Vilken dag!

Ja vilken jäkla dag det här har varit. Började med lyckorus och slutade i renaste elände. Jag var så lycklig över att få ta bort tandställning, blev otroligt nöjd med resultatet and so on. Men så kom vi till eländet, då jag kom tillbaka klockan tre visade de mig den plastgom jag skrivit om tidigare. Den var alltså helt och hållet utgjuten från min egen gom, för att passa (?) antog jag. Men det visade sig att den inte passade alls, utan den nådde knappt halvägs upp, och enligt min tandreglerare så var det alldeles riktigt. Jag kunde inte ens prata, och då snackar vi inte lite läspande, utan det gick inte. Vissa ord kan jag inte uttala med den där grejen i käften. Påpekar det för gubben som svarar "Man brukar vänja sig vid att prata med den på tre dagar ungefär". Men vad fan? Det där handlar inte om att jag ska vänja mig, det handlar om att den inte sitter fast! Den glappar och har sig. Jag grät hela vägen från Sundsvall och hem, på riktigt alltså. Djupt olycklig. Jag får dessutom blödande sår på tungan av den för att kanten skaver varenda gång jag sväljer.
    Tänkte först att jag kanske kan ha den på natten då bara, för jag vägrar ha den dagtid då jag inte kan prata. Jag menar, jag jobbar i butik, jag sitter i kassan, jag måste kunna kommunicera med kunderna. Men nu börjar jag fundera på om jag ens kommer kunna sova med den, med tanke på att jag får sår på tungan.
    Jaja, hur som helst så var dagen kanon ända tills jag fick komma tillbaka dit. Jag har shoppat massvis, hittat kläder både till nästa helg och helgen därpå, plus att jag hittade skor som jag hoppades. Och en massa myskläder, så nu är det bara en mysis som fattas! Har dessutom äntligen fått fingrarna ur och köpt ett torrschampo. Good for me! Och så lyxade jag på med en fika för 82 kr, inte varje dag det heller.
    Lägger upp ett par, tre (tydligen fyra) bilder från dagen också.

Haha, titta vad glad jag var!





Ni får ursäkta mina usla mobilbilder.

Härlig dag allt som allt! Vi får väl se hur länge mina tänder förblir raka hur som helst. Men jag har fan hellre skeva tänder än en inflammerad tunga, sådeså! Och även hellre än att sluddra som om jag vore alldeles på kanelen hela dagarna. Roligare än så kan man faktiskt ha i livet, så det så. Sedan att folktandvården i sådant fall förstört ett och ett halvt år av mitt liv, må så vara då. Men vi får helt enkelt vänta och se. Jag börjar med att försöka ha den på natten, så tar vi det därifrån.
    Nu har Magda alldeles nyss varit här och tittat på mitt nya smile och mina nya kläder. Mycket nöjd var hon, lilltjejen! Nu taggar vi för helgen tycker jag. Fast innan det ska jag titta på 2½ men en stund, eller om det blir Vänner i kväll kanske. Lite less på grabbarna nu känner jag. Saknar Vänner, hihi. Puss!


Kommentarer
Postat av: Micke

Haha stackars liten! inte lätt när det är svårt. Men gick de bra att spendera lite tid i sundsvall?

2009-11-24 @ 22:13:15
Postat av: Anonym

just ja, visst är tänderna lena också? ^^

2009-11-24 @ 22:24:33
Postat av: Sofie

Haha nej men titta där är den ju, skadeglädjen! Borde ha väntat mig den från dig. Jag lider faktiskt, hela högra sidan av min tunga är uppsvälld. Och jo visst, tänderna är lena och fina. Men... DET GJORDE VISST ONT att ta bort den. Du sa att det inte skulle göra det. Jag tyckte det var riktigt smärtsamt. haha.

2009-11-24 @ 22:37:46
URL: http://sofiestattin.blogg.se/
Postat av: Micke

äsch inte gjorde det något ont eller, du som är för pjålig. Men kan du inte slipa bort den där lilla kanten då? du som är så teknisk... :D fast kanske är nog lika bra för du skulle förstöra den hela bara

2009-11-24 @ 22:43:19
Postat av: Sofie

Haha ja och tanten där sa faktiskt att om man tappar bort den eller förstör den så måste man betala en ny själv, och enligt tanten så var den dyyyr minsann! Så det var förmodligen därför min tandreglerare tyckte att allt var i sin ordning då den inte satt rätt och glappade osv. För att det skulle blivit för dyrt att fixa.

2009-11-24 @ 22:59:54
URL: http://sofiestattin.blogg.se/
Postat av: Micke

Med andra ord så får du INTE pilla på den. Min som jag hade satt skitbra. Var inte så mysigt att ha all den geggan i munnen dock. Visst luktade det gott när dom slipade på tänderna? ^^

2009-11-24 @ 23:03:12
Postat av: Sofie

Haha nej jag ska inte! Hade du en såndär plastgom alltså? Ta mig fan, är väl självklart att allt skulle vara så perfekt för dig då. Och för att vara riktigt ärlig så kände jag ingen lukt alls! ;) Nu ska jag sova faktiskt, så godnatt med dig :)

2009-11-24 @ 23:31:03
URL: http://sofiestattin.blogg.se/
Postat av: Micke

Jag hade väl så mycket att slipa bort... Men den plastgomen luktar inte kaka efter ett tag så du får göra ren den ^^ och inget är perfekt för mig. Jag har bara otur så någongång måste de bli åt de andra hållet. Sleep tight! och tänd lite ljus

2009-11-24 @ 23:35:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0