDÅ.



Sofie.

Heartbreak Hotel

I dag har jag varit dålig på att skriva minsann, men jag har bara inte orkat. Motivationen har bara inte funnits där om man så säger ;) Som någon annan i den här världen skulle sagt.
    Nu har jag, mamma och pappa just tittat på Heartbreak Hotel. Det måste vara den bästa svenska filmen som någonsin gjorts. Haha, shit vad rolig den är! Har sett den fyra gånger nu tror jag, men den är lika rolig varje gång jag ser den ändå. Helt sanslöst. De är så sjukt bra skådespelerskor :D Men ja, nog om det.
    Jag måste berätta vad jag satt och tänkte på i dag i kassan (Och nej Emma, inte det som du tror att jag menar, haha). Det har nämligen varit massvis med gamla människor som varit inne och handlat hos mig. Bland annat människor som man ser är ensamma på julafton. De köper en liten kalvsylta och en liten julmust och en öl osv. Och det ser så hemskt ut. De pratar så glatt med mig i kassan, ungefär som att jag är det enda sällskapet de får såhär kring jul och det får mig att känna mig så ledsen. Jag vill verkligen aldrig någonsin i hela mitt liv bli gammal, i alla fall inte om jag ska vara ensam. Jag hoppas att jag hittar någon att älska, som älskar mig med och som jag kan få leva med, och fira jul och födelsedagar med. Jag vill inte bli den där gamla, ensamma människan som ingen vill hälsa på. Som är som en börda för sina barn, om man nu får några. Kan ni tänka er något värre? Fy fasen. Nej, jag vill ha någon att dela livet med, och sedan vill jag dö före honom (ja, jag vill inte ha någon hona). Och det kanske låter egoistiskt men då tar jag det, för jag vill inte bli en ensam och nedstämd änka!
    Haha, vad deprimerande det där var, men det är verkligen hemskt att sitta i kassan på konsum ibland. Hur som helst så gör jag mitt bästa för att muntra upp dem som jag tycker verkar lite ensamma. Pratar mycket med dem och önskar dem god jul och sådär. Det känns som att det är det minsta jag kan göra :) Usch, vilken jäkla moralkaka jag är.
    Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig, börjar trots allt jobba klockan åtta i morgon. Huhu! Jag vill inte mer nu, ärligt. Men det är bara två dagar kvar, så jag ska nog kunna stå ut. Hoppas jag...? Men godnatt med er! Hoppas alla haft en bra dag även fast de inte fått något inlägg i min blogg förrän nu. Era stackare! Att ni ens överlevt.



Sofie.


The winner takes it all

I kväll har jag och Emlan tittat på Mamma Mia! Riktigt bra film. Men jag tror nog att det mest berodde på musiken. För själva historien i sig var ganska crapy. Plus att slutet verkligen sög. Men som sagt, musiken gjorde filmen. Och jag insåg att det inte finns en enda låt ABBA gjort som inte är bra. Det finns mindre bra låtar, men inte en enda dålig! Nu är detta såklart enbart min åsikt, finns förmodligen andra som inte alls håller med mig.
    Hur som helst så sitter jag nu och diggar ABBA för fulla muggar, big, big surprise! De gör mig superglad :) Och något som mer gör mig glad är att jag ska få jobba ännu en dag på Konsum i morgon. Och att jag dessutom ska jobba två dagar till efter det! Ehee... Hoppas att alla såg ironin i det där. Och om inte: Jag var otroligt ironisk. jag har varit där i en dag (bortsett från två dagar förra helgen) och jag är redan helt sjukt less. Förstår inte hur jag ska klara det här. Trots mina superkorta dagar så tycker jag att det är stendrygt. Och tänk till sommaren? Är det meningen att jag ska vara där fem dagar i veckan då? Buhuu, I don't wanna! Men what to do liksom? Jag behöver pengarna.
    Måste nog hoppa i säng snart, i och med att jag ska upp runt halv nio i morgon. Jag börjar tio och slutar fyra. Sedan vet jag inte alls vad som händer. Ska slå in en massa klappar var det tänkt. Egentligen skulle jag gjort det i kväll men jag orkade inte innan filmen och sedan upptäckte vi att vi inte ens hade någon tejp (tape?) så. Det får bli i morgon då alla är hemma. Lite tråkigt eftersom det blir så avslöjande då. Daniel tror nämligen på allvar att han inte kommer få någon klapp av sin lillasyster i år. Han är för lättlurad! "Men du har inte ens önskat dig något Daniel, då får du faktiskt skylla dig själv", "Näe, men du har inte heller önskat dig någonting men jag har köpt till dig ändå, så det så!". Haha, lite putt tror jag, lillgubben. Men ja, vi får nog se hur jag löser det här.
    Nu ska jag i alla fall sluta slösa energi på att skriva här, tror inte att det är en enda människa som orkat läsa ända hit ändå. (Eller jag litar på att du gjort det, Emma!) Men vi hörs nog i morgon då jag kommit hem ifrån mitt arbete. Ha en trevlig natt/dag beroende på när ni läser det här. PUSS!



Sofie.



But tell me does she kiss, like I used to kiss you?
Does it feel the same, when she calls your name?
Somewhere deep inside, you must know I miss you...
But what can I say? Rules must be obeyed.

Jobbig dag

Halloj på er!
    Nu är vi äntligen hemma. Bara jag och Emlan alltså. Daniel åkte tillbaka till Kramfors och mamma och pappa är i Sundsvall så vi är helt ensamma hemma. Vi ska alldeles strax börja laga mat och så. Sedan ska vi se på någon film i kväll tror jag och ja, det blir säkert bra.
    Men jag orkar inte skriva så mycket mer nu. Kan återkomma senare perhaps!



Sofie.

Ammis

Jag saknar dig.
För ett år sedan taggade du och jag för Kanarieöarna.
Visst var det mesta bra enkelt på den tiden?
Vad var det egentligen som hände?
Men ja, du och jag, ändå. <3

What a surprise!

Daniel och Emelie kom hem i kväll trots allt! Precis när jag sett klart filmen hör jag hur det brummas utanför huset, och hur det slås i bildörrar. Sedan ropar mamma "Sofie! Nu kommer ju Daniel och Emelie!". Hihih, glad blev jag. Emelie sa att hon hade läst min blogg och fått lite dåligt samvete ;) Så nu har vi pratat av oss lite sedan klockan tio. Och nu har jag till och med något att göra på nyår också, vilket känns skönt. Ska följa med Daniel och Emelie till Kramfors och så. Dessutom har vi bestämt att jag och Emelie ska dricka som fan i år så att det inte blir som nyår 06-07, för det sög verkligen, haha.
    Men men, nu tänkte jag i alla fall gå och tvätta mig, borsta tänderna och sedan krypa till kojs. För i morgon är det arbete i fyra timmar som gäller, och sedan åker jag till Emma en liten stund innan Daniel och Emelie kommer och hämtar mig. Då ska vi äta tacos osv. Ja, det blir nog bra hur som helst :) Godnatt med er!



Sofie.

Tröttsamt

Nu är Sofie Stattin less ska jag be att få tala om! Jag hade nu trott att Daniel och Emelie skulle komma hem i kväll, det är nämligen vad jag har fått höra. Men tydligen så kommer de inte hem förrän i morgon då de varit i Sundsvall? Och jag har liksom planerat hela min helg efter deras hemkomst. T.ex. så skulle jag aldrig tackat ja till att jobba i morgon om det inte vore för att de skulle komma hem. Då hade jag ju tackat nej så att jag kanske hade kunnat hitta på något med Emma i kväll eller så. Och nu är det tydligen fest i Kramfors, men jag kan såklart inte åka eftersom jag ska jobba i morgon. Och ja, jag skyller på Daniel och Emelie och deras förmåga att aldrig kunna planera någonting (Eller kanske bara mig, och min förmåga att alltid missuppfatta saker?).
    Nu har jag i alla fall tagit hem en film, för det är vad min kväll kommer få bestå av, film och vänner. Kommer säkert bli skitkul, med min huvudvärk och allt. Jag har tagit en alvedon men den tycks inte vilja släppa... Äh, hejdå.



Sofie.

Jullov och huvudvärk

Äntligen är det lov, som jag väntat på den här dagen! Eller som jag skrev igår ska jag ju jobba fyra dagar framöver nu, men det känns inte så himla jobbigt. Jag ska nog kunna stå ut.
    Hur som helst, är det någon som kan gissa hur den här dagen började tro? Jo, med försovning såklart! Jag vaknade vid kvart i åtta någon gång av att jag fick sms både av mamma och Emmeli.  Så det blev en himla massa krångel, men slutligen kom mormor och hämtade mig och jag hann precis till klockan nio då det började i aulan! Så jag missade ingenting ändå. Hur mycket tur har inte jag då? Jag fick fika och allting.
    Sedan då jag kom hem vid halv tolv gick jag direkt och la mig på soffan med en kudde och en filt, varpå jag somnade. Sedan vaknade jag någon gång av att våran pelletsbrännare pep, och sedan igen då mamma ringde, men ändå sov jag fram till ungefär halv fyra. Bra gjort av mig det! Och då jag till slut vaknade så var jag vrålhungrig. Hade ju inte ätit någon lunch eller någonting. Så jag gjorde lite nudlar och tittade på vänner.
    Och här är jag då just nu! Har nyss sett på ett avsnitt av vänner och har världens huvudvärk. Jag antar att det beror på att jag sov så länge tidigare. Men snart kommer väl pappa hem skulle jag tro. Dock har jag ingen som helst koll på när Daniel och Emelie kommer hem? För de ska ju komma hem i dag. Men ja, det visar sig väl. Nu ska jag sluta skriva och återgå till vänner. Ha en trevlig fredagkväll! (Utan idol? Huhu.)



Sofie.

Psykologin: CHECK!

Äntligen klar med den! Eller jag blev egentligen klar för någon timme sedan men jag har tittat lite på vänner och sådär. Nu ska jag bara lägga in det på ett USB och sedan tror jag faktiskt att det blir till att sova för fröken Stattin. Ganska tidigt för att vara jag, inte sant? Men jag tror det behövs. Tydligen ska jag ta mig upp helt själv i morgon, för mamma och pappa åker runt 06:00? Det är ju typ mitt i natten, förstår inte det jag. Men hur som helst så finns det ingen här hemma som kan se till att jag kliver upp då. Och jag vill ju inte gärna försova mig i morgon. Då det är julavslutning och allt. Hur skulle det se ut liksom? Plus att psykologin ska vara inlämnad då och ja, ni vet... Många viktiga saker att ta itu med.
    Jag har i alla fall varit helt otroligt trött i kväll, hoppade ju över den där sovstunden som jag ville ta. I stället så hasade jag ner mig mer och mer här i sängen, med datorn i knät. Sedan rättade jag till den så att jag låg helt, och datorn liksom, låg framför mig på nåt sätt. Och där somnade jag minsann! Haha. Men som tur var sov jag bara i ungefär en kvart, för sedan vaknade jag med ett ryck av någon anledning.
    Jaja, nu blir det överföring av arbete till USB, sedan en liten dusch och tandborstning, och sedan säng! Vi hörs nog i morgon mina kära vänner! Hoppas ni får en trevlig natt.



Sofie.


Da'n före da'n före da'n före da'n...

... före da'n före da'n före doppareda'n!
    Haha, jag tror jag fick till det rätt där. Är lite osäker på hur man ska räkna men skit samma, många da'r före doppareda'n är det i alla fall. Eller egentligen är det inte alls länge. Men nu har jag fått till en klapp till Danny, en till Emlan och en till pappa så det känns bra :) Mamma ska jag köpa till i morgon eller på lördag tänkte jag. Blir bara något ganska simpelt till henne, men hon får skylla sig själv för hon har inte önskat sig något. Emlan fick i och för sig absolut inget som hon har önskat sig. Vet inte heller om hon kommer tycka om det hon får, men det struntar jag i. För jag tyckte det var kung :D
    Dagen har i alla fall varit rätt bra, även om den bara bestått av matte och bad, två av de ämnena jag föraktar mest. Den har gått lite segt måste jag säga, men nu är den hur som helst över. Badet i dag måste jag säga gick sådär. Shit vad jag är rädd för att vara under vatten, haha. Blir bara värre och värre för varje år också. Fick världens panik i dag då jag skulle hoppa genom någon jäkla gummiring och typ fastnade då jag hade huvudet under vattnet. Men var en hel del dyka ner och hämta grejor och simma genom "ringar" osv. Huhu, inte min starka sida det! Men jag klarade mig ju tydligen oskadd så.
   Nu har jag i alla fall inte något särskilt mer att berätta för tillfället. Skulle vilja sova en liten stund men jag har bestämt mig för att jag inte ska göra det på dagarna mer. Vi får väl se hur länge det håller. Dessutom hade jag tänkt slå in pappas klapp nu innan han kommer hem, men jag hamnade här. Och jag tror att han är hemma när som helst nu så jag hinner inte :( Men får ta det på lördag då jag slår in mammas.
    I morgon är det jullov! Eller visserligen börjar inte mitt lov på riktigt förrän på självaste julafton. Ska jobba lördag, söndag, måndag och tisdag. Men det är supersköna arbetstider så det kommer nog gå alldeles utmärkt :) Nu ska jag sluta skriva! Ha en trevlig kväll.



Sofie.

Nu passar det minsann

Ja, nu gick det att ladda upp dom där förbaskade inläggen! Som har legat och väntat ända sedan igårkväll. Så det var faktiskt inte jag som var slö igår, utan det var min blogg som var det. Jag skrev ju faktiskt hela två inlägg bara det att inget av dem blev uppdaterat förrän nu när jag tryckte på uppdatera en gång till. Internet är skit, det är det jag alltid har sagt. Eller ja, kanske inte alltid men i nån månad i alla fall ;)
    I dag hade vi bad på idrotten och alla som känner mig vet hur mycket jag hatar det. Och nu har jag så sjukt ont i knät så att jag nästan kreverar. Vet inte vad sjutton det kan vara. Men förmodligen är det väl bara för att jag är så förbaskat dålig på att simma? För jag får ont liksom i högra knävecket, varenda gång jag simmar! Och så gör det ont hur länge som helst efteråt. Värker i knät bara jag rör på det liksom. Drygt är det men, tur att jag inte simmar så himla ofta. Haha, eller det kanske är så att jag borde göra tvärt om? Se till att simma lite oftare så att det kanske kan gå över. Eller?
    Just det, kanske ska ta och skriva ner mitt nyårslöfte här med. Jag, Sofie Stattin, ska efter årsskiftet sluta säga fula ord. Alltså, jag tänker inte sluta svära (typ fan, jävlar osv)  för det är faktiskt en del av mig, haha tragiskt. Men jag ska i alla fall droppa den biten av Sofen som brukar utbrista "kuk, hora, fitta, knulla" för minsta lilla. Och ja, jag vet att det kan finnas människor som blir förtvivlade nu. Men ja det är sant, det är en hemsk ovana jag har. Inget jag är stolt över... Men då låter väl det som ett riktigt bra nyårslöfte? Det tycker i alla fall jag.
    Jag fick förresten godkänt på naturkunskapen! Känns otroligt bra måste jag säga. Och så var miljökunskapen faktiskt riktigt trevlig i dag. Jag hann till och med att få tag i en artikel där typ fem minuter innan lektionen började. Mamsen fick rycka in ;) Jag ringde henne medans jag var på Kramm med Emma och bad henne kolla i tidningen på fikarummet efter någon eventuell artikel. Och då hittade hon minsann en sida med hela två olika miljötjoffs på! Så jag rusade dit och mamma rev ut sidan och sedan var det klärrt. Och så spelade vi lite spel och så.
    Jaja, det har i alla fall varit en ganska trevlig dag allt som allt. I morgon är det bad igen, men av någon anledning känns det inte riktigt lika motigt nu som det gjorde igårkväll. Nu ska jag sätta mig och skriva lite psykologi, och sedan blir det mat framför glamour när mamma kommer hem. Have a nice evening y'all!



Sofie.

Whatta, whatta, whatta?

Alltså den här sidan blogg.se är ju ett djävulens påfund! Nu satt jag vid nittonsnåret och skrev ett långt fin blogginlägg, klickade på uppdatera. Och så märker jag nu att det inte ens uppdaterats än? Så ja, vem vet när det dyker upp egentligen? Eller vem vet ens om det här inlägget kommer att bli uppdaterat. Mina dagar som bloggare/bloggerska (?) kanske är slut nu. Det är här det slutar för sofiestattin.blogg.se. Men jag fick i alla fall sluta med en fin design i sådana fall.
    Men men, nu till något lite positivare. Jag känner mig jätteglad för att jag tycker psykologin inte var lika tuff som jag hade väntat mig. Jennan och Emmeli har verkligen härjat upp mig till tusen, men jag tycker att nästan allting fanns att läsa i boken så ja. På två-tre timmar har jag skrivit klart mer än halva. Och nu har jag två kvällar till på mig också! Så det känns verkligen helt underbart. Nu tänker jag lägga psykologin åt sidan för i kväll, ta det lite lugnt och så. Alldeles strax ska jag gå och koka nudlar som vanligt, hihi.
    Dessutom kom jag nyss på att vi i morgon ska fortsätta se den där roliga brittiska filmen på svenskan! Haha, tyckte verkligen att den var helfestlig. Life of Brian tror jag den hette, lite konstig humor men, I LIKE IT!
    Men hörrni, nu kallar plikten. Vi får höras mer i morgon :) Ha en fin kväll. NIGHTYNIGHT!
(Om ni nu ens får läsa det här...)



Sofie.

Ny design och ny energi

Eller nej... Men designen är i alla fall ny, och det är min sötaste Emma som fixat den åt mig, hihi! Och det vet nog de flesta redan efter hennes inlägg tidigare ;) Där hon i och för sig också länkade, men jag tänkte att jag lika gärna kunde göra det en gång till.
    Hur som helst, dagen har varit skön. Började med bak av pepparkakshus, pojkarna var riktigt slöa under större delen av tiden men de fick ju till ett ganska så fint pepparkakshus till slut. Visserligen var det vi tjejer som fick dekorera det, men det var helt utifrån deras önskemål! Jag fick äran att skriva takskylten, mer gjorde jag nog inte. Eller jo just det, jag gjorde en hel del. Gick lös med den där jäkla kristyren minsann! Och så fick Calle och Björn varsitt hjärta av oss också :)
    Efter detta gick jag iväg och panikpluggade lite i sista minuten, innan jag sprang iväg för att skriva provet. Vilket gick rätt hyfsat trots allt. Eller ja, det är klart att det kunde ha gått tusen miljoner gånger bättre, men jag hoppas på ett godkänt, that's it.
    Sedan var det dragkamp som gällde. Satt först med Magda ett tag innan Emmeli och Elin kom och då gick jag och satte mig med dem på andra läktaren där vi såg myyycket bättre. Men vid den tiden var det fotboll som stod på schemat, och vi hejade fram lärarna riktigt bra tycker jag. Jag tror dessutom att de tog hem segern? Men är inte helt säker, kan hända att det blev oavgjort med. Hur som helst så hann vi se några dragningar i semifinalerna och så vidare, men Emmeli och Elin fick så bråttom så att vi missade hela finalen. Men men! Jag åkte i alla fall hem med tvåbussen i sällskap av Magda, så det gick bra ändå.
    Så fort jag kom hem kröp jag ner under täcket och somnade omedelbart. Blev sedan väckt vid halv åtta då pappa säger att det är mat? Jag förstår inte vad det är som har hänt med mig. Brukade ju inte sova såhär förut. Och jag hade till och med ställt alarm i dag, haha. Gick ju åt skogen det. Och jag har inte börjat ta tag i psykologin än eftersom jag sov så himla länge så nu har jag ännu mer panik över det. Great! Men jag tror i alla fall att jag ska göra det nu. Så ni får ha en trevlig kväll så får vi se om jag skriver något senare. Ciao!



Sofie.

Emson was here 16/12 -08!

Hejsan svejsan Sofies fanclub, eller läsare eller vad jag nu ska kalla er. Om ni inte förstått det så är det Emma som gästbloggar lite :) Det är inget som kommer hända ofta, jag lovar!! Ni kan vara hur lugn som helst.
Jag gör det nu bara för att jag ändrat hennes blogg. Hon ville nämligen ha en julblogg så vad gör man inte för att hon ska vara nöjd? Jag vet ju hur hon kan vara som när hon inte får som hon vill.. Hosthost, det är inget att leka med inte.
Ja nu kanske ni undrar vad jag gör hemma såhär tidigt? Jag kände att jag behövde vara hemma en dag till, magen krånglar fortfarande! Haha. Så att ja, bäst att jag är hemma tänkte jag. Så jag ska bara mysa i mitt mysiga rum hela dagen hade jag tänkt. Och för er som inte läst min blogg kanske inte alls fattar varför jag skriver mysiga rum och så, men jag har faktiskt gjort det supermysigt! Så nu vet ni det.
Kanske ska passa på att göra lite reklam för min egen blogg, haha! Iofs har Sofie gjort det tusen ggr men äh, den hittar ni här iaf. Om ni har lust att svänga förbi ;)

Nej nu får det vara nog, tänkte inte förstöra Sofies svenskablogg mer än vad jag redan gjort!

Puss och kram / Emma ♥ (ni får ett hjärta av mig för jag tycker Sofie bjuder på alldeles för lite kärlek i hennes blogg)


Oäten och ohungrig, how come?

Jag har inte ätit någon middag i dag. Och jag har endast mig själv att skylla den här gången. Pappa sa till mig att jag skulle få äta spagetti och köttfärssås från igår, men jag sa att jag inte ville ha för att den smakade för mycket vitlök. Jag sa då även att jag skulle äta nudlar och att jag skulle tillaga dem själv. Pappa gick med på det och gick ur rummet. Sedan har jag bara suttit och pluggat och pluggat, och även suttit lite här emellanåt, och inte blivit ett dugg hungrig. Jag åt någon lussebulle där vid halv åtta, men inte för att jag var hungrig utan snarare för att jag var liten sugen på den. GRRR! Hur som helst. Vad kan detta underliga fenomen bero på? Jag menar, kroppen måste ju vara hungrig? Har mina magnerver gått av? Och ja, jag vet att det förmodligen inte finns något som heter magnerver men jag kom bara inte på något bättre ord. Min hjärna har i alla fall inte fått några hungersignaler och detta oroar mig en smula.
    Hur som helst, jag ska ändå alldeles strax gå och koka de där rackarns nudlarna, sedan ska jag titta på mina älskar Vänner. Tror det blir två avsnitt i dag, sedan blir det en genomgång av naturkunskapen och sedan blir det sova-säng. Låter inte det som ett rätt bra upplägg? Jag vet att det inte är det ultimata, om man skulle fråga A-K Snellman, men nu frågar ju inte jag henne så att... Vi hörs nog i morgon mina söta små pluttisar, ta hand om er! Godnatt.



Sofie.

Pluggdag/kväll

Ja det skulle jag vilja kalla den här dagen, ändå har jag inte lärt mig nästan någonting. Jag satt en timme i morse efter fysiken och pluggade, sedan satt jag från kvart i ett till halv fyra nu på eftermiddagen innan jag åkte hem. Eller jag blev avbruten någon timme där också, men skit samma. Har hur som helst suttit skitlänge i dag och ändå inte tragglat mig igenom hela provpapperet. Men jag ska gå och vila en stund nu strax tänkte jag, och sedan ska jag plugga hela kvällen. Och i morgon ska jag ta tag i psykologin, huuuu...
    I morgon ska vi baka pepparkakshus på morgonen, vi tävlar, tjejerna mot killarna. Tror det kan bli skitkul! Och efter det är det dragkamp, som jag kommer missa första delen av eftersom jag ska skriva det jäkla naturkunskapsprovet då. Men jag brukar ju vara rätt snabb som Emmeli sa, så jag går nog dit sedan.
   Ajja, har inte så mycket mer att skriva för tillfället, kanske återkommer senare. Nu blir det sängen en stund för en liten nap. Ha det bra, hejsvejs!



Sofie.

Besök på ICA Kvantum

Nästan nyss hemkommen från jobbet nu. Helt sjukt tråkig dag! Hatar egentligen att jobba på söndagar. Hur lite folk som helst och i princip inga varor att plocka upp. Det finns med andra ord verkligen ingenting att göra. Men jag stod ut mina fyra timmar, haha. Lider verkligen med de som måste vara där längre. Hur som helst så när jag slutat kom pappa och hämtade mig och så handlade vi lite. Sedan åkte vi till Kvantum. Haha ja ni hörde rätt, jag var på ICA Kvantum, men det var verkligen bara för att jag skulle köpa nudlar. Och så blev det en juice. Men i alla fall, det roliga var, att pappa och jag skämdes skitmycket när vi stod och la upp ungefär 20 paket nudlar på bandet (vi passar på att ladda upp när vi väl är där eftersom vi aldrig handlar där annars), haha och sedan fungerade inte mammas kort som pappa skulle betala med! Så inte nog med att han köpte "en helvetes massa nudlar" som han sa, han hade inte råd med dem heller ;) På Kvantum dessutom! Haha, det tyckte jag var otroligt roligt faktiskt. Och Pappa också tror jag, innerst inne alltså ;)
    Men nu sitter jag här och väntar på mat. Fast egentligen skulle jag vilja knapra på mitt naturgodis, hihi. Men så blir det icke! Inget godis före maten säger de ju. Och sedan ska jag plugga... Naturkunskap, historia och psykologi - alla tre lika akuta. Känns väldigt bra, och väldigt Sofie-Stattin-aktigt. Men det är bara att bita ihop. Jag har satt mig här själv :)
    Nu ska jag titta lite på Vänner tror jag, för det har jag inte gjort på flera, flera hundra dagar och jag saknar dem något så kopiöst så ni kan inte begripa! ;) Men hoppas att alla har haft en bra söndag och även får en fin kväll.



Sofie.
Förresten, en sak till, nu får jag igen för att jag inte kände någon söndagsångest förra veckan. Den slår tillbaka gånger tusen miljoner i kväll, yes box!


Lördag

God morgon på er!
    I dag ska jag jobba mellan 11:00 och 15:00, sedan åker jag hem och äter och så får jag se hur kvällen artar sig. Emma vill att jag ska åka in till Kramfors igen, eftersom hon aldrig klippte mig igår osv. Men jag får som sagt se. Ska ju lyckas övertala mina föräldrar att skjutsa mig fram och tillbaka till Kramfors tre gånger till innan jag kommit hem igen i morgon. Jobbar ju nämligen samma tider i morgon med, och då måste mamma eller pappa skjutsa in mig till jobbet på morgonen, för det går ingen buss härifrån Lunde förrän vid ett någon gång. Sedan måste de hämta mig då jag slutar igen. Men ja, vi får väl se vad de säger.
    Nu kommer mamma och pappa och hämtar mig när som helst så jag ska ta och avrunda. Borsta tänderna måste jag också göra. Men vi hörs nog senare mina vänner, ha en strålande lördag! (Ser att det vankas fint väder, tråkigt för mig att jag kommer gå runt i en kall butik mest hela dagen. I alla fall den ljusa delen av dagen.) Tack för mig!



Sofie.

JAAAA

Kevin vann, min älskling vann! Och ingen är gladare än jag just nu :D Han var verkligen  himla värd den här vinsten, det var han verkligen. Fattar ni hur bra han har gjort det? Visst att han varit med i diverse melodievenemang nere på Malta. Men han har kommit till Sverige, och på bara några månader lärt sig hur bra svenska som helst. Han är då i alla fall min idol, sedan struntar jag ärligt talat i vad resten av Sveriges befolkning tycker. Han är helt enkelt bättre än Alice, till och med då det handlar om att sjunga på svenska, och det går tyvärr inte att komma ifrån. HIHI, jag är superglad!


Kevin <3



Sofie.

Emma är kär!

Och gissa i vem? Jo i mig, Sofie Elisabeth Stattin. Och gissa varför? Jo för att jag är så himlarns, himla underbar :D Eller ja, det är kanske inte riktigt därför. Men det beror i alla fall på att vi har gjort värsta bra dealen alldeles nyss. Hon ska fixa en fin blogg till mig och jag ska hjälpa henne med en av hennes femhundratusenmiljardertriljoner inlämningsuppgifter ;) Ja, detta låter då kanske inte mycket för världen, men Emma blev ju i alla fall glad och det är väl ändå det som är huvudsaken! Inte sant?
    Jag ängtar tills i morgon nu, för då ska jag få mysa på hyssbacken igen :D Och vi ska titta på IDOL och heja fram våran älskling Kevin som ska vinna trots att det suger att vinna den där tävlingen. Går alltid åt skogen för de som vinner, men det kommer det inte göra för Kevin Borg inte, det känner jag på mig. Och jag skiter i att det är så många som typ är sura över att han varit med i melodifestivalen på Malta? Jag menar, hallojsanskojsan? Careface! Och för er som tror att han till och med varit med i Eurovision song contest, kan jag meddela att detta är icke ett sanningens faktum! Eller kan man ens säga så? Hur som helst, det är inte sant. Han har inte deltagit i ESC, enbart sjungit ett bidrag i melodifestivalen där nere som var skriven av en låtskrivare som skrivit en låt som var med i ESC typ 1998? Hahaha, shit vad jag snurrade till det där. Men jag kollade faktiskt upp det igår. Och Kevin är bra, så sluta sura! Vill ni rösta på Gnek-Alice, gör det då! Men jag tänker i alla fall rösta på Kevvan.
    Oj, nu blev det mycket snack om Maltesen, kanske ska fortsätta prata om min kväll med Emma! Hon ska även klippa mig var det tänkt, vilket jag faktiskt tror att hon har glömt bort. Men hon kommer väl på det nu då, när hon läser det här (förhoppningsvis?). Hör du det Emma? DU SKA KLIPPA MIG HAR JAG SAGT! Och ja, jag vet inte riktigt vad mer vi ska göra faktiskt, förmodligen ingenting... Eller ja, jag vet ju vad vi ska göra, men det är sånt man inte pratar om i en blogg ;) GRRRR. Hahaha, okej förlåt, det där var ett skämt.
    Nu tänker jag inte skriva mer, det "börjar" bli lite för flamsigt. SEE YAH!



Sofie.

Torka, torka, torka

Ja det är nog torka på alla fronter för fröken Stattin just nu. Känner inte för att skriva någonting, har torka i skolan och torka i resten av mitt liv. Haha, jag vet att det låter tragiskt men så är det! Orkar ingenting längre. Och det känns som att jag får prata med dessa jäkla lärare hela tiden! I dag var det Anna-Karin, oj vilken överraskning... Men ja, vi surrade lite och hon sa att jag skulle se till att hålla mig frisk? För att det var tydligen något som jag styr över själv. Jag ser ju till att jag blir sjuk. JAG BLIR ALDRIG SJUK?! Det enda jag råkar ut för, är huvudvärk i bland. Fast det vet ju inte hon förstås, hon tror jag att jag är sjuk då jag är hemma. Men ja, jag skulle äta bättre och sova bättre. Och det är ju lite lustigt, för hon har ingen aning om hur mycket jag äter och sover.
    Jag åkte i alla fall hem tidigare i dag, orkade inte vara kvar. Missade en mattelektion men ja, tror inte jag skulle fattat mer om jag var där faktiskt. Vet inte alls vad jag ska göra med matten, det är helt enkelt för svårt för mig. Och då ska jag egentligen inte läsa kursen, det vet jag, men jag har som inte så mycket mer att välja på just nu. Särskilt inte såhär sent, kan inte stryka kursen och vill inte lägga till någon ny till vårterminen. Så nej, jag får se...
    Nu väntar jag i alla fall på mat, fiskbullar ska jag få. Och tro det eller ej men det var superlänge sedan jag åt det! Hade en period då jag åt det jätteofta, men not any more. Why is that? :( Men ja, ska kila nu. Ska sätta mig och titta på glamour med mamma, skulle tippa på att maten är klar när som helst. Så ha en trevlig kväll!



Sofie.


Konstig natt

Haha, det här var nog min konstigaste natt någonsin. Jag gick då och la mig vid nio, vaknade lite då och då av att jag fick sms men läste dem aldrig av någon anledning? Såg sedan att de varit från Emma ;) Sorry gömman! Hur som helst så vaknade jag efter att ha "sovit ut", och började sträcka på mig. Tänkte shit vad tidigt jag är vaken, mamma har inte ens varit här och väckt mig än. Och så går jag till datorn, där typ en miljon människor skrivit till mig. Och så ser jag att klockan är 00:15! WHAT?! Ja och sedan fick jag bara massa skäll av folk, för att jag tydligen dissat dem, men jag kan väl inte rå för att min msn loggat in utan min vetskap, medans jag sov? För jag loggade faktiskt ut innan jag gick. Jaja, eftersom att alla var så otrevliga så gick jag efter någon minut och la mig igen, tänkte att nu kommer jag ju aldrig somna. Men det är klart att jag somnade! Gick på ett litet kick det ska ni veta. Och då sov jag, och drömde massvismassvis... Men det tar vi en annan gång.
    Nu ska jag gå och göra mig klar för skolan, en sprängande huvudvärk har jag. Kan jag ha sovit för länge månne? Ingen vet, ingen vet. Vi får se hur länge jag klarar skoldagen. Ha en fin torsdag everybody!



Sofie.

Göra kväll?

Jag tror nog att jag tar och kryper till kojs nu. Är så himla trött och det låter otroligt lockande att krypa ner under täcket och fly till drömmarnas land. Även om mina drömmar varit väldigt konstiga på senaste tiden, haha. Men ja, at the moment, hellre drömmarna än verkligheten.
    Så god kväll/natt på er!



Sofie.

Hallå, är jag i Sibirien or what?!

Sjuukt kallt ute! Eller det är nog inte lika kallt nu som det var i morse tror jag, men still, näsan ramlar ju nästan av. Särskilt min stornäsa säg! I morse hade vi -19°C i Strinne. Och jajajaa, jag vet att det är typ -1000°C i Sibirien men skit samma. Jag fick i alla fall ta min überfulaste jacka, för att det är min varmaste. Måste verkligen köpa en ny och snygg, men när?! Och för vilka pengar? Nej, vore nice med en personlig sponsor. Men jag tror tyvärr inte att mina föräldrar är villiga att ställa upp, huhu, cry för mig.
    Dagen har i alla fall varit dryg, hade svenska först, vilken var helt okej. Efter det idrott, vi spelade handboll och jag fick vara på Jespers lag som vanligt (?!). Haha, iofs bad jag om det, men det var ju verkligen superironiskt, vilket inte våran lärare förstod. Hur som helst, gjorde inga mål, big surprise ;) Efter idrotten var det matte, och jag fattar som vanligt ingenting. Helt sjukt är det, jag får nog IG i kursen, och då får Daniel skämmas, men det är smällar man får ta! Och sedan träffade jag Emma och gick och åt lunch med henne, trevligt as usual! Och sedan var det miljökunskap, men den var faktiskt också helt okej i dag! Vi fick se på den där filmen om hur allt kommer se ut när Ådalsbanan är klar, wihooou! Kramfors goes storstaden ;) Det var faktiskt rätt intressant. Och sedan började vi prata om Webjörn och vet ni vad? Vi pratade så länge så att jag missade bussen. Då fick jag åka med mamma upp till mormor där pappa fick hämta mig, för mamma skulle till bollsta.
    Det var min dag det! Händelserik va? Och i dag borde jag plugga, men jag orkar inte. Men jag tror jag ska, om jag får något ryck senare. Vi får se :) Har i alla fall ingen film att se i kväll, tur det! Men nu orkar jag inte skriva mer, är bara massa svammel nu. Vi hörs my pumpkins! PUSS.



Sofie.

Tråkig och slö dag

Den här dagen har gått rätt fort känns det som. Seminariumet på biologin i morse gick rätt smärtfritt. Jag hade kanske inte så mycket att tillföra diskussionen men det var ändå rätt intressant. På fysiken gjorde jag heller inte riktigt något vettigt, hade helt enkelt inte orken i dag heller. Därefter var det lunch och då kom lilla, lilla Emma och gjorde mig sällskap. Trevligt som vanligt! Sedan hade vi naturkunskap, och Anna-Karin försökte få det till att jag skulle ha prov i dag? Fastän jag inte hört någonting om det. "'Hört?' Du menar 'Tagit reda på'?" kallade hon det såklart. EHEEE, ja precis. Men då frågade hon sedan om jag hellre skulle vilja ha några komplementsfrågor på skrivningen som vi ska ha nästa tisdag så då gick jag med på det. Vilket faktiskt ändå mycket bättre, haha.
    Men shit vad tråkigt det var att skriva just nu. Jag började titta på Grease förut, men så blev jag så trött så jag pausade och sov i typ två och en halv timme, och då hade Emma skrivit som en galning så nu undrar jag när jag någonsin ska se klart filmen. Men det ordnar sig säkert, dessutom heter jag fortfarande "ser grease" på msn, haha. Men nu ska jag i alla fall fortsätta prata med snuttgumman, hejsvejs!



Sofie.

Haha, Emma har talat!

Titta här, vilka höga tankar hon har om mig, lillgumman.

"Tycker faktiskt du Sofie ska börja springa, du som tänker lika mycket som jag, haha. Men ja den dagen du kommer snörna på dig ett par springskor finns ju inte så att. Sofie Stattin springer inte i onödan inte! Tror faktiskt inte hon skulle springa när hon väl måste heller för den delen. Typ om hon skulle bli jagad av skurkar skulle hon nog ba äh jag orkar inte."

Hahah, jag skrattar verkligen fortfarande åt det där! För det roliga är, att hon har alldeles rätt i det hon säger. Jag har tänkt på det hur många gånger som helst. Hur fasen skulle jag någonsin orka springa ifrån en tjyv eller våldtäktsman? Finns ju inte på världskartan. Förmodligen skulle jag bara lägga mig ner och försöka njuta av stunden i stället, hahaha! Mycket mindre slitsamt hur som helst. Dessutom kanske han blir mindre upphetsad om jag stönar på och för ett jäkla liv om hur mycket jag tycker om det? Jag menar det måste ju ändå vara det dom där sjuka idioterna tänder på, att vi tjejer tycker att det gör svinigt ont och bara önskar att vi vore döda. Så nej, jag tror stenhårt på min taktik. Tror nog snarare att det är du lilla Emma som borde kyla pungen lite och bara chilla vidare i soffan!
    Jaja, det här var en liten, liten, liten parentes i mitt biologipluggande. CIAO BELLA!



Sofie.

Detta jäkla mörker

Jag la mig för att sova en liten snutt, och det var ljust ute. Klockan var kanske 13:30-14:00 någonting. Och så vaknar jag nu och det är i princip kolsvart ute. Fick panik och ångest och dåligt samvete på samma gång. Satte mig upp i sängen och tog hit datorn, och ser att jag bara sovit ungefär en timme? Är ju sjukt det, haha. Nej ibland tycker jag inte om det här mörkret. Men ofta är det rätt mysigt med. I alla fall då det är snö på backen som det är nu. Och i dag snöade det med! Som jag önskar att vi får en vit jul alltså, att den är lika vit som just nu. Vore hel underbart, så att man kunde få känna lite julstämning på julafon igen för en gångs skull. Har varit bra dåligt med det nu på de senaste åren.
    Jaja, det där var lite om mina funderingar kring vintern, haha. Ville bara berätta det, OCH att jag nu fått hem Izabelles film så jag ska ta och slå på den och äta mina chips (wööööhööööy). Hejsvejs!



Sofie.


Kort skoldag

I dag blev det en väldigt kort skoldag minsann. Vi hade bara samling på historian och psykologin ska vi ändå skriva en uppsats på så där behöver man inte vara om man inte vill. Så jag gick och pratade med mina lärare och frågade om det gick bra att jag åkte hem, och det gjorde det. Skönt! Så nu är jag redan hemma, och tänkte snart gå och koka nudlar för jag är vrålhungrig. Tänkte dessutom eventuellt titta på filmen Izabelle tipsade mig om häromdagen, eller så ser jag den i kväll :) Eller jag ser nu att jag inte ens fått hem den än? Men what! Konstigt. Den laddar inte ens. Nej det här måste kollas upp.
    Haha, när jag klev av bussen i dag utanför mitt hus, så är det första jag ser ett ölglas som ligger där i snön. Kan det vara det som Darijo hade tagit med sig från Johannes och sedan inte visste vart han "ställt" det? Han hade visst tappat det innan han ens kom in i huset, stiligt! Tur bara att jag hittade det och att det inte gått sönder. Nu ska jag bara komma på ett sätt att leverera det tillbaka till Johannes om det nu var hans, vilket jag är ganska säker på.
    Men men, jag vill inte skriva mer nu, jag kommer säkert skriva mer sedan. Hoppas alla har en bra dag och att ni inte är fullt lika trötta som Sofen, eller lika less heller för den delen. Hoppas det går över snart för jag orkar inte :D Haha. PUSS!



Sofie.

Söndag?

Jag har inte den där söndagsångesten i dag, och inte Ammis heller. Undra vad det kan bero på? Och inte är jag ett dugg bakis i dag heller, vilket känns grymt skönt. För det gjorde det så mycket enklare att städa hemma.
    Nu sitter jag hemma hos Emma i Lunde och vi funderar på vad vi ska äta för mat. Mannen i huset kommer inte hem i dag tror jag så vi får fixa mat på egen hand. Lär väl bli att vi gittar ner till lundegrillen och chackar en rulle eller två, haha. Eller nåt liknande... Sedan ska vi iväg till Kramfors och spela bingolotto och ha grabbkväll med grabbarna grus, hur kung kommer inte det bli då? Äntligen ska jag och Emma få ta del av lite äkta grabbkultur, spännande! Och nu förväntar vi oss då såklart killar som luktar svett, har strumporna nedhasade över halva foten, och sitter i bara kalsonger och en urtvättad t-shirt med en öl i ena handen och en chipspåse i andra. Annars blir vi nog en aning besvikna...
    Jag hittade förresten inte mitt busskort innan jag åkte till Kramfors, och inte heller min gröna jacka. Så jag vet inte riktigt vart dessa saker kan ha tagit vägen. Någon kanske knyckt dem! Men man vet ju inte. Hur som helst så om jag inte hittar busskortet kommer jag få köpa ett nytt igen, och det börjar bli dyrt för mig nu.
    Nu ska jag i alla fall sluta skriva eftersom jag inte hade något mer att berätta för tillfället, så vi hörs något senare eller en annan dag mina kära vänner. Ta hand om er!



Sofie.

NEEEEEEEJ

Robiiin då! :( Han blev så himla ledsen. Jag som hade röstat och haft mig, huhu stackarn. Orkar inte lyssna på Alice en vecka till, är så less på hennes röst nu. Näe fy, detta duger inte...


Sofie.

Äntligen hemma

Ja nu är jag hemma efter en mycket underlig men rolig tripp till Umeå. Vi har hunnit med en miljon kärringstopp (Carl Hugo Snellman), krogbesök, trollkarlen David från Piteå, fest med matte&fysikläraren, könsdiskriminering (Björn Webjörn) och vandring i typ två hundra mil för mig, Lina och Jenny + en svettig bussresa hem. Men roligt har jag haft, det kan jag verkligen inte neka till. Och jag åt något jättegott på O'learys, med typ kyckling och sweet chili och grejor. Synd bara för mig att jag inte riktigt var i stånd att njuta av maten just då, utan nu i efterhand har insett hur gott det var och hur himla gärna jag skulle velat äta upp allting ;)
    Just nu sitter jag och Emma och lyssnar igenom låter igen. Vi ska bränna den där jäkla skivan nu eftersom vi aldrig brände någon förra helgen. Vi får väl se hur det går, i kväll måste vi i alla fall bränna en.
    Vi väntar även på att IDOL ska börja. Hoppas att Alice åker i kväll, hon är fasen tråkig nu för tiden. Är less på hennes röst. Nog för att Robin var lite platt på första låten men den andra gjorde han bättre och jag tycker ändå han är tillräckligt söt för att få gå vidare till final ;) Kevin behöver jag inte ens kommentera... Den killen ger mig allt jag vill ha!
    Jaja, nu orkar jag inte skriva mer. Har hållit på med det här inlägget i närmare en halvtimme nu så nu får det vara nog. Vi håller dock fortfarande på med samma sak, haha. Men hoppas alla har en lika trevlig fredag som jag. Ciao!



Sofie.


Duktig Sof

Haha, är det inte alldeles fantastiskt hur jag alltid säger att jag ska gå och lägga mig tidigt, men att det ändå alltid slutar med att jag hamnar i säng kanske runt 01:00-02-00 ändå? Jag tycker det är ganska bra gjort faktiskt. Det låter ju så himla bra att säga att man ska gå och lägga sig tidigt. Sedan kvittar det ju om man faktiskt gör det eller inte. Dessutom tror jag ju benhårt på att det bara är min mobils fel att jag försover mig på morgonen, att den aldrig ringer ni vet. Det kan ju verkligen aldrig bero på att jag kanske är uppe lite för länge på kvällarna/nätterna :) Nej, det låter helt fel.
    Men emot alla odds tänkte jag hur som helst hoppa i säng nu, hatar att jag måste förstöra bäddningen dock :/ Men ja, a girl gotta do what a girl gotta do. Så take care nu de här dagarna då jag är borta, mina vänner! Och håll tummarna för att det här blir en lyckad tripp, vilket jag faktiskt tror det kommer bli, hihi! Godnatt :)



Sofie.

Pretty sucky day

Ja den här dagen har inte varit något vidare. Försov mig (?) för typ tjugoandra gången den senaste månaden, sedan kom jag till svenskan och fick se att jag fått skitdåligt resultat på svenskauppsatsen. Efter det var det idrott, där vi hade ringett (stavning?) som nog är det tråkigaste av allt. Efter idrotten var det matematik, som jag smet ifrån för att plugga på miljökunskapen, vilket var helt onödigt eftersom det inte gav någonting över huvud taget. Som tur var kom Emma då och räddade mitt humör lite, vi åt lunch och sedan blev hon tvungen att dunsta ;) Så då gick jag på miljökunskapen för att skriva prov. Och provet gick verkligen asdåligt... Efter provet fick vi gå på "studiebesök" uppe vid järnvägen, kallt och blött var det och ganska ointressant med. Väl tillbaka på skolan gick jag och Elin och köpte varsin varm choklad, den satt fint. Och när Elin tog bussen hem klockan kvart i fyra skulle jag gå och sola. Tror ni jag fick sola eller? Nej, för det var kö och jag hade varken tid eller ork till att vänta, så det var bara att traska vidare till mamma på konsum.
    Jag skulle ju dessutom leta en golvlampa i dag, hittade verkligen inte en enda på Möbler Hemkultur så jag har lånat min kusins lampa ett tag, ska faktiskt fråga honom om jag inte kan få köpa den ;) Men nu är det i alla fall supermysigt på mitt rum. Ja, bortsett då från att jag köpt ett överkast till sängen som naturligtvis var alldeles för brett. Men ska be Vivi-Anne fålla upp det lite, om det är möjligt. För i övrigt är det skitsnyggt :) Och jag har dessutom fixat mitt Ammis-altare! Och såhär ser det ut: 

         
Hihi, visst ser det mysigt ut?

Men i alla fall, ska försöka fixa med överkastet nu, för mamma har sagt att hon ska nåla upp det, så att det åtminstone inte ser helt stört ut ;) Måste ju vara finfint när Emma kommer!
    Men nu får ni ha det så bra i kväll, jag kommer nog gå och lägga mig tidigt för jag är helt sinnessjukt trött och slut, och less som sjutton. Skriver jag inte mer i kväll så skriver jag nog på fredag då jag kommer hem, eller kanske i morgon bitti om jag är uppe med tuppen för ovanlighetens skull. Avundsjuk jag är på Emmeli och Jennan som får sova ut ;) Jag hoppas ni sover åt lilla mig med! PUSS på er <3


Sofie.

HALLÅ?!

KAN JAG GÅ OCH PLUGGA NÅGON JÄVLA GÅNG ELLER?!
Gosse, jag är ju helt och hållet sanslös...

Superhög mysfaktor

Nu har jag städat och fixat på mitt rum, och så har jag gjort så att jag har ljus, eller alltså inte ljus, men en ljusslinga, i bokhyllan också. Skitmysigt och fint blev det! Plus att mamma bytte gardiner här om dagen i mitt rum. Det som ser lite dumt ut är att jag har både en stjärna och två vanliga lampor i fönstret, men jag har som inte så många andra lampor i mitt rum så jag kan inte bara ha en stjärna. Och en stjärna vill jag ha, så då fick det bli en liten kompromiss.
    I morgon efter skolan ska jag först åka och sola igen, sedan ska jag och mamma åka på Möbel- Hemkultur och titta efter en golvlampa till mitt rum, sedan ska vi åka till Dollar Store där jag ska fixa lite grejs till mitt Ammis-altare ;) Eller ja, det är väl inte direkt något altare. Men jag ska göra en jättefin plats till hennes ros, den som jag fick då jag fyllde år <3
    En sak jag däremot inte gjort i kväll, det är att plugga miljökunskap. Jag har liksom inte riktigt haft tid (a). Jag har haft fullt upp med att göra mysigt så att Emma ska trivas här på fredag! :D Vi blir alldeles ensamma även på fredagkväll så då ska vi mysa framför IDOL precis som nu i fredags, hihi. Sedan på lördag blir det ju då lite fest ;) Haha, spännande ska det bli. Men det går säkert bra!
    Nej men nu tror jag nog faktiskt att jag verkligen måste ta tag i miljökunskapen, så vi får höras mer sedan eller så. Take care y'all!


Sofie.

I wish that I could be like I was before

Äntligen hemma! I dag är jag supertrött igen, och jag tänker inte ens försöka pigga upp mig med kaffe den här gången. Drack faktiskt en kopp/mugg (?) på skolan i morse. Börjar bli en riktig fena på det här med att dricka kaffe nu jag, haha ;)
    Snart ska jag gå härifrån för att plugga lite på miljökunskapen, känns drygt som fasen måste jag säga. Elin sa att gifterna var skiiittråkiga att läsa om, så det känns ju inte allt för lovande kanske. Men jag har inte så mycket mer att berätta för tillfället faktiskt. Förutom att jag blev tvungen att sola två gånger på raken i dag, haha! Spännande det med. Får verkligen hoppas att jag är brun nu, efter att ha gjort av med 70 spänn på solning ;)
    På återseende, kära vänner!



Sofie.

På skolan

Sitter här på skolan och gör verkligen ingenting. Eftersom jag blev klar med biologin igår har jag som inte riktigt något att göra i dag känns det som. Varken Jennie eller Emmeli hade gjort klart sina ord så de håller på med det nu. Nu behövde Emmeli lite hjälp med ett ord, så jag ska ta och söka på det nu.
    Tänkte bara berätta att jag lever och sådär, och att jag inte försov mig i dag! Måste ha berott på min tio minuters sovmorgon ;) Vi hörs sedan!


Sofie.

"Biologiläxa" done!

Ja nu har jag äntligen skrivit klart om mina nio (som egentligen blev åtta?) ord på biologin. Känns bra att jag för en gångs skull slutfört något "i tid". I morgon ska jag hjälpa Emmeli eftersom lillstumpan hade så ont i huvudet i kväll så hon ville sova lite. Klart jag lät henne sova! Lär ju knappast bli jordens undergång om man säger så ;)
    I morgon är det samling på morgonen, vi ska få information angående Umeåresan. Jag undrar jag hur den där trippen ska sluta egentligen. Killarna ska ju i alla fall festa, och då blev jag och Jenny lite sugna på det med. Bara lite smått då förstås. Men ja, vi får väl se hur det artar sig där uppe. Jag hoppas i alla fall att det blir en trevlig vistelse och att vi får tillfälle att mysa med klassen och sådär, trots att både Emmeli och Jennie faller bort :/ Och muggen tydligen också? Äh, vad sjutton, honom ska jag nog kunna övertala.
    Sedan vet jag inte om det är så mycket mer spännande som händer i morgon, förutom att jag ska luncha med Emma då. Eller jo jag ska ju försöka få komma iväg och sola lite där efter naturkunskapen också hade jag tänkt, så jag får fräscha till mig lite. Men vi får väl se hur det går med det :)
    Men nu ska jag i alla fall köra min standard, koka nudlar och sätta mig framför vänner. För det är jag värd nu. Plus att jag har tio minuters sovmorgon i morgon, haha, njut!! Så vi hörs mina vänner, hoppas ni haft en underbar kväll :)



Sofie.

Rubriktorka?

Vad ska egentligen rubriken vara bra för? Förstår inte det jag! Jag har liksom aldrig riktigt kommit underfund med vad som ska stå där. Jag menar, antingen skriver jag ju typ att jag är trött? Eller så skriver jag vilken dag det är, eller så nämner jag typ två nyckelord angående min dag. Skittråkigt! Men ja... Det är väl knappast så att jag direkt kommer sluta skriva rubrik, hur skulle det se ut? ;) Jag får helt enkelt finna mig i att den ska vara där.
    Hej förresten! Glömde visst skriva det tidigare och nu känns det suuuperjobbigt att sätta det där uppe, innan jag börjar tjata om rubriker och dylikt.
    Den här dagen har varit ganska bra, såg klart Schindler´s list på historian, huuu vilken film! Den är helt sanslöst jobbig, men bra. Och ja, slutet var fint, så det kändes bra. Och just det, jag skrev ju även fysikprov i dag! Vilket jag egentligen inte ens bör nämna, för det gick... Ja det gick ingenting över huvud taget.
    Nu sitter jag och väntar på mat, hungrig som en varg är jag! Och jag ska få fiskpinnar och pommes i dag, med beasås. Det kommer sitta fint i kistan vill jag lova! Det kanske inte lät gott men jag tycker det är supergott. Efter det ska jag nog börja skriva lite på biologin. Fastän varken Jennie, Emmeli eller jag egentligen orkar så tror jag att vi kände i dag att vi nog måste ta tag i det om vi ska få något gjort. Så det är bara att bita i det sura äpplet! (Känns som att jag skrev den frasen för inte särskilt längesedan också?)
    Men men, nu ska jag sluta skriva. Känns som att det börjar nalkas mat här i Bjärtrå! Haha, jag börjar likna Emma nu... Ha det bra och ta hand om er!


Sofie.

RSS 2.0