Vilket skämt

Vad är det för fel på julkalendrarna nu för tiden?! Jag vet att jag ofta säger att allting var bättre förr, och då särskilt barnprogram, men snälla någon. Av vilken jäkla anledning måste de alltid ta med någon helt galet obehaglig person i julkalendern numera? Satt alldeles nyss och tittade på årets med mamma, och där fanns det någon skånsk tant som kallade sig typ "Super skurken hjärta" eller någonting. Lång, läskig näsa, läskig dialekt, konstiga ögon och ett konstant galet uttryck i ansiktet. Detta ska alltså barnen finna roligt?
    Jag tänker på om det varit jag själv som varit 7-10 år och satt där, bänkad framför tvn med höga förväntningar. Jag skulle på riktigt tycka att det var obehagligt att se. Visst att den där super snälla silver sara och henkepenke är söta och gulliga och leker jaga med barn. Men under mer än halva programmet fick man lyssna på den där läskiga personen då hon satt och gav befallningar till andra läskiga (om än lite mer rädda) personer.
    Nej, tacka vet jag Mysteriet på Greveholm, för att ge ett exempel. Där fanns det spänning, utan att blanda in läskiga, obehagliga personer. Visst, där fanns spöken, men spökena både såg snälla ut och betedde sig därefter! Om jag inte minns helt fel så var det väl någon av dem som kanske var lite mer "elak" än den andra, men det går inte ens att jämföra med det där psychot jag fick se i kväll.
    Eller som jag satt och pratade om med Stina på jobbet i dag. Julens hjältar! Den handlade om gamla julgransprydnade som hamnat i ett förråd eller något och försökte ta sig hem. Spänning, UTAN läskiga personer.

Ah, jag vet inte ens varför jag skriver det här, men jag blir på riktigt upprörd. Jag tycker synd om de barn som växer upp i dagens samhälle. Jag minns att min lilla kusin, i dag tio år, inte vågade titta på julkalendern som gick för några år sedan. Den julkalendern handlade om RÅTTOR som BRÖT PÅ FINSKA och BODDE I EN KLOAK. Alltså, va?! Är det bara jag som hör hur skevt det låter? Nej, tragiskt är det i alla fall. Har fantasin totalt gått ur svenska folket eller vad är det som händer?









Kommentarer
Postat av: Niklas

Vadå? Ofta du inte tyckte skelettet i Mysteriet på Greveholm var lite obehaglig? Han rörde sig som en våldtäktsman och var sjukt dåligt gjord men såg ändå vidrig ut. http://www.youtube.com/watch?v=R3JR3jVOPyU&feature=related



Kolla liksom. Han snackar ju som en pedofil också.. "he he he.. Tackar, kan ni skicka tvåååålen?"



Shiiiiet

2009-12-02 @ 20:05:34
Postat av: Sofie

Haha, skelettet ja! Jo, nog tyckte jag väl att det var lite läskigt sådär, men inte så att jag ville sluta titta. Vad jag menar är att jag inte skulle velat titta på den där fula tanten, som ju faktiskt är en riktig människa! En människa jag skulle drömma mardrömmar om, mer än jag skulle drömt om ett skelett ;)

2009-12-02 @ 20:17:59
URL: http://sofiestattin.blogg.se/
Postat av: Niklas

Saknar skelettet :(

2009-12-03 @ 00:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0