Catherine Zeta-Jones

Om jag fick välja att se ut som en annan kvinna, och då vilken jag ville, då skulle jag nog välja att få se ut som Catherine Zeta-Jones. Jag vet inte vad det är, men jag har alltid tyckt att hon är en utav de vackraste kvinnorna i världen. På ett väldigt olesbiskt sätt ska väl tilläggas kanske ;) Hur som helst, jag såg just en film med henne och GOSH! Här har ni lite bilder, och självklart vet jag att de är otroligt retuscherade osv. Men för tillfället bryr jag mig inte, jag blir ändå avis!

     


Alltså kolla in hennes ögon! Helt otroligt, I loooove it :D Men ja, jag menar, drömma går ju.
    Nu ska jag gå och borsta tänderna och sedan tror jag faktiskt att jag går och lägger mig. Är så himla less på den här omogna världen nu, vad är det som händer? Varför inte bara lägga ner all töntig, onödig skit och låta folk leva sina egna liv? Men nej, det går visst inte alls det. Åter igen, jag glömde att det är Kramfors jag bor i.
    Godnatt med er!


Sofie.

Nu är det här!

Nu har mitt nya bankomatkort äntligen kommit. Riktigt nöjd är jag. Och pappa sa åt mig att jag var tvungen att måla  på det om jag skulle lägga ut det här. Sagt och gjort! Titta här bara:

Min ena kind blev lite avskuren men det var
för att jag ville ha med hela daniel, hihi!




Sofie.

Helt galet!

Vad fasen blev det där för kväll egentligen? Hur mycket saker som helst hände och jag, Sofie Stattin, har fått minnesluckor! Det har verkligen aldrig hänt förut, jag var inte ens särskilt full? Det är helt sjukt. Men hur som helst, kom hem till Bjärtrå redan vid tio i morse för Emma skulle åka till Sundsvall och så. Men det känns faktiskt skönt att få vara hemma ändå. Det är även skönt att jag inte är bakis alls, bara supertrött.
    Men ja, jag hade väl inte så mycket mer att säga nu, mer än att jag nu bara väntar på att en massa rykten ska ta fart. Som efter alla fester i Kramfors som jag är på, jag tror minsann att jag är Kramfors egna lilla Serena van der Woodsen! Emma ska starta en blogg om mig säger hon, tror faktiskt den skulle bli jäkligt poppis! :) Nu ska jag gå och lägga mig och vila, hejja!


Sofie.

Parteeey!

Nu ska jag och Emma minsann festa arslet av oss! Ehee... Går just nu inte så bra för oss dock, vi missade skjutsen in till Kramfors och sedan går det ingen buss förrän kvart i nio. Men vi är ändå inte klara än, och lär förmodligen inte bli det förrän bussen går heller så det går nog bra. Emma tycker dock inte om mina drinkar? Jag förstår inte allstå ;)
    Just nu springer Emma fram och tillbaka mellan sitt rum och toaletten och försöker fixa till sin frisyr. Man tycker ju att hon som frisör borde ha gjort det på ett kick, men icke ;) Hoppas inte hon läser det här i kväll för då kommer hon gå i taket (a) HAHA, och nu påstår hon minsann att hon på något sätt skulle vara allergisk mot "sprit och sånt", sjåpmajan!
    Men jaja, jag ska sluta nu. Tror hon behöver lite mentalt stöd i sitt frisyrfixande. Men ha en bra kväll! Det ska i alla fall jag försöka ha, och jag ska nog få Emma att ha det med. God kväll!
    Nu sprayade hon sig med hårspray i ögat också, hahahahahahahahahaha.........


Sofie.

Astrid Lindgren

Vilken människa hon var! Jag kan faktiskt knappt tro det. Och ja, jag är väldigt medveten om att jag är en nörd, men jag trivs oerhört bra med det måste jag säga. Hur som helst, jag såg ju Mio min Mio tidigare, och det störde mig lite att den var dubbad (?) men annars tyckte jag om den. Men Astrid Lindgren är (enligt min åsikt) för litteraturen som ABBA är för musiken, ingenting hon gjort är dåligt. Jag tog hem Alla vi barn i Bullerbyn och har just sett klart den filmen, så bra! Verkligen, nostalgi till tusen. Och signaturmelodin är jättefin.
    Nu ska jag gå och hämta en muffins och sedan ska jag tittar på Ronja Rövardotter :D Haha. Eller först ska jag nog fixa tvätten, men sedan blir det Ronja för hela slanten. Sedan i morgon är det skola och som vanligt vill jag verkligen inte, plus att jag blir där superlänge i morgon i och med att jag hoppar den långa sovmorgonen. Jag och Emmeli ska gå och prata med psykologiläraren angående kursbytet. Men jag hoppas i alla fall att alla andra också haft en mysig dag/kväll precis som jag, och såklart att den också fortsätter så. Hejhej!


Min barndoms stora ljuskälla.


Sofie.

Mio min Mio

Som jag mår i dag, önskar jag att jag mådde alla dagar. Under perioder liknande denna känns det som att jag inte har ett enda bekymmer i hela världen. Och jag har även den känslan av att inget/ingen bekommer mig. Är det någon som får mig att må dåligt så inser jag att denna person i sådana fall inte förtjänar min uppmärksamhet och så vidare. Alldeles, alldeles underbart är det i alla fall.
    Jag bestämde mig för att inte vara med på idrotten i dag, så jag åkte hem efter breddningen. Men först gick jag på Hemköp (schhhh!) och köpte lite godis och en Bonaqua. Nu håller jag på och tar hem Mio min Mio. Har faktiskt aldrig sett den filmen, och jag förstår inte hur det kan komma sig. Men jag har i alla fall velat se den hur länge som helst, och i dag blev jag bara så himla sugen på Astrid Lindgren så det fanns inte så mycket annat att välja på ;)
    Men skönt att vara hemma så tidigt i alla fall, nu ska jag rå om mig själv. Hejsvejs!





Förresten så fyller min älskade Ammis 16 år i dag! Så grattis till dig lillasyster, I love you <3


Sofie.

Lååååååååååååång onsdag

Jag trodde aldrig att den här skoldagen skulle ta slut faktiskt. Ändå började jag inte förrän tio! Men jag gjorde i alla fall mål på bandyn i dag (applause), vilket verkligen made my day. Ni ska veta att det är väldigt sällsynt att jag ens lyckas göra något som ens är i närheten av vad man brukar kalla mål i bollsporter :D Sedan hade jag hål i en triljon timmar, som jag och Lina spenderade en alldeles för lång del av i... Ja, just precis, samovaren förstås. Vi har insett att vi är förlorade själar.
    Hur som helst så lyckades jag knåpa ihåg något slags A4 till miljökunskapen där på hålet med, hann klar precis i tid. Och sedan kändes det som att det där var den längsta lektionen jag någonsin haft. Visserligen är den på två timmar och tjugofem minuter, men den brukar ändå kunna gå fortare än såhär! Och till slut hamnade jag i det där tillståndet igen då jag knappt kan hålla ögonen öppna. Det är verkligen superjobbigt! Och jag vet inte vad det beror på. Eller ja, förmodligen på att jag sover för dåligt men vad sjutton....
    Förresten så har jag börjat dricka en massa vatten (eller jag började igår)! Tyvärr tycker jag inte om kranvatten så jag köper Bonaqua silver. Men då jag skulle köpa det på Konsum igår, tror ni det fanns där då eller?! Det fanns två flaskor i kylen, och det var äppelsmak vilket inte är min favoritsmak, men det gick i. Köpte en sådan i dag med, och innan jag åkte hem köpte jag en med päronsmak vilket nog är min favorit bland de kolsyrade. Men den jag tycker allra mest om är den utan kolsyra med smak av forest berries, prova om ni inte smakat! De kolsyrade är mycket godare än typ LOKA eller Ramlösa, de smakar inte lika mycket kolsyra.

    <-- Favourite  •  Not so favourite -->    


Men ja, nu ska jag i alla fall gå och göra lite dipp och sedan poppa popcorn. Efter det blir det nog film. Och jag vet att det låter som att jag ser på film jämt, men det gör jag faktiskt inte. För efter varje gång jag skrivit det de senaste gångerna har det ändå slutat med att jag tittat på vänner. Kan hända att det slutar så i kväll med ;)
    Hoppas alla haft en trevlig onsdagskväll (Hahahahaha, jag hade skrivit torsdagskväll här tydligen, tack för infon Ammis!), PUSS! Ciao.


Sofie.

Trevlig dag, konstig kväll.

Ja, i dag har varit en bra dag! Förutom fysiken i morse, den hade jag kunnat hoppa. Men jag slutade ju faktiskt efter den, och då gick jag och Emma och åt sedan satte vi oss i cafeterian och chillade som de coola homiesarna vi är! Och när Emma åkte hem med bussen fick jag äran att sitta i samovaren ett tag innan jag och Lina gick på stan. Och efter det så fick jag åter igen äran att sitta i samovaren, med PIRA dessutom. Kärlek till honom! :D Där satt då jag och Lina medans vi väntade på Elin som kom till oss vid två, och då gick vi hem till Lina.
    Hemma hos Lina hade vi skittrevligt. Eller åtminstone hade jag det ;) Vi fikade, surrade, tittade på Madicken (<3!) och åt tjockpannkaka som Lina hade gjort :D Så himla duktig tjej, supergott var det! Och när klockan började närma sig sju så körde Lina ner oss på stan, där hon nästan höll på att glömma låsa bilen, haha.
    Hur som helst, kvällens föreläsning då! Den handlade förstås om miljö, och både jag och Elin var såå nära på att nicka till flera gånger, helt sinnessjukt boring var det. Efter det var det fika (igen för oss, höhö) och sedan skulle vi se på några kortfilmer. Och där blev det såklart en massa krångel, så Sofen och Lintos fick minsann rycka in, dataexperter som vi är. Haha! Och där, dääär ska ni veta, höll jag på att skämma ut mig. I vanlig ordning kan jag inte hålla mig för skratt då jag väl måste, och det hrä var ett sådant tillfälle. Filmen var så himla flummig! Det var någon som hade gjort en film av tecknade bilder i gråskala, och helt plötsligt fick vi se den liksom inifrån en ubåt under vattnet eller något? Det blubbade och hade sig i alla fall. Och jag tittade på Elin, som tittade tillbaka som ett frågetecken och jag trodde jag skulle förgås av skrattnöd. Men jag lyckades faktiskt hålla mig, hur nu det gick till. Ett mirakel skedde!
    Jaja, jag ska inte tjata mer om den där konstiga kvällen, men det var i alla fall i stort sett bara bohem-människor. Och så var ju Staffan där! Som jag träffade med familjen Andersson då vi var på kanarieöarna :D Vi var och åt middag där med honom och hans fru någon kväll. Lite roligt, men jag tordes inte riktigt heja för jag var inte säker på om han kände igen mig. Förrän på slutet där, då han tittade extra mycket men då kändes det bara löjligt att presentera sig ;)
    Åååh vad långt jag skriver! Vad är det med mig? Måste vara kaffekoppen jag drack på bibblan. Ja ni ser ju, nu är jag igång igen. Inte har jag börjat med miljökunskapen heller. Usch, jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag hatar miljökunskap.
    Nu tror jag det får bli en dusch sedan ska jag typ se på vänner eller någonting, godnatt! :*



Sofie.

Ojojoj

Jag har visst glömt bort bloggen igen, höhö. Men jag känner att jag har lite too much on my mind för tillfället. Eller faktiskt, så har jag snarare too little on my mind. Jag tänker inte särskilt mycket längre, jag bara är. Jag orkar inte tänka. För tänker jag, så tänker jag på körkortet och projektarbetet som jag inte börjat med ännu, samt miljökunskapen som jag heller inte börjat med och som ska vara klar på onsdag. På onsdag ska jag ha skrivit ut ett helt A4 om hur industrin gör för att energieffektivisera, och detta A4 ska hålla sådan hög standard att det sedan kan funktionera som "provpapper" för mina klasskamrater. Alltså, de ska kunna använda sig av mitt papper för att plugga till provet. Förstår inte hur det ska gå till, men jag har inte så himla mycket att välja på känner jag.
    I morgon ska vi till Kramforsbiblioteket klockan sju på kvällen (med miljökunskapen såklart, på nån jäkla föreläsning angående ett ämne som jag självklart inte bryr mig ett skit om) så jag och Elin ska stanna i Kramfors efter skolan och gå hem till Lina. Det ska verkligen bli roligt för jag har inte varit hos henne förut :) Sedan efter det tror jag att jag och Elin skulle ta en buss hem vid nio, så pappa får hämta mig i Kläpp.
    Sedan då när jag kommer hem ifrån den där saken ska jag slutföra mitt A4, haha, good luck with that Sof! Vi får se hur det går. Och jag har faktiskt hittat en ganska bra sida! Så nu är frågan bara hur jag ska ta de 20 sidorna och sammanfatta dem till en enda, hmm... Det tål verkligen att tänkas på!
    Men nu tänkte jag hur som helst inte göra något mer. Jag har tänkt tillräckligt för i kväll. Dessutom har jag skickat in beställningen av mitt bankkort med eget motiv till handelsbanken! Så nu ser jag verkligen fram emot att det kommer :) Och så har jag hittat massvis med snygga kläder på internet i kväll, som jag inte alls har råd att köpa. Vilket känns tråkigt. Jag är vad man brukar kalla "pank" just nu. Antar att man ska vara det någon gång med. Men jag tänkte ta mig ett glas Coca-Cola nu och slå på en film. Så vi hörs mina vänner! Trevlig kväll.



Sofie.

Födelsedagsfirande, enjoy!

Ja, här kommer då de förbannade bilderna ;) Har verkligen tagit hundra år att lägga in dem, så nu hoppas jag att ni tycker att de är helt värdelösa. För det tycker jag. Men det var i alla fall en trevlig kväll med familjen! Även fast det gick helt sinnessjukt dåligt för mig på bowlingen. Det måste var karma, bara för att jag haft sån tur under dagen liksom.


Min pappa är rödhårig.


Skulle försöka visa hur kallt vattnet såg ut att vara. Men det är svårt att ta kort på vatten när du susar förbi i en bil vill jag lova! Men ja, lite kallt tycker jag ändå att det ser ut på bilden med, haha.


Emlan hade minsann bakat! Sjuuukt goda muffins och en sjuuuuuukt god tårta!


Päronlikör


Whiskeycola, riktigt äckligt.


Här har ni löjliga familjen.


Mat på en indisk restaurang.


Fin ljuslykta va? Näe men den var finare i verkligheten, okej?


Min mat som ser riktigt, riktigt äcklig ut på bilden. Men ja, den var helt okej.


Storebror och lillasyster <3


Anka


Ja, Emlan var faktiskt där!


Stolt Danny efter en... Strike tror jag?








Det ser ut som att jag skrattar, men egentligen håller jag bara för tandställningen ;) Nog för att jag är sjukt stolt över min snyggaste ägodel, men ibland vill den faktiskt inte vara med.


Jag tror ingen anar hur less jag var här.






Men Emlan var glad trots att det inte gick så himla bra för henne heller!


Daniels segerleende.


Det gick inge bra :(


Haha, mamma får avsluta.


Efter den här bilden tror jag Emlan slog en strike och jag blev så less på denna orättvisa värld att jag la undan kameran för kvällen :D Men då vi kom hem spelade vi i alla fall ett spel som heter Buzz som Daniel hade lånat av Simon, och jag vann inte där heller. Men det gjorde däremot Emlan! Jäkla taktik hade hon.
    Men nu ska jag gå och ta en muffins som jag fick med mig hem av Emlan och sedan titta på ett avsnitt av vänner. Efter det blir det sängen för det är skola i morgon som jag inte vill gå på. Så godnatt!


Sofie.

Later

Aaaah, ja jag vet att jag sa att jag skulle lägga in bilder i dag men jag orkar verkligen inte just nu. Orkar ingenting just nu för jag är trött och jag är less och jag vill definitivt inte gå på skolan i morgon! Skulle nog göra vad som helst förutom att döda någon för att slippa gå... Men nu blir det inte så. (Förresten så blev bilderna från igår så sjukt dåliga och tråkiga så egentligen vill jag inte lägga in dem över huvud taget. Men nu har jag sagt att jag ska det, så därför tänker jag göra det... Senare.)
    I alla fall ska jag snart äta sallad sedan ska jag titta på vänner hela kvällen och verkligen medvetet strunta i miljökunskapen. Jag hatar miljökunskap.
    Hejdå.


Sofie.

Ålidhem, Umeå

Ja, nu sitter jag hemma hos Daniel och Emelie. Just nu försöker Emelie supa ner mig med hjälp av diverse likörer och whiskeygroggar ;) Men jag är inte vek minsann! Om en halvtimme ungefär ska vi åka och äta på en ny indisk restaurang inne i stan, ska bli riktigt gott för jag börjar bli hungrig. Hoppas verkligen att maten är god! Efter maten blir det bowling och jag har kameran med mig så i morgon kommer jag lägga in bilder här så Emma slutar klaga på att min blogg är tråkig. Haha näe, hon har inte sagt att den är tråkig faktiskt, bara att den är roligare med bilder.
    I dag gick vi på stan och jag tror aldrig jag blivit så nöjd med en shoppingrunda förut. Jag köpte en peak-jacka på rea och den är så himla varm och snygg! Har velat ha en sådan hela vintern, och även pratat om att jag ska köpa en, så nu har jag gjort det. Och sedan gick jag in på H&M och hittade tre tröjor/tunikor där, och när jag skulle betala hittade jag ett presentkort i plånboken på 300 kr :D Haha så ja, det här har verkligen varit min turdag. Därför hoppas jag att det kommer gå lika bra på bowlingen i kväll, haha. Ja, så länge det finns liv finns det hopp!
    Men nu ska jag gå och vara lite social med resten av min familj, eller först ska jag läsa Emmas blogg. Men jag hoppas alla andra också har en mysig eller rolig lördagkväll, eller helst både och kanske :) Hejhej!


Sofie.

HUMLAN 21 ÅR!

Jag glömde ju gratta min absoluta favoritsvägerska tidigare. Hon fyller minsann 21, gammkärringen. Så i morgon susar jag, mamma och pappa upp till Umeå för att gratta henne. Hon ska bjuda på tårta minsann, wihoou vilken tårtvecka jag har haft! Sedan blir det middas på indisk restaurang och bowling på kvällen. Jag tror det kan bli kanonmysigt. Dessutom ska vi gå på stan i morgon då vi kommer dit, hoppas att jag hittar något trevligt :)
    Nu ska jag titta vem som åker ur Let's Dance och sedan blir det film eller vänner! God afton.
 




Sofie.

You can't break a broken heart

Äntligen fredag! Har haft en bra dag faktiskt, har varit på bra humör hela dagen :) Och så fick jag ju spendera jättemycket tid med Emma och det var mysigt, hihi. Hjälpte henne lite mer med svenskan och sådär, tror faktiskt att det kan gå riktigt bra för henne på nationella. Läste igenom betygskriterierna och det lät mycket lovande då jag jämförde med det hon hade hittills.
    I alla fall så åt vi lunch på gladan, och som vanligt så kunde inte Emma bestämma sig. Det är verkligen samma visa varje gång vi är där! Haha. Först tar hon lite utav nästan varje rätt som finns, och smakar på det. Men det slutar alltid med att hon hämtar en tallrik med tacos ändå. Jag tog det ändå från första början jag, eftersom jag förstod att jag förmodligen inte skulle tycka om det andra som bjöds ;)
    Sedan satt jag och tittade på hennes idrott, och hon var såklart bäst! Gjorde alla mål åt sitt lag osv. ;) Och under tiden skrev jag lite på hennes tal och så. Och när hennes idrott var slut så klev vi på bussen och åkte hem. Blev en lite längre dag än vad som var tänkt för mig, men det gjorde absolut ingenting!
    När jag kom hem satte jag mig här, och här har jag suttit sedan dess. Haha, tur att jag är så himla aktiv alltså. Men justja! Jag måste berätta om att jag nästan försov mig i morse :D Haha, eller det är inte så intressant förresten... Skit samma, jag kan berätta det för mamma i stället. Nu ska jag sluta skriva, hejdå!


Sofie.

UNDERBART

Nuuuu har jag äntligen fått tag i mina skor, och detta tack vare min älskade, älskade vän Emmeli! Tack så himla mycket för det lilla, lilla gumman. Så nu har jag beställt dem i storlek 37 och hoppas att de ska passa. Jag har ju egentligen 36, men ändå lite, lite större, och jag såg att någon skrivit att hon brukar ha 36 eller 37 och att storlek 37 satt perfekt på henne. Så ja, vi får hoppas! Men överlycklig är jag i alla fall, och jag är ganska säker på att om de passar så är det lätt värt pengarna. Tack igen till Emmeli! Nu ska jag se på film, godnatt!



Helt underbara!



Sofie.

Sen blogg i kväll

Jag har inte orkat sitta vid datorn i dag och sedan har jag varit på kalas hos min kusin som fyller elva så jag har ju i alla fall en förklaring. Och Jonatan bjöd minsann på en tårta som han gjort helt själv! Skitgod var den, godaste gräddtårtan jag ätit på länge tror jag. Dock slår den ju inte min mormors marängtårta men det gör ju ingen tårta i hela världen! Men nu ska jag sluta prata om tårtor...
    Dagen har gått bra, men inte varit så händelserik. Och vi spelade basket på idrotten och det gick helt sjukt dåligt. Alltså jag menar inte att jag brukar vara särskilt bra i vanliga fall, men jag brukar åtminstone kunna passa en boll till en annan människa. Men i dag ville det sig inte minsann! Om Norta ropade "Mitten" så kastade jag bollen ungefär så att jag träffade korgen, och om han ropade "Tillbaka" så passade jag den till någon annan :) Så det kändes verkligen jättebra! Ulf tyckte i alla fall att det var kul, så det är ju tur att jag roar någon ;)
    Hur som helst så slutade jag efter idrottten, och jag och Lina bestämde oss för att vänta på Pira som vi visste hade idrott. Vad vi inte visste var när hans idrott började och därmed inte heller när den slutade, så vi ställde oss i entrén in till cafeterian och väntade på honom, haha. Jag tror vi stod där i närmare en halvtimme, innan vi ser honom passera över parkeringen på väg till busstationen. Less vi blev då! Och så ringde vi till honom, och han var himla otrevlig. Sedan gick Lina hem och jag blev ensam, men det gick bara en kort stund så kom Emmeli och Elin som hade kört halkan i dag, duktiga tjejer! Ger inte mig ångest alls över körkortet...
    Men nu har Emmeli bett mig att skicka en bild till henne som jag då måste överföra till mobilen. Så jag slutar nu, ska nog se på film sedan tror jag, men vi får se. Hoppas alla haft en hittills trevlig kväll och att den fortsätter så. PUSS!


Sofie.

Klantsofen!

Hahah, jag måste vara världens klantigaste tjej alltså. Jag var supertrött på bussen i dag och typ halvsov ända från Klockestrand. Och jag blev såklart helt yr då jag skulle kliva av. Dock upptäckte jag att jag inte hade mitt busskort i fickan, så jag började febrilt se mig omkring för att se om jag tappat det, eller jag visste ju att jag tappat det men jag skulle se om jag kanske kunde hitta det, men icke! Så jag klev av och tänkte att jag väl får se i morgon om de har det på bussen annars får jag köpa ett nytt. Och så kommer jag hem, och vad upptäcker jag? Jo att jag inte har mobilen i fickan heller. Och det upptäckte jag inte på bussen liksom?! Helt galet. Men ja, jag ringde då till min halvgranne som är busschaufför och bad om numret till han som körde min buss i dag och sedan ringde jag upp honom. Och han skulle titta efter grejorna och bla bla bla. Ja, han hittade dem i alla fall så jag kommer få tillbaka dem i morgon bitti, så det var ju skönt. Haha, men jag kan verkligen vara så himla klantig. Det är inte första gången jag tappar/glömmer något på bussen om man säger så.
    Dagen har i alla fall varit rolig men seg. Hade knappt någon svenska i morse, och sedan idrott, efter det hål i två timmar och ja, näe... Känner att jag lika gärna kunnat stanna hemma typ :D Haha, men så får man inte tänka! Jag har i alla fall fått skratta en hel del i dag, och volleybollen på idrotten var riktigt rolig, så jag ska minsann inte klaga.
    Jaja, jag tror inte att jag har så mycket mer att berätta för tillfället. Nu ska jag gå och göra någonting annat. Ha en trevlig kväll!


Sofie.

Morgonstund har guld i mund!

Ja, jag var så himla stressad för bara kanske fem minuter sedan, men så ringer Emmelipemmeli nu och säger att vi kan åka med Robert in och att han i sådana fall kommer till mig fem i. Perfekt! Men detta ledde i stället till att jag fick en massa tid att slå ihjäl, vilket jag tydligen valde att göra här vid datorn. Hmm...
    Det här kommer i alla fall bli en stendryg dag. Svenska och idrott (suck) nu på morgonen, och sedan ett långt hål fram till miljökunskapen. Dit hade jag läxa till i dag, som jag fick reda på igår. Och detta glömde jag såklart bort. Jag kom på det alldeles då jag stängt av datorn och skulle gå och lägga mig i min efterlängtade säng igårkväll. Jag var så trött att ögonen tårades på mig och jag kunde inte hitta någonting över huvud taget, så jag vet inte riktigt hur jag ska lösa det här i dag. Tanten kommer minsann bli sur.
    Hur som helst så längtar jag bara tills jag kommer hem igen, för nu är jag sådär igen att jag mest mår dåligt när jag tänker på att vistas en längre tid inom de där hemska väggarna. Men det löser sig säkert. Nu ska jag springa och borsta tänderna och sätta upp håret. Hoppas alla andra får en trevlig dag, tjillevippen!


Sofie.

Lååång dag!

Hejhej, hallå dagboken!
    Den här dagen har hållit på i evigheters evighet, allvarligt talat. Jag började halv nio med klassråd, sedan hade vi biologi (en lektion som jag faktiskt tyckte var intressant i dag) och efter det fysik. Lunchen smakade lite blaha som vanligt men den var helt okej, lite för mycket korvsmak för mig bara. Och därefter mötte jag upp Pira och gänget i Samovaren där vi skulle jobba lite naturkunskap. Dock var det bara Pira som jobbade, men jag bidrog med festis och ett glatt humör! Och detta var då min sista naturkunskapslektion ever! Känns grymt måste jag säga :) Tråkigt bara att jag stannade kvar för verkligen ingenting. Hade egentligen kunnat åka hem med Robert och då varit hemma vid ett, men jag kände att jag nog borde stanna. Och det resulterade i att jag tog bussen som går kvart i fyra hem.
    Och just det! Jag fick gå superlångt i dag också. Busschauffören glömde släppa av mig utanför mitt hus som han brukar (hahaha) så jag åkte med ända bort till Kombis, och därifrån fick jag gå i motvind med spikar flygande mot ansiktet. Haha ja, det var inte så roligt, men jag kände att jag levde i alla fall :D
    Nu sitter jag och tittar på Shear Genius på femman, sjukt roligt program! Men det är reklam just nu, som lär vara slut när som helst. Så jag tänker sluta skriva. Och tänker inte läsa igenom den här texten efter fel heller. Så inga klagomål tack! Hejdå.


Sofie.

Svenskafröken Sofie!

Ja, nu har jag minsann hjälpt Emma med hennes svenska! Men det känns lite tråkigt att jag blev klar så pass fort för då har jag ingenting att göra nu i stället, haha. Men jag funderar på att slå på en svensk film som heter "Himlens hjärta". Maria Lundqvist och Lena Endre skådespelar, och även Mikael Persbrandt. Vet inte om den kommer vara bra, men den fick ju fina vitsord på guldbaggegalan så ;)
    Jaja, vi hörs väl något kära vänner! God kväll.


Sofie.

Weird mood day

Ja detta har verkligen varit en himla konstig dag. Började alldeles utmärkt, på strålande humör och allt, ända fram till historian. När den var slut åkte/gick alla hem eller iväg så att jag blev lite lonely. men jag träffade ju Stefan så jag hade sällskap i alla fall ett tag :) Men efter historian blev jag hur som helst bara på sämre och sämre humör, och jag blev bara tröttare och tröttare. Så nu känner jag att jag helst skulle vilja sova bort en vecka eller två.
    Gick på konsum och fikade inne på fikarummet för att fördriva tiden liten också, var perfekt det. Lånade en skvallertidning och sådär, nice! Sedan gick jag till bussen och där träffade jag min Emmeli minsann, så då fick jag sällskap även där, hihi.
    Men jag tänkte faktiskt att jag skulle gå och ta mig en lur alldeles strax, sova lite innan maten och sådär. Sedan ska jag säkert se på glamour med mamma ;) Känns som att det var längesedan jag såg det nu. Men det kan nog i alla fall hända att jag återkommer senare i kväll.
Så hejsvejs!


Sofie.

Bla bla bla...

Kvällen blev riktigt bra igår faktiskt. Vivi-Anne och Rolf är kanske de underbaraste människorna jag känner. Men ja, det blev såklart lite tråkigt för mig att sitta där med dem efter ett tag så jag gick hit och satte mig. Sedan skulle jag titta på Madagaskar 2 tänkte jag, som jag tog hem för flera dagar sedan, men då upptäckte jag att jag tagit hem den på svenska. Hur jag lyckats med det har jag ingen aning om, men jag kände inte för att se den då i alla fall. Så jag slog på vänner och tittade på det i kanske två timmar, och efter det började jag titta på flera klipp från Time Out på youtube, och jag skrattade verkligen konstant. Jag hade en riktig skrattkväll igår, det kändes befriande må jag säga. De är rätt sällsynta för mig nu för tiden, inte alls lika vanliga som de brukade vara. Men där satt jag i alla fall och tittade på 10 klipp av Time Out tills klockan var 06:17, då kände jag att det började bli dags att sova ;) Jag vet, jag är en smart tjej.
    Så när vaknade jag i dag? Jo självklart kring tre någon gång. Det ska bli roligt att se när jag kommer i säng i kväll/natt. Lär ju inte vara sådär överdrivet trött. Eller konstigt nog är jag faktiskt jättetrött just nu, men jag vet att det kommer ha gått över till nio i kväll ändå, det gör det alltid.
    Nu tänkte jag gå och läsa för det finns ingenting roligt alls att göra här. Så ta hand om er! Puss.


Sofie.


Kvällens sofenskratt!

Hahahahaha, vad roligt jag har nu. Vet inte om det beror på att jag är trött eller om det helt enkelt beror på att jag saknat bröderna Schulmans härliga humor. Men jag satt i alla fall alldeles nyss och läste Katrin Zytomierskas (dock fortfarande Schulman i min hjärna eftersom jag hänger med så dåligt) blogg och hon hade då länkat till en video som Alex lagt ut på 1000apor.se, och jag tyckte att det var helt oslagbart. Jag tänkte lägga ut den här så att alla andra också kan få ha lite roligt, om de nu inser vad det är som är roligt. Alex hade i alla fall skrivit som rubrik "Sånt här gör mig tokig. Tokig!". Haha, helt galet roligt :D Enjoy my friends!

 


Det roligaste med det här är ju att troligtvis typ var tredje svensk råkat ut för detta, och att alla förmodligen har blivit lika frustrerade och förbannade som Alex. Hahaha, ojoj, när ska jag sluta skratta åt det här? Nu får jag ta och tagga ner. Skärpning.

Saturday night!

Vilken duktig dotter jag har varit i dag! Jag har städat och fejat och tänt ljus osv. Och nu har jag alldeles nyss hackat en sallad och ställt in pappas potatisgratäng i ugnen. Vi ska ju nämligen frå främmande i kväll :) Vivi-Anne och Rolf ska minsann komma hit på middag! Eller ja, mamma och pappa har varit på någon revy med dem i Kramfors och nu tror jag bestämt att de är på väg hem. Jag har till och med sminkat mig! Haha, det hör verkligen inte till vanligheterna en hemmakväll som denna. Men jag såg att pappa hade dukat fram med snapsglas även till Sofen och man kan ju inte gärna sitta och se ut som en slashas då man sjunger snapsvisor ;) Inte för att jag tror att det kommer bli mycket sjungande i kväll men ändå. Haha, jag hoppas inte det i alla fall.
    Men hur som helst så längtar jag efter mat nu för jag är vrålvrålvrålhungrig! Sedan vet jag faktiskt inte riktigt hur resten av kvällen kommer se ut, men vi lär väl titta på körslaget säkert. Jag har inte tittat på det en enda gång än, så det ska väl bli lite spännande... Eller?
    Jaja, jag ville egentigen bara skriva för att berätta hur duktig jag varit i dag :) Nu får alla ha en fortsatt trevlig lördagkväll, det hoppas jag i alla fall att jag får. Hejhej!


Sofie.

Vad fan hade jag väntat mig då?

Less jag är nu, så jävla typiskt. Men ja, det blir ju säkert asroligt i alla fall, verkligen.

Näe, godnatt.


Sofie.


Det är för oss solen går upp

Vilken härlig dag jag haft! Eller ja, hittills i alla fall, höhö. Började med att kliva upp och ta en otroligt uppfriskande (läs kall) dusch i morse, hade gott om tid att göra mig klar vilket inte hör till vanligheterna för undertecknad. Men jag kom i alla fall i väg till bussen alldeles i tid och vilka träffar jag där? BJÖRNUNGA! :D De är mina nya busskompisar nu. Och så satte jag mig med dem i cafeterian och satt där och surrade och hade trevligt ända tills jag började. Eller jag hann faktiskt till och med att göra lite nytta! Jag gick till min svenskalärare och frågade honom om våran uppgift osv. Så nu har jag lånat en bok som heter Dvärgen och verkar helt och hållet värdelös, men vi får väl se :)
    Sedan hade jag en otroligt seg historialektion, men där mitt i någonstans skulle jag gå och snyta mig och då hittade jag en ensam Emma i korridoren! Så jag fick ju agera sällskap där en liten stund ;) Men sedan fick jag dåligt samvete och gick tillbaka till lektionen lagom i tid för att få reda på att jag ska vara i en grupp där jag knappt känner någon inför nästa uppgift. Kändes ju helt fantastiskt uppiggande! En uppgift där man måste diskutera och sånt där jättemycket, huhu. Eller jag känner ju Jenny, men Jesper N och Marcus har jag aldrig sagt ett ord till i hela mitt liv. Men ja, det löser sig säkert. Haha.
    Efter historian skulle jag springa på anybody för att köpa en ögonfransböjare eftersom min är trasig, men tror ni att de hade några eller? Nix! Eller jo, de hade några verkligen skitfula i plast, dem ville jag inte ha sa jag. Men jag köpte i alla fall två nya nagelfilar, så jag fick ju med mig något hem trots allt ;)
    Och nu sitter jag här! Fick ju skjuts av Robert hem som jag sa igår, och gud vad skönt det känns. Att slippa sitta på den där skolan och vänta på den där bussen som i sådant fall skulle ha gått klockan två. Och den turen tar en hel timme! Plus att det är byte i Nyland och grejor, nej huga. Som sagt, skönt att jag fick åka i en varm bil med trevligt sällskap :D
    Men nej, om man skulle ta och runda av kanske! Som vanligt blev det alldeles för långt, jag får ta och skärpa till mig för jag vet att det inte är alla som orkar läsa allt det här dravlet, haha. Men ja, jag är på bra humör bara och det brukar resultera i långa inlägg. Antingen långa eller många så att säga :D Men jaja, hejdå!


Sofie.

Ted Gärdestad

Nu håller jag på och tar hem lite låtar med honom, jag tröttnar nog aldrig. Plus att jag ju kommit på att en låt jag börjat lyssna rätt mycket på, gör (gjorde?) han tillsammans med ABBA! Rätt coolt. Särskilt eftersom jag tror låten är gjord innan de ens blev särskilt kända, alltså innan de slog igenom. Då de fortfarande inte hade kommit på namnet ABBA än osv. Ja, jag tycker i alla fall att det är riktigt FASCINATING!
    Kom på att jag har sovmorgon i morgon med, för psykologin blev inställd eftersom vi ändå är färdiga med den kursen. Så jag vet inte riktigt när jag börjar, men typ 11:15 har jag för mig? Så ja, vi får se vilken buss jag tar in :)
    Och nu fick jag nyss reda på att jag minsann kan åka med Robban hem efter skolan i morgon, så jag kommer vara hemma übertidigt! Det kan ju verkligen inte bli mycket bättre :D
    Näe fy tusan hörrni, vilken kanondag/kväll det här blev alltså. Det här ska jag fira med chips, trocadero och härlig läsning i min säng! Och ja jag är fullt medveten om att jag lät som världens ultratönt där, men som om jag bryr mig. Ni är antagligen fullt medvetna om att ni egentligen önskar att ni tyckte om att läsa ni med :D Haha!
    Godnatt då världen! Nu ska jag lyssna på Ted Gärdestad hela kvällen och natten.


Sofie.

Sundsvallsbesök och nu smärta till tusen

Det gick alldeles strålande i Sundsvall i dag! Jag hade faktiskt gruvat mig lite. Visste ju inte riktigt vart jag skulle eller till vem osv. Men söt som pappa är så skjutsade han mig hela vägen dit, och sedan följde han med mig in och satt där med mig tills det var min tur att gå in till rum 33! Och sedan gick han ut och satt i bilen ända tills jag var klar, varefter han skjutsade ner mig igen :) Superdupersnäll var han! För det var verkligen bitande kallt till och med nere i Medelpad i dag vill jag lova! Jag hade verkligen inte klätt mig ordentligt. Nu ska jag i alla fall till Härnösand nästa gång och det känns skönt, är faktiskt bra långt till Sundsvall.
    Jag tog en buss hem som gick tolv. Den gick raka vägen till Kramfors utan byten så det var nice! Väl i Kramfors gick jag in på skolan och tog mig en kaffe. Chillade lite i cafeterian innan jag var tvungen att springa till nästa buss som skulle ta mig till Bjärtrå, och vilka stöter jag på där om inte min älskade björnungar? :D Hihi! Roligt som fasen. Så då surrade jag med dom hela bussresan hem, vilket gjorde att den inte blev så långtråkig - inte för mig i alla fall eftersom det var jag som pratade mest, haha!
    Då jag kom hem satte jag mig först här en stund, men tröttnade ganska fort så jag gick och satte mig och läste i tv-rummet med tända ljus och sånt :) Boken jag läser nu är verkligen bra! Så himla annorlunda handling mot för vad mina chicklittar brukar handla om. Kommer nog snart ha läst ut den, och nu får jag lite panik för jag har ingen annan att börja på då. Ammis! Har du ens börjat på kärleksboken än?! Men jaja, jag kanske överlever ett tag... Eller?
    Hur som helst, jag har så sjukt ont i tänderna nu! Går inte att beskriva. Eller ja, jag har inte lika ont som den gången jag blev tvungen att stanna hemma från skolan, men det är fasen inte långt ifrån! Något som däremot gjorde mig hur glad som helst i dag var att jag fick jättemycket vax av snälla tanten hos tandläkaren! Så nu behöver jag inte bekymra mig över mina skavsår längre, hihi. Ja, jag vet, väldigt intressant fakta för utomstående ;)
    Men nu ska jag ta och avrunda, börjar bli lite för mycket här. Men jag är i alla fall på ett alldeles strålande humör! Och det beror nog på att jag lyssnar på Kom i min fantasi med Ted Gärdestad, sjukt bra! :D haha. Men ja, jag hoppas alla andra är lika glada som jag. Ha en fortsatt trevlig kväll! Och adjöken fröken!


Sofie.

Blaha, blaha

Näe jag orkar inte skriva någonting. Kan berätta att jag var hemma från skolan även i dag. I morgon blir det heller ingen skola eftersom jag ska till tandläkaren i Sundsvall (?!?!?) heeelt, helt galet. Men ja, hur som helst så blir jag då borta hela dagen.
    Men jag återkommer säkert i morgon då när jag kommer hem därifrån, vilket lär vara runt tre någon gång. Så på återseende mina vänner! Tjoflöjt!


Sofie.

Konstig sjukdag

Ja, ni läste ju om hur min kväll såg ut igår, och jag somnade efter bara ett avsnitt av vänner. Men jag vaknade klockan tre på natten och klev upp och gick omkring lite, trots att jag var helt snurrig och frös som fasen. Detta hade mamma vaknat av så hon kom ner och bad mig ta tempen? Alltså, ja, knasiga familjen. Men jag gjorde som hon sa och det visade sig att jag hade 38,8. Då gav hon mig en alvedon och sedan dess har jag inte haft någon feber typ, haha. Det bara slog om? Så vore det inte för att jag haft magsjuka också så hade jag varit hemma från skolan i onödan kan man säga ;)
    Men ja, jag tänkte bara visa er att jag lever, nu ska jag gå och titta på Glamour med min mamma som förresten är supersnygg i håret nu! Jag återkommer kanske senare, hejsvejs :)


Sofie.

Feber igen, vad härligt

Ja, jag började märka innan jag gick och åt middag att jag frös som fasen, och insåg då att jag faktiskt gått runt och frusit hela dagen. Men på skolan fryser jag ju alltid, så det lär ju ha varit det som var anledningen till att jag inte lagt märke till det tidigare. Hur som helst så tar jag då tempen och ser att jag har 38 grader, inte så himla mycket kan man tycka. Men så slumrar jag till på soffan, och då jag vaknar har jag 39,2 (!), vart kom det ifrån liksom? Men ja, detta gör ju att jag nog blir hemma från skolan i morgon.
    Så min kväll har tillbringats i soffan med en filt framför guldbaggegalan, och huga vad många svenska filmer jag vill se efter det. Helt värdelösa på film verkar vi ju ändå inte vara, det måste jag säga :)
    Nu tänker jag i alla fall gå och tvätta mig, sedan logga ut från msn och allt vad det heter för att titta på vänner tills jag somnar. Hoppas alla anda haft en härlig kväll! Godnatt.


Sofie.

Ny, fin design!

Nu har Emma varit snäll och gjort en design till mig igen :) Dock fick jag den här gången trilskas själv med att få dit bakgrundsfärgen och få allt att fungera ihop osv. Men det gick bättre än väntat faktiskt och det är inte utan att jag blir lite stolt över mig själv som jag berättar detta: Men jag fick till och med dit färgen på länkarna själv! Haha. Jaja, nu får vi hoppas att jag kan ha den här ett bra tag innan jag blir less på min näsa och måste byta till en paintheader igen, haha!
    Nu sitter jag i alla fall och tittar på A lot like love. Har inte hängt med så himla mycket men jag hajar grejen och de verkar ha det jobbigt måste jag säga. Men ja, det är ju en romantisk komedi så jag behöver inte oroa mig för att det inte ska sluta bra i slutändan ändå :)
    Det var ingen av de jag frågade som kunde svara på ifall jag skulle ha sovmorgon i morgon eller inte, så jag bestämde mig för att faktiskt chansa. Jag antar nämligen att folk kommer vilja ha matte i stället för fysik i morgon ändå, eftersom provet är på torsdag och det är många som glömt jättemycket över lovet osv.
    Men nu ska jag sluta skriva, tror jag ska gå och lägga mig snart :) Återkommer i morgon, så vi hörs (ses?) då! PUSS.


Sofie.

Film, film, film

Den här kvällen kommer bli en kväll av filmer för mig. Jag har tagit hem en film nu som heter Suburban girl, vet inte om jag tror den kommer vara så bra men vi får väl se. Efter att jag har sett den ska jag vänta på att A lot like love ska börja på fyran kl 21:00. Jag har nämligen aldrig sett den, fast jag alltid har velat. Ashton Kutcher är faktiskt en av alla mina drömkillar, haha. Sedan ska jag kanske, beroende på hur trött jag är, titta på Madagaskar 2. Tycker egentligen bara att de filmerna är bra för att det är David Schwimmer (Ross Geller) som gör rösten till giraffen, haha, så himla klockrent!
    Den här dagen har jag verkligen inte gjort någonting. Jag har tittat på en halv svensk film med mamma, Irene Huss typ, ganska bra :) Sedan har jag suttit här lite och ja, nä, ingenting intressant eller spännande har hänt i dag alls.
    I morgon är det skola och jag tror, alltså verkligen TROR (?!) att jag har sovmorgon ända till 11:40. Men jag vet inte om jag ska orka chansa. Huhu :( Måste fråga Emmeli vad hon tror. Ska skicka ett sms nu tror jag! Sedan ska jag hämta chips osv, göra mig lite redo för filmen, hihi! Så vi hörs väl, ha en fin kväll. Adjö!


Sofie.

You can make me whole again

Nu är vi hemma från festen. "Redan?", tänker ni. Men ja, låt mig bara säga att det blev lite för mycket av det goda för vissa delar av familjen Stattin så vi åkte helt enkelt hem ;) Men en himla trevlig kväll har det i alla fall varit. Och grymt god mat! Vi fick tre olika sorters pajer och sallad osv. Skaldjurspajen var bara helt underbar, hade kunnat äta hur mycket som helst! Men sedan blev det lite spel och sådant, vilket inte gick så bra pga brist på koncentration och lite sådant, Emelie, mamma och Vivi-Anne vann hur som helst.
    Just nu är jag lite irriterad, eftersom att det ju var helt självklart att den här kvällen inte bara kunde sluta lugnt och fint. För allt jag säger är ju fel, eller jag menar, allt jag säger är ju så himla negativt och elakt mot folk runt omkring mig. Lustigt bara att jag verkligen hör det supersällan ifrån andra människor. Men ja, det är väl jag som missuppfattat.
    Nu vill jag i alla fall bara att alla ska gå och lägga sig så att jag kan gå och tvätta mig och sedan koka nudlar och titta på vänner tills jag storknar. Och tills dess tänker jag lyssnar på nostalgimusik från typ lågstadiet, hihi. Men jag återkommer i morgon (i dag). Söndag, suck. Men ja, jag tar mig nog igenom det med. Hoppas alla andra haft en fin lördag med! Puss.
 

Lookin' back on when we first met,
I can not escape and I can not forget.
Baby you're the one, you still turn me on.
You can make me whole again.

So now I'll have to wait.
But baby, if you change your mind,
don't be too late.
'Cause I just can't go on,
it's already been too long.
But you could make me whole again.




Sofie.


Superdupertrött

Jag är verkligen hur trött som helst. Jag och Emma (eller jag vet inte när hon somnade) somnade inte förrän typ fyra i natt. I och för sig klev vi inte upp förrän 11:00 i dag men ja, jag är ändå hur trött som helst. La mig och tittade på vänner, och somnade efter två avsnitt. Sedan kom mamma in och sa att vi ska vara hos Ericssons klockan fem. Så jag måste skutta in i duschen snart! Kan vara ett bra sätt för mig att kvickna till dessutom.
    I kväll blir det i alla fall fest och god mat osv. Känner mig inte så taggad nu men förhoppningsvis så kommer det när jag har duschat. Därför tänker jag göra det nu! Så vi hörs.


Sofie.


I mellanrummet, Ådalsskolan

Nu sitter jag och Jennie i mellanrummet här uppe på NV, det som jag har valt att kalla NV06s parallella universum. Oftast brukar vi sitta här ett helt gäng. Jag har även hört att killarna sitter här varje torsdag och spelar något slags spel som heter "rebubble" eller något liknande, som går ut på att skjuta bollar med hjälp av en gris? Haha ja, ett väldigt kreativt rum är det. Här brukar vi också ha lektioner i mitt favoritämne miljökunskap, eeh.. Eller ja, det behöver vi inte prata mer om.
    Just nu sitter vi och väntar på Emmeli som har varit och spelat fiol. Elin gick just för att byta av henne. Jennan fördriver tiden genom att svara på superkonstiga och dumma frågor angående körkortet. Jag däremot fördriver tiden genom att skriva här, höhö! Det är därför jag svamlar så himla mycket.
    Då Emmeli kommer hit tror jag att vi ska gå på lunch, eller jag vet inte om vi ska gå precis direkt, vi kanske ska vänta lite på Elin. Men det är i alla fall kycklinglasagne (?) till lunch i dag. Jag förstår inte varför vi aldrig kan ha någon vanlig mat på den här skolan. Jag sa just det till Jennie, den enda vanliga maten vi får här är fisken, och då är den aaaasvanlig i stället. Less blir jag! Men jag hoppas i alla fall att lasagnen är god för jag är rätt hungrig.
    Våran klassfest har förresten blivit inställd, eller uppskjuten eller något, huhu. Men ja, det här gör ju att jag kan åka på mammas kusins 30-årskalas med familjen i stället och jag har en känsla av att det kan bli skitroligt :) Där kommer jag få supergod mat osv. Precis som jag ska få i kväll! Wihooou :D
    Men jaja, nu kommer nog Emmeli hit när som helst så jag ska ta och runda av lite lätt. Vi hörs nog något mer sedan om det finns någon dator jag kan låna hemma hos min absolut bästa kompis i heeela världen! Hejhej.


Sofie.

Hihi, mysfredag or what!

Ja, nu har jag och Emma bestämt att vi ska mysa i morgon. Jag ska åka dit efter skolan och sedan ska vi äta gott, dippa grönsaker och chips, hur gott låter inte det då?! Och så ska vi dessutom titta på let's dance, hissa och dissa you know. Och gissa vem vi ska fett med asdissa? Jo blondinbella! Förlåt Bella om du läser det här (I know you're a big fan of me), men jag kan inte hjälpa att jag tycker du är en... En... Ja egentligen en liten skitunge, precis som jag, som bara råkat bli rik tack vare din pappa! För er som inte visste det är så Bellan till och med yngre än mig! Jajjemänn. Skillnaden mellan henne och mig är egentligen att hon har en massa, massa pengar som hon spenderar på sitt utseende. Och ja, jag tänker inte sticka under stol med att jag är lite avundsjuk. Eller jag är helt sinnessjukt avundsjuk! Förstår inte varför inte jag kunde komma på idén om att blogga om utseende? Men tyvärr, jag är brunettsofen och det säger ju allt. Jag får leva med att min pappa jobbar på LRF-konsult och att min mamma jobbar på Konsum i Kramfors. Men jag trivs faktiskt rätt bra med det också, egentligen... Men helst skulle jag ha blondinbellas pengar, YES!
    Jaja, blev en himla massa svammel där. Men myskväll ska det i alla fall bli! Var längesedan jag umgicks med lillgumman nu så vi måste ju catcha up some time! Jag menar, vi är ändå bästa kompisar för evigt? Liksom, och det är så himla superkonstigt att vi blev det på en vecka. EN VECKA! Kan ni fatta det?! Näe, inte jag heller. Men vi sparade ju tid i alla fall. Orka känna varandra typ flera månader innan man blir bästisar liksom? SLÖSERI med tid, och tid är pengar! Det är vad Bellan alltid sagt.
    Nu ska jag hur som helst hoppa i säng, så jag orkar upp till psykologin i morgon. Vi ska dessutom få reda på inlämningarna! Wish me luck :D Eller låt bli om ni inte orkar, men jag låtsas att ni håller tummarna i alla fall! Hihi. Godnatt :)



School start

Då var vi igång igen då. En liten mjukstart med bara idrott och matte i dag. Jag gick dock ifrån mattelektionen för att prata med Calle och sedan gick jag till Jan-Uno. Så nu har jag strukit den kursen, alltså matte e. Känns väldigt bra faktiskt, nu slipper jag oroa mig för det. I stället valde jag till Biologi breddning. Visserligen är det som att välja mellan pest och kolera, men jag kände ändå att jag har större chans i biologin, särskilt med tanke på att jag inte skulle ha någon som helst chans på matten :) Otroligt bra känns det i alla fall, grymt bra beslut av mig!
    Sedan har jag inte gjort så mycket, jag somnade någon halvtimme på soffan innan mamma och pappa kom hem. Och så fixade jag mat som jag åt framför Glamour, en serie som bara blir sjukare och sjukare och trögare och trögare för varje dag som går, haha. Önskar att jag aldrig börjat titta på det. Väldigt irriterande program. Men det är fascinerande också!
    Men hur som helst, jag hade tänkt titta på vänner nu. Men pappa sitter här inne och tittar på skidor i vanlig ordning eftersom mamma förmodligen tittar på någonting annat dåligt inne i tv-rummet, så jag får helt enkelt vänta ett tag. Jag kan typ inte lyssna på musik heller, skitjobbigt är det verkligen. Och boken jag börjat läsa nu är verkligen trögstartad så jag vill inte gå och läsa heller. Ja, ni hör ju att mitt liv verkligen suger, jag har himla stora problem ;)
    Nej, nu gick pappa härifrån så nu blir det vänner då. Tjingtjing!


Sofie.

Jag blir galen!

Det var då självaste jävla fan vad svårt det ska vara att kunna få nånting rätt på internet! Det bara krånglar och krånglar. Jag säger ju att det är djävulens påfund. Först, krånglar H&M. För jag är minsann medlem där i deras lilla klubb, men tror ni att jag kunde logga in eller? Nej! För e-postadressen jag nu lämnade när jag ville ha reda på min personliga lilla kod var "inte samma e-postadress som jag lämnat till dem tidigare". Men jag har ju bara haft en enda adress i hela mitt liv?! Och då ringde jag dit, till kundservice alltså, och fick prata med någon supertrevlig tjej som heter Marut eller Marika eller Margit eller något sånt (haha, det där lät verkligen inte som någon tjej utan snarare en tant, men jag lovar att det var en tjej!), och hon sa då att det visst var min rätta e-postadress som stod där! Så hon skulle skicka min kod, som jag fick efter kanske hundra eller tvåhundra år. Och då när jag skulle logga in med den då, SÅ FUNGERAR DET SÅKLART INTE! Jag höll på att bli tokig. Ett tag tänkte jag såhär "Ska jag sätta mig ner och grina?". Men det gjorde jag inte, utan jag struntade i att logga in och greja. Och nu verkar det som att det typ, ordnade sig ändå? Eller jag vet inte, och jag bryr mig inte. Fick de där jäkla grejorna beställda hur som helst.
    Nu till la problema número dos! Gina Tricot... Detta jävla företag vet du! Här måste (och då menar jag MÅSTE) man tydligen betala med kort?! Det går inte att skicka med postförskott eller vad fan det nu heter. Och jag har inte hunnit få mitt nya kort än, så jag har fortfarande maestro, vilket inte fungerar. Det är bara VISA och Mastercard som fungerar såklart. OCH, jag vill inte använda mig av mamma eller pappas för det kommer ju registreras på mina kunduppgifter då! Och det vet jag inte hur man ändrar, om jag kanske till och med måste skaffa mig nytt... Nytt... Ja men nytt sånt där "tjosanhejsan" sedan! Nej, jag orkar verkligen inte mer. Och Emma är inte hemma för hon var naturligtvis tvungen att åka iväg på träning precis nu. Så jag får ta itu med det här all by myself, det är inte min grej :(
    Jaja, jag vet att det blev många svordomar här nu men jag är så frustrerad! Och det var liksom från Gina som jag skulle skicka efter flest grejor! H&M var det bara en scarf, resten var Emmas. Huhu, det här gör mig skitirriterad. Men det är också så himla typiskt mig. Först conversen, sedan det här, vad kommer härnäst? Jo just det, vi har ingenting att äta här hemma typ, kul. Varför började jag ens tänka på det där? Mamma är inte hemma än för hon är på dans med mormor och då är det ju bara pappa som står till mitt förfogande, och han köper ju aldrig någonting. Uhu, ledsen jag blir.
    Nu tänker jag inte skriva mer, har i alla fall fått avreagera mig lite. Nu tänker jag i stället ta mig en liten dusch. Adjöken!


Sofie.

Converse

Alltså, ååh! Jag skulle verkligen ge vad som helst för att få tag i dessa skor. Men de finns inte ens i butik än och det går inte att beställa över internet och ja, I've got nothing. Jag har ingen aning om hur jag ska göra och jag får stenpanik! Det är mina drömskor :D Haha. Eller, jag vet inte om jag har några drömskor för jag är inte så skoig av mig. Men om jag skulle haft drömskor skulle de här absolut vara de jag drömt om! Så sjukt snygga, huhu. Hjälp mig då :(


             

Men jag antar att jag får leva mitt liv utan mina älsklingar...

Bananas are for monkeys

Haha ååh, jag dog nästan nyss. Jag har visserligen sett den här reklamen förut, men aldrig hört vad som sagts i den. Och guuud vad söt den lilla apan var! Jag höll nästan på att börja grina :D Men så kul skulle vi inte ha! Som Emma skulle ha sagt ;) 
    Här har ni i alla fall sötplutten! Och jag tänker aldrig mer äta en banan i hela mitt liv!



God morgon världen!

Hey, I made it! I'm the worlds greatest (8)
    Jag lyckades ta mig upp före 12:00. Det känns nästan som att det här är första gången jag ser dagsljus på hela lovet. Haha, fast riktigt så illa är det väl inte. Men ja i alla fall, jag har haft en väldigt drömfull natt, både roliga och obehagliga drömmar har strömmat igenom mitt lilla huvud. Jaja, skönt att ha vaknat upp ur dem hur som helst.
    Det var väl bara det jag ville säga for now. Nu ska jag gå och ringa till min mamma på Konsum, hon kommer inte att tro sina öron! Eller så tror hon väl att jag är sjuk igen. Sedan ska jag koka nudlar och se på Ellen kl. 12:20. Hejhej!


Sofie.


Fuuul "design"

Ja, jag hatar paint. Det är faktiskt ett jäkla skitprogram. Men tyvärr äger jag inget annat, och därför får min blogg se ut såhär tills vidare. Och jag är fullt medveten om att det ser helt bedrövligt ut. Jag tänkte bara så att inga häftiga och supermodiga anonyma behöver anstränga sig och kommentera för att berätta :)
    Hur som helst, det var det jag hade att säga bara. Nu ska jag göra några spisbrödmackor och sätta mig och titta på vänner igen. Men hoppas alla hittills haft en trevlig kväll!


Sofie.

. . . . . . . . . . .

Haha, nu är jag så jäkla less på den där rubriken att jag snart får nåt bryt! Jag kommer aldrig på något att skriva där. Det tar i regel längre tid för mig att komma på en rubrik än vad det tar att skriva själva inlägget. Så därför fick punkter dekorera mitt lilla inlägg i dag, hihi!
   Jag sov såklart för länge i dag igen. Jag kunde inte somna igår då jag slagit av alla maskiner, så jag låg vaken till kanske fem? Extremt störande. Hur ska jag någonsin kunna vända tillbaka dygnet om jag aldrig ens somnar? Huhu.
    Men nej, jag har ingenting att skriva just nu. Jag har bara blivit rädd för Jennan, för hon får det att låta som att jag måste blogga för att hon ska ha något att läsa. Och då måste jag ju ställa upp, vem vet vad hon gör med mig annars? Läskigt. Dessutom är jag hungrig, men inte sugen på nånting alls. Undra vad vi ska äta i dag? Pappa har säkert inte ens tänkt ut någonting. Han blir så himla slö när han är ledig! Helt sinnes.
    Jaja, jag tänker inte fortsätta försöka klämma fram några fler tråkiga saker att skriva om nu. Så på återeseende!



Sofie.


Hockeynatt i min säng?

Och jag är inte ens intresserad! Eller alltså, ja... Eller va? Ja visst, jag kanske tycker att det vore roligt om Sverige vann och bla bla bla. Visst, vore verkligen askung om vi fick ett guld, men liksom... Näe, jag tror inte direkt att det skulle vara min förtjänst bara för att jag sitter uppe hela natten och tittar på när de leker runt med en svart gummiklump. Dessutom ligger de under med 2-0 och ja, det känns bara väldigt ovärt att vara vaken just nu när jag faktiskt håller på och vänder tillbaka dygnet och grejar! Nej, nu får det vara nog. Nu släcker jag datorn och tv:n och lägger mig och sover. Men självklart, lycka till Sverige. Det verkar som att ni behöver det.

.


Kalldusch

Ja, den där duschen var ju verkligen inte särskilt värmande alls. Att jag inte tänkte på det! Om vi har svinkallt inne, och det är askallt ute, så är det klart att vi knappt har något varmvatten heller. Men då var det tur att jag gjorde mig några rostade med varm choklad till. Nu ska jag mysa framför vänner. Vi hörs nog mer i morgon! PUSS.



Förlåt mig, Jennie.

Hahaha, jag ber så himla mycket om ursäkt till min kära klasskamrat. Eftersom hon numera är uppdaterarnas drottning anser hon visst att jag slöat till mig lite. Och ja det kan jag nog delvis hålla med om. Men jag har ingenting att skylla på heller tyvärr, mer än att jag helt enkelt inte orkat. För det är inte så att jag inte haft tid, för tid har jag minsann gott om. Jag har bara inte haft något intressant att skriva om. Men ja, jag tänkte då ge mig på ett inlägg här nu!
    Jag har haft en liten nostalgistund i kväll. Jag satt och tittade igenom spanienbilderna och det där var verkligen en lycklig tid! Inte bara för mig är jag rädd. Och jag lyssnade även på Regina Spector, dock har jag bara Samson som påminner om den där tiden och jag saknar de andra. AMANDA ELISABETH ANDERSSON?! Det är faktiskt din uppgift att skicka härliga godingar till mig, som Fidility och dem där :D Nä men och så sedan gjorde jag ett litet kollage, med ett urval av alla 30 (!) pose-bilder som Amanda knäppte på mig i vattnet. Men jag kan tyvärr inte lägga ut den här för det blev helt sjukt dålig kvalité på den då jag sparade bilden. Gjorde den ju såklart i paint och det går icke! Blev grynigt och sådant, dög enbart åt skräpiga bilddagboken i dag. Hihi! Men ja, en vacker dag ska jag och Ammis återvända i alla fall, eller så drar vi till Venedig eller Paris eller något liknande :D Det blir nog kung!
    Hur som helst. Annars har jag i dag läst ut den där sega boken, som slutade heeelt underbart. Precis som böcker ska sluta! Och sedan satte jag mig här och så ringde Hanna. Så jag var ute och sprang en stund med henne där i Skåne :D Tur att hon påminde mig att stretcha efteråt annars hade det nog blivit jobbigt ;) Näe men det var trevligt. Andra telefonsamtalet på två dagar nu. Det börjar ta sig måste jag säga! Hur som helst, alltid lika roligt att höra ifrån henne :)
    Just ja, egentligen skulle jag ju vara med Emma i dag var det tänkt. Men hon har ju blivit en business woman på senare tid så hon är visst för fin för att sitta vid datorn! Och sedan har tydligen ingen av oss telefoner heller? Verkar ju skumt. Men hur som helst, hon kommer ju vara här mycket nu så vi kan vara med varandra "VAJJJJEEEE DAAA" som hon uttryckte sig :D Det tycker jag låter tryggt.
    Jaja, nu ska jag faktiskt gå och duscha. Känner att jag behöver det! Alltså inte för det som ni kanske tror... Men för att det är svinkallt här hemma (och har varit det i typ tusen dagar nu?) och då tänker jag värma mig och sedan ta på mig min vita, mysiga morgonrock och mina nya mystofflor och.... Och... Rosta några mackor med marmelad! Jaaa, gud vad mysigt :D Men ja, dags att få fingrarna ur då! HEJSVEJS.
    Jennan jag hoppas verkligen att du kan förlåta mig efter det här superinlägget! (a)



Sofie.

Skärpning nu, Stattin!

Ja nu måste jag seriöst ta mig i kragen. Var uppe alldeles för länge i natt (läs i morse) igen och jag vaknade inte förrän 15:00 i dag heller. Samma sak igår. Det funkar inte! Om jag någonsin ska kunna komma upp till skolan på torsdag så måste jag börja vända tillbaka dygnet, och det nu. Så i kväll är det jag som går och lägger mig typ, jamen två i alla fall? ;) Haha. Måste ju ta det successivt. För jag lär ändå aldrig somna vid tolv.
    I dag har jag faktiskt åstadkommit något! Jag har hjälpt Daniel att beställa hem en skolbok typ. Var snäll och lät honom använda min användare på adlibris.com, och så fick jag ju såklart ändra adress och allting då han inte ville ha boken till Bjärtrå utan till Umeå? Helt obegripligt. Sedan då jag gjort om allt det och krånglat och haft mig, så kom frågan "öh, kan jag låna pengar av dig eller?". Hahah! Men självklart fick han ju det. Då sa han sedan "Kul att låna pengar för en skolbok av lillasyster som går på gymnasiet". Ja, kanske inte är lika roligt för icke-inblandade men jag tyckte i alla fall att det lät roligt.
    Men ja, det var visst allt jag åstadkommit i dag och det var ju verkligen inte mycket att hänga i julgranen. I övrigt har jag bara läst, nu har jag snart läst ut den där jäkla sega boken, och sedan har jag suttit här. Händelserik dag, I know! Men i morgon tror jag i alla fall att jag ska vara med Emma, så då har jag ju nånting att se fram emot. En ljuspunkt att sträva efter så att säga ;) Men nu ska jag gå och koka nudlar så vi hörs! Hejsvejs.


Sofie.

Dagvill

Ja, jag är heeelt snurrig. Vet att jag inte är ensam om det såhär under lovet, men gud vad jag snurrar till dagarna. I dag har jag haft söndag hela dagen, och igår var det minsann onsdag. Men det ordnar ju upp sig så fort skolan börjar, så jag är inte så himla orolig.
    Nu har jag just avslutat ett väldigt långt och väldigt trevligt telefonsamtal med min vän Emmeli. Henne har jag faktiskt inte pratat med på hela lovet. Skandal! Om man då bortser från nyårsafton då hon ringde en sväng för att önska mig gott nytt år och sådär, det är fortfarande skandal. Men ja, nu har vi i alla fall tagit igen det mesta tror jag. Även om hon kom på alldeles i slutet av vårat samtal att hon inte frågat vad jag fick i julklapp, men då fick jag faktiskt sätta ner foten ;) Vi hinner nog med det också! <3
    Det här har i alla fall varit den segaste och mest händelselösa dagen jag haft på hela lovet, så därför tänker jag inte skriva mer just för tillfället. Så ni får ha en fortsatt trevlig kväll!


Sofie.

Ljusare tider

Ja, jag hoppas i alla fall att det är mot ljusare tider jag är på väg. Och då menar jag såklart inte ljusare som i att det blir ljusare ute på kvällarna och så - även om det också är härligt - utan att likaså mitt liv börjar ljusna lite.
    Jag låg och drog mig väldigt länge i morse (läs: tidigare i dag), tror nästan att jag hade legat vaken en halvtimme eller längre och bara tittat i taket innan Magda ringde och berättade att deras fest inte blir av i kväll. Tråkigt visserligen, men jag vet inte om jag var så himla taggad på fest ändå. Och det blir ju kanske inte så roligt om man inte har den rätta spiriten. Jag klev i alla fall upp då, åt lite frukost, och efter det har jag bara suttit och läst hela dagen.
    I kväll tänker jag äta chips och titta på Vänner. Jag har försummat dem något kopiöst nu på senaste tiden, så jag måste skärpa till mig. Men tiden har inte riktigt funnits, plus att jag varit mer sugen på Harry Potter ett tag. Men nu längtar jag till sommaren, en vän till mig sa nämligen att det är då film nummer sex ska komma ut. Sedan finns det självklart andra anledningar till att längta efter sommaren också. Och detta ledde mig osökt in på något som jag i ärlighetens namn verkligen bävar för:
    Studenten. Och lilla fröken Jennie Eriksson gjorde mig inte direkt mer sugen på den stundande händelsen i sitt inlägg där hon siade om sitt kommande år. Jag vill inte. Jag känner något slags trygghet i Ådalsskolan, trots att jag verkligen inte tål den. Jag känner en trygghet i mina vänner och framförallt min klass, hur ska jag kunna skiljas från det? Hur ska jag kunna ta hand om mig själv sedan? Och jag vet inte ens vad jag ska bli, vad jag ska utbilda mig till. Hur länge som helst nu har jag varit helt inställd på språkkonsult, men nu börjar jag tvivla. Jag vet vad jag vill göra, vad som egentligen är min dröm, men den är otroligt svår att nå. Eller rättare sagt, jag har ingen aning om hur man når dit. Jag tänker inte skriva här vad det handlar om, jag tror inte jag har berättat om den för så många. Vet dock att jag berättade det för Jesper en gång för ett bra tag sedan, men mer än så har det inte blivit. Näe, nu vet jag att jag var stendryg som sa A utan att säga B, men skit samma. Det är min blogg och jag skriver vad jag vill här. Därför tänker jag sluta skriva om det här nu.
    Haha, härligt stycke det där. Det började med studenten och slutade med hela min framtid. Så det kan gå! Men i alla fall, jag ska till och med sluta skriva över huvud taget nu. Jag känner att det börjar bli lite långt, och jag har för många tankar i huvudet just nu, så många att jag inte vill riskera att jag skriver för mycket. If you know what I mean!
    Men ja, ha en trevlig kväll! Och gratulerar (eller beklagar) till er som läst hela vägen hit. Hej!



Sofie.

Välkommen, år 2009

Ja, vilken början det här har blivit. Det är så tragiskt att vissa människor verkligen bara ser en utväg. Men jag skänker hur som helst en tanke till familj och vänner. Händelser som dessa borde inte ens få förekomma.
    Jag känner att jag inte ens har rätt att klaga just nu heller, på hur jag har det. Men ja, vad kan jag säga? Det är som att det här året verkligen bara fört en massa dåligt med sig. Och då har det ändå bara gått snart 21 timmar av det? Nej, vart ska det här leda någonstans.
    Det enda jag vill med det här året, är att jag ska få styrka att kunna gå vidare på riktigt. Jag har stått och trampat länge nu, och det ska vara slut på det. Jag tänker inte leva med att känna mig som en trasa längre. För det är inte sådan jag är. Så i år ska jag vara en stark Sofie Stattin. Jag ska bara ha i dag till att tycka lite synd om mig själv. I morgon är det fest, och då ska jag må bra trots att jag är lite sjuk. Sedan ska jag ta det lugnt, och ta hand om mig själv resten av lovet. Jag har ju till och med fått fyra bonusdagar på mitt lov! Var av någon anledning helt bombsäker på att vi börjar skolan igen på måndag. Men se så fel man kan ha ;)
    Men nu ska jag i alla fall fortsätta titta på Parlamentet. So long!



Sofie.

Ja, som sagt

Vad fruktansvärt och otroligt less jag är på det här nu. Vuxna människor som inte ens kan prata med varandra, vad är det för skit? Det här var, utan minsta tvivel, min värsta nyårsafton någonsin. Och jag tänker aldrig mer genomlida något liknande igen. Om jag så har 40 graders feber nästa år ska jag ändå ut, jag sitter fan i mig inte hemma en gång till.
    Nu har alla här "gått och lagt sig", och jag tänker slå på en film. Så gott nytt år på er!



Sofie.


RSS 2.0